Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Działu dla tego modelu nie znalazłem więc piszę tutaj :)

Dzisiaj przyszedł tel. z Chin i nie łapie mi karty Sim w czym może być problem ?

Nie wyczytałem żeby ten model nie działał u nas pod siecią T-mobile

Edytowane przez dedul
Opublikowano
10 minut temu, dedul napisał:

Dałem dwie karty sim NJU i Tmobile obie sieci widzi ale tak jak piszesz nie ma zasięgu

Jadę do znajomego sprawdzić na Play

*#*#4636#*#*

Ustaw preferowany tryb sieci . Co tam masz ustawione ?

Opublikowano (edytowane)

Mam ustawione Automatyczny LTE zapomniałem dodać że co parę sekund mnie wylogowuje z telefona muszę go wzorem odblokowywać

Opcja Proferowany typ sieci też co parę sekund jest opcja dostępu do tych ustawień i znika

Edytowane przez dedul
Opublikowano (edytowane)

Zerknijcie proszę oto objawy

https://youtu.be/R_-JzHDnABU

Ja tu widzę raczej poważniejszy problem, w  20 min. zjadł 10% bateri a nic nie jest odpalony do tego odczuwalne jest ciągłe nagrzewanie.

Nawet wi-fi się nie da załączyć :(

Może to  problem softu 8.7.5 ?

Edytowane przez dedul
Opublikowano

Kupiłeś w chinach, ale czy jesteś pewny, że kupiłeś wersję "Global", czy może kupiłeś telefon z softem global? :) Chińczycy kombinują, wgrywają soft global na modele CN, widocznie coś nie poszło im przy instalacji, przynajmniej na moje to tak wygląda, stąd te błędy. Spróbowałbym przywróćenia do fabrycznych lub instalacji softu na czysto o ile masz BL odblokowane.

Opublikowano

Kupowałem na Ali od Hong Kong Goldway z czego jest to już mój 3, Redmi Pro miało tylko język Angielski i Chiński i tu się bardzo zdziwiłem że ten mi8 ma wgrane MiuiPolska.

Czyli problem po stronie mechanicznej odpada raczej ? pozostaje wina softu.

Opublikowano

goldway już wgrał miui Polska :) chyba że spartaczyli

Jeśli jest wgrany miuiPolska i chcę wgrać nowszą wersję (nie da się zrobić aktualizacji) muszę wpierw wgrać soft China ?

Opublikowano

To nie jest miuipolska. Te ich softy multilanuage tak się identyfikują ale koło miuipolska to to nawet nie stało. Wrzuć screen z info o telefonie. Na99% to syfmiui

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

20180819_113734.jpg

20180819_113726.jpg

Możliwe jest ze wgrali soft pod MI8 zamiast MI8SE ? będzie działać  ?

Teraz zauważyłem jak wejdę w aktualizacje i naciskam Sprawdz...  mam komunikat że jest to najnowsza wersja, patrząc na forum to tak nie jest :)

Edytowane przez dedul
Opublikowano
2 godziny temu, dedul napisał:

Daję TAK wyłącza się i odpala na nowo i to na tyle :D nic nie instaluje

Takie pytanie.... Czytałeś chociaż 1 poradnik instalacji xiaomi.eu? Bo mam wrażenie, że nie... Aktualizacje->...->Uruchom w recovery, gdy uruchomi TWRP Install->wybierasz paczkę i instaluejsz.... Jeżeli nie uruchomi TWRP to próbuj wejść poprzez vol+/power, jeżeli dalej nie uruchamia, to instalujesz TWRP....

Opublikowano (edytowane)

Nic to nie daje wgrywam na nowo :)

Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych.

Pytanko mam to nie dotyczy mojego modelu ?

Edytowane przez dedul
Opublikowano
12 minut temu, dedul napisał:

Pytanko mam to nie dotyczy mojego modelu ?

3 minuty temu, dzidexx napisał:

Dotyczy.

Już nie dotyczy, jeżeli masz Xiaomi.eu, UnlockBL, a w TWRP widzisz normalnie wszystkie foldery, to masz już odszyfrowaną partycję... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...