Problemy techniczne
28 topics in this forum
-
- 6 replies
- 7.3k views
Trafił do mnie Mi 8 SE z wgranym MIUI 10 8.7.29 Chciałem go zaktualizować, ale.... klikanie w wersję nie przenosi do menu aktualizacji więc myślę - wgram przez fastboot. No i tu zaczyna się problem - fastboot widzi urządzenie, ale wyświetla znaki zapytania zamiast numeru, a wywołanie komendy fastboot oem device-info powoduje zniknięcie obrazka z Mitu i wyświetlenie jakiegoś komunikatu w lewym górnym rogu. Tego napisu nie da się odczytać, bo jest widoczny tylko w połowie (nieoryginalny ekran). Próba wbicia TWRP na siłę kończy się komunikatem: target didn't report max-download-size sending 'recovery' (65536 KB)... FAILED (command write failed (No error)) Dodam tylko, …
Last reply by Gravion, -
-
- 3 replies
- 2.6k views
Witam, Mam problem z uruchomieniem TWRP na telefonie Mi 8 SE. Wersja MIUI: 10.4. 9.5.23 Wersja androida: 9 Problem polega na tym, że żadne z pobranych TWRP nie chcą odpalić się na telefonie. TWRP pobierałem z tej strony: https://drive.google.com/drive/folders/1IeCtb6vRO4CRe76s0BD_5TQiSnymPBTT Odpalam wiersz poleceń z uprawnieniami administratora: C:\adb>fastboot devices 1c5bd4bd fastboot C:\adb>fastboot flash recovery recovery.img target reported max download size of 536870912 bytes sending 'recovery' (29856 KB)... OKAY [ 0.646s] writing 'recovery'... OKAY [ 2.403s] finished. total time: 3.052s C:\adb>fastboot boot re…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam. Na moim MI8 SE od pewnego czasu nie działa Sklep Play. Początkowo nie było mi potrzebne, bo nie pobieram żadnych apek, ale teraz nawet Gmail przestał działać. Próbując poradników, skorzystałem już z wszystkich możliwych opcji i żadna nie pomaga. Teraz przy dodawaniu konta wyskakuje Gdy zaczęły się problemy to w sklepie Play wyskakiwała informacja: Skorzystałem z porad, usuwania konta, wgrywania usług, frameworków ręcznie od nowa, ale nic to nie pomaga. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam, Marcin!
Last reply by T1906S, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam. Telefon tzw leżak magazynowy, zafoliowany nie używany. Bateria kompletnie rozładowana, musiałem rozebrać urządzenie i podłączyć na chwilę bezpośrednio do baterii zasilacz laboratoryjny. Telefon wstał, ma odblokowany bootolader, bez problemu dało się wgrać twrp i soft eu. Problem w tym że w trybie czuwania "coś" pożera baterię w tempie 20-30 procent np przez noc powiedzmy 10 -12 godzin ale co ciekawe sot wychodzi ok 5h(YouTube, wifi, pełna jasność) Soft jest czysty w sensie że nie ma żadnych doinstalowanych APK , nie ma włożonej karty sim. Tak samo zachowuje się w trybie samolotowym. Wgrałem też archiwalny chiński soft fastboot miui10 i jest to samo. Pytanie co możn…
Last reply by sezrg72, -
- 10 replies
- 1.4k views
Witam, mam problem z telefonem. Od zakupu mialem na nim soft 'syf miui' ktory byl bardzo uciazliwy ale jakos go nie zmieniałem bo nie chcialem nic popsuc zmieniajac rom, dzis cos mi sie poklikalo telefon uruchomik sie w trybie recovery, byl chinski jezyk i nawet nie wiem co sie kliklo i zrobil sie hard reset, teraz przy konfiguracji telefonu nie moge nawet go uruchomic do normalnego dzialania, bo przy wyborze odzysku danych chce mnie przeniesc do google play lecz 'syf miui' nie pozwala przenosic sie z jednej aplikacji do drugiej bo wyskakuje blad, caly czas tak bylo i jest tym razem, i kaze mi od nowa konfigurowac telefon, i tak na okraglo i nic z tym nie moge zrobic, fas…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 reply
- 2.5k views
Witam, Od trzech miesięcy korzystam z Xiaomi Mi 8 SE, niestety od początku mam problem przy udostępnieniu plików, a nawet w dyktafonie, zawsze jak coś próbuje udostępnić wyskakuje "Aplikacja system Androind przestała działać". Czy ktoś z Was się spotkał?
Last reply by Karoleq121, -
- 0 replies
- 1.7k views
Od jakiegoś czasu pojawił mi się problem z mikrofonem. Gdy podczas rozmowy zmieniam na tryb głośnomówiący rozmówca nie słyszy mnie. Domyślam się, że uszkodził się mikrofon od rozmów w tym trybie. Czy jednak może być to coś innego? Można gdzieś kupić taką cześć? Można wymienić ją bez inwazyjnie? (tzn. bez żadnego lutowania)
Last reply by piotrek0493, -
- 2 replies
- 3.4k views
Witam. Telefon zakupiony 2 tygodnie temu i do dzisiaj działał. Zrobiłem z ustawień powrót do fabrycznych i teraz przy konfiguracji klikam, że chcę telefon od zera. Po tym kroku coś się ładuje i automatycznie cofa do opcji czy przywracamy dane z chmury czy od zera i tak w kółko. Włączyłem recovery mode dałem wipe i dalej nic, spróbowałem wybrać opcje żeby z recovery podłączyć do pc i z misuite coś ogarnąć, ale mi suite nie wykrywa telefonu. Ktoś się spotkał z takim problemem?
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, Po aktualizacji do android Q oraz Miui 11 mam problem podglądem obrazów w messenegerze oraz Whatsapp. Wyświetla się błąd podczas ładowania multimediów . Problem na chwilę naprawia ponowna instalacja partycji recovery najnowszym twrp. Czy ktoś już się spotkał z takim problem i jego rozwiązanie . Pozdrawiam
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 replies
- 2k views
Rozwaliłem dotyk, ekran działa normalnie. Na blokadzie ekranu jest hasło, ew odcisk palca, ale on nie zadziała, bo restartowałem telefon. Jakiś sposób adb + app na kontrolowanie telefonu żeby sobie wszystko pozgrywać?
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 2k views
Witam, Czy ktoś spotkał się z problemem z brakiem możliwości dodanie załącznika w aplikacji GMAIL. (telfon nowy, robiłem dwukrotnie restart do ustawień fabrycznych) Wyboeram nowy mail->załącz plik i pojawia się komunikat: "system android wciąż przestaje działać" Czy to problem z softem ?
Last reply by veljarek, -
- 2 replies
- 2.1k views
Cześć, chciałem wyczyścić telefon więc wgrałem miflashem najnowszego deva, wszystko sie wgrało działa. Lecz gdy instaluje TWRP i próbuje zainstalować rom xiaomi.eu. Po restarcie uruchamia się tryb fastboot, znika też TWRP. Wie ktoś co może być przyczyną? Instalowałem z całkowitym wipe razem z systemem, próbowałem też robić wipe tylko data tak jak to jest na stronie i dalej to nic nie daje ;( poszło, bawiłem się cały dzień a okazało się że wystarczy wgrać miflashem starsza wersję, bo po wgraniu najnowszej i instalacji custom romu robi bootloopa nie wiem czemu. Zadziałało na V9.5.11.0 Potem TWRP 1102 instalacja najnowszego xiaomi.eu i najnowsze twrp i reboot
- 0 replies
- 2.6k views
Cześć, utworzyłem backup twrp wszystkich najpotrzebniejszych partycji, przywróciłem je później, ale nie działają mi zdjęcia. Widzę je, ale nie można ich otworzyć, są tak jakby zepsute. Robiłem wcześniej factory reset więc domyślam się, że to jest winowajca, ale czy da się te zdjęcia jakoś przywrócić ? Ciekawe jest to, że tapeta i tapeta blokady są takie jakie miałem wcześniej, ale tak jakby nie istniały.
Last reply by nickl0, -
- 28 replies
- 19k views
Posiadam telefon Xiaomi MI 8 SE z wgranym MIUI 8.7.8 bez roota i bez TWRP. Aktualizacja OTA nie działa. Plik aktualizacji pobiera się. Po zatwierdzeniu aktualizacji telefon uruchamia się ponownie, ale nowa wersja nie instaluje się. Nie pojawia się żaden błąd. Bezskutecznie próbowałem wgrać TWRP. Polecenie adb działa mi za każdym razem. adb reboot bootloader bez problemu uruchamia telefon w trybie fastboot: W trybie fastboot po wykonaniu polecenia fastboot devices i pojawia się: 5e57c4ef fastboot Powyższe polecenie działa za każdym razem. Niestety inne komendy fastboot praktycznie nie działają. Po wpisaniu polecenia nic się nie dzie…
Last reply by mipf, -
- 1 reply
- 1.7k views
Cześć, Chcę przejść z MIUI 9.4.19 na 9.3.28? Po wpisaniu fastboot getvar anti w trybie fastboot, pokazało mi się takie coś: anti: 1 finished. total time: 0.001s To oznacza że mogę zmienić rom bez obawy?
- 1 reply
- 1.8k views
GPS w moim Mi 8 SE w ogóle nie działał. Po czasie paniki, kontaktu z serwisem i przekopywaniu forów internetowych, okazuje się że wystarczyło ,,zezwolić na instalowanie nieznanych aplikacji'' w ustawieniach map Google. Mam nadzieje że komuś pomoże. Pozdrawiam ciepło!
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 5 replies
- 2.8k views
Czołem Gurus! Potrzebuje Waszej pomocy. Telefonik Xiaomi MI8 SE, MIUI by xiaomi.eu 10.2.1.0 (stable) Działa super, ale co chwila wyłączają się dane komórkowe (dosłownie 15 razy dziennie). Co może być nie tak? Pozdrowienia
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 2k views
Witam, piszę wątek bo już nie wiem co robić. Było tak: Po wgraniu nowej wersji systemu przez TWRP, uznałem, że mi ona nie odpowiada, więc przywróciłem kopię zapasową wszystkich partycji z poprzedniej wersji systemu (8.10.25). Zapomniałem, że w związku z tym, iż wgrany przeze mnie „na próbę” system był już na nowej wersji Androida, to ma on aktywny Anti-rollback. W skutek tego zadziałał najprawdopodobniej ów mechanizm. Jakie skutki to za sobą pociągnęło, nie trudno się domyślić. Telefon wyłączył się i w zasadzie to wszystko co można powiedzieć na temat jego stanu. Od tamtego momentu stał się martwym kawałkiem metalu, plastiku i szkła. Nie reaguje na podłączenie do kom…
Last reply by devsss, -
- 17 replies
- 4.8k views
Witam, jestem od dzisiaj posiadaczem tego modelu xiaomi i ku mojemu zdziwieniu nie działa w nim autoobracanie ekranu. Po sprawdzeniu dialerem okazało się że telefon nie widzi czujników. Telefon pracuje na Miui 10.3 by xiaomi.eu 9.1.10 Gdzieś wyczytałem że trzeba ponownie wgrać system chiński aczkolwiek nie jestem tego pewien.
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 1.8k views
Tak jak w temacie, przyciski przestały działać (minutę wcześniej wszystko było ok), telefon nigdy nie upadł, nie był zalany, nie jest wizualnie uszkodzony. Wszystko inne działa bez problemu. Co może być przyczyną?
Last reply by kristofes, -
- 0 replies
- 1.9k views
Wgrałem kilka di temu nowy rom 9.1.17 miui 10.3 i dziwna rzecz zaczęła się dziać. Jak chcę odblokować telefon odciskiem palca to odblokowanie trwa ok 5s. Tak samo się dzieje jak wcisnę przycisk włączenia. Wcześniej było okej. Ma ktoś tak?
Last reply by kacbial, -
- 1 reply
- 1.9k views
Dzień dobry, Mam taki irytujący problem że jak próbuje bezpośrednio z "google photos" wyświetlić zdjęcia w telewizorze z chromecast, to nie wyświetlają się na całym ekranie tylko 80%. Problem jest tylko z googlephotos, youtube działa prawidłowo. Również jeżeli chcę coś wyświetlić z telefonu za pomocą "ekran bezprzewodowy" działa jak należy. Jest to tylko problem mi 8se, mi5 nie ma takiego problemu i ładnie wyświetla zdjęcia.
Last reply by mariusz.ur, -
- 17 replies
- 4.1k views
Witam Jak w temacie, po ściągnieciu aktualizacji i naciśnięciu przycisku instaluj wyłączył się i teraz cały czas widnieje obraz FASTBOOTa nie daje nic wyłączanie na przyciskach pojawi się cały czas to samo. Jak to teraz ugryżć ?
Last reply by dedul, -
- 1 reply
- 2.1k views
Cześć użytkuję od 3 miesięcy MI8 SE wersja 6/64GB. Odkąd go zakupiłem mam problem z czujnikami : akcelerometrem ,GPS, żyroskopem, czujnikiem zbliżeniowym, czujnikiem światła. Nie działają. Wgrałem najnowsze recorvery TRWP 3.2.3 Niestety nic to nie pomogło, przeszkadza to w codziennym użytkowaniu codziennym... Robiłem test czujników i wszędzie jest "nie wykryto" a czujnik światła nie zmienia swojej wartości po mimo zakrywania go stale pokazuje 0. Telefonik z Chin.
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 2.5k views
Witam mam od miesiąca MI 8 SE 6gb/64gb i rom xiaomi.eu_multi_MI8SE_8.10.25_v10-8.1 telefon pracuje bardzo ładnie ale już parę razy sam się wyłączył i musiałem go ponownie włączyć po przez naciśnięcie przycisku power. Nie wiem czym jest to spowodowane.
Last reply by jerry323,