dedul Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam Działu dla tego modelu nie znalazłem więc piszę tutaj Dzisiaj przyszedł tel. z Chin i nie łapie mi karty Sim w czym może być problem ? Nie wyczytałem żeby ten model nie działał u nas pod siecią T-mobile Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez dedul
mariusz.ur Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Co to znaczy nie łapie karty SIM ? Nie wykrywa czy nie ma zasięgu ? Sprawdzałeś inne karty SIM ?
dedul Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Dałem dwie karty sim NJU i Tmobile obie sieci widzi ale tak jak piszesz nie ma zasięgu Jadę do znajomego sprawdzić na Play
mariusz.ur Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 10 minut temu, dedul napisał: Dałem dwie karty sim NJU i Tmobile obie sieci widzi ale tak jak piszesz nie ma zasięgu Jadę do znajomego sprawdzić na Play *#*#4636#*#* Ustaw preferowany tryb sieci . Co tam masz ustawione ?
dedul Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam ustawione Automatyczny LTE zapomniałem dodać że co parę sekund mnie wylogowuje z telefona muszę go wzorem odblokowywać Opcja Proferowany typ sieci też co parę sekund jest opcja dostępu do tych ustawień i znika Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez dedul
mariusz.ur Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 @dedul nie wiem co to automatyczne LTE . Chodzi o to by nie było tylko LTE ( only LTE ) bo w tym przypadku przy błędnym apn lub braku zasięgu LTE będzie całkowity brak zasięgu .
dedul Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Karta sim preferowana dla: nie mam mozliwośći zmiany nie podświetla opcji jak zmienić ?
mariusz.ur Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Wpisz w dialerze *#*#4636#*#* i ustaw tak jak w zrzutach ekranu . To ustawienia z Redmi note 4 ale powinno być to samo w mi 8
dedul Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Zerknijcie proszę oto objawy https://youtu.be/R_-JzHDnABU Ja tu widzę raczej poważniejszy problem, w 20 min. zjadł 10% bateri a nic nie jest odpalony do tego odczuwalne jest ciągłe nagrzewanie. Nawet wi-fi się nie da załączyć Może to problem softu 8.7.5 ? Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez dedul
Nezumi Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Kupiłeś w chinach, ale czy jesteś pewny, że kupiłeś wersję "Global", czy może kupiłeś telefon z softem global? Chińczycy kombinują, wgrywają soft global na modele CN, widocznie coś nie poszło im przy instalacji, przynajmniej na moje to tak wygląda, stąd te błędy. Spróbowałbym przywróćenia do fabrycznych lub instalacji softu na czysto o ile masz BL odblokowane.
dedul Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Kupowałem na Ali od Hong Kong Goldway z czego jest to już mój 3, Redmi Pro miało tylko język Angielski i Chiński i tu się bardzo zdziwiłem że ten mi8 ma wgrane MiuiPolska. Czyli problem po stronie mechanicznej odpada raczej ? pozostaje wina softu.
robi173 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Jak kupiłeś u goldwaya to masz odblokowany booatloader wrzuć miui Polska i zobaczysz czy to wina software.
dedul Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2018 goldway już wgrał miui Polska chyba że spartaczyli Jeśli jest wgrany miuiPolska i chcę wgrać nowszą wersję (nie da się zrobić aktualizacji) muszę wpierw wgrać soft China ?
tpawel Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 To nie jest miuipolska. Te ich softy multilanuage tak się identyfikują ale koło miuipolska to to nawet nie stało. Wrzuć screen z info o telefonie. Na99% to syfmiuiWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
dedul Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Możliwe jest ze wgrali soft pod MI8 zamiast MI8SE ? będzie działać ? Teraz zauważyłem jak wejdę w aktualizacje i naciskam Sprawdz... mam komunikat że jest to najnowsza wersja, patrząc na forum to tak nie jest Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez dedul
Nezumi Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Teoretycznie nie powinno działać. Zaktualizuj normalnie soft i zobaczy czy problemy występują dalej.
dedul Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Wyłącza mi wifi i aktualizacji nie potrafię zrobić da się przez kompa ?
Nezumi Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 No to zassij paczkę na lapka/PC i przerzuć.
dedul Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Daję TAK wyłącza się i odpala na nowo i to na tyle nic nie instaluje Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez dedul
Nezumi Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 2 godziny temu, dedul napisał: Daję TAK wyłącza się i odpala na nowo i to na tyle nic nie instaluje Takie pytanie.... Czytałeś chociaż 1 poradnik instalacji xiaomi.eu? Bo mam wrażenie, że nie... Aktualizacje->...->Uruchom w recovery, gdy uruchomi TWRP Install->wybierasz paczkę i instaluejsz.... Jeżeli nie uruchomi TWRP to próbuj wejść poprzez vol+/power, jeżeli dalej nie uruchamia, to instalujesz TWRP....
dedul Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Nic to nie daje wgrywam na nowo Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Pytanko mam to nie dotyczy mojego modelu ? Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez dedul
Nezumi Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 12 minut temu, dedul napisał: Pytanko mam to nie dotyczy mojego modelu ? 3 minuty temu, dzidexx napisał: Dotyczy. Już nie dotyczy, jeżeli masz Xiaomi.eu, UnlockBL, a w TWRP widzisz normalnie wszystkie foldery, to masz już odszyfrowaną partycję...
dedul Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Nie dotyczyło tego modelu, wgrałem przez TWRP i wszystko działa jak powinno
Nezumi Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi