Skocz do zawartości
  • 0

przeniesienie danych

Pytanie

Opublikowano

Witam. Po ponad dwóch latach przyszedł czas (być może przejściowo) pożegnać się z MIUI. Żal, bo dokładnie wczoraj mój Redmi 3s dostał MIUI 10 - ładne. A w związku z tym raptem kilka pytań: czy da radę przenieść na nowy telefon nie z MIUI dane zbierane przeze mnie w chmurze MIUI? Jest też w MIUI narzędzie przenoszenia danych (ale działa tylko z innym Xiaomi?).

Po drugie, chcę dać Redmi swemu dziecku (uważam go wciąż za ciekawą propozycję): czy muszę przywracać go do stanu fabrycznego czy może da się zamienić użytkownika MIUI oraz Google co chyba byłoby szybsze?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Przenoszenie danych (MiDrop) działa tylko między telefonami z MIUI, jeżeli chcesz przenieść dane (zdjęcia, filmy) z 1 fona na drugi, to są w GP do tego apki, ale możesz chyba też wykorzystać TWRP. Co do 2 pytania, masz w MIUI coś takiego jak "Druga przestrzeń".

• 0
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. A gdzieś muszę odpiąć powiązanie mnie z tym telefonem, by kolejna osoba nie miala problemów z rejestracją? Bo, by odpiąć Mi Banda od telefonu pamiętam.

• 0
Opublikowano
17 minut temu, lindinho napisał:

A gdzieś muszę odpiąć powiązanie mnie z tym telefonem

Musisz się wylogować z konta Mi w ustawieniach telefonu, zapyta o hasło. Z Googlem może być trudniej, nie usuwałem w Miui.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Witam. 

Nie chce zakładać nowego tematu, więc pytam tutaj. Mam Mi MIX 2s -256GB i chce go wykorzystywać jako dysk zewnętrzny do transferu danych (PC w pracy - Telefon - PC w domu). Mam aplikację na PC - FreeFileSync do synchronizacji. Pasuje idealnie do takiej wymiany danych - synchronizacja lustrzana. Program porównuje datę modyfikacji pliku i nadpisuje tylko zmienione pliki. Ale jest problem bo po skopiowaniu danych na telefon  - na telefonie wszystkie pliki maja zmienioną datę modyfikacji.  Uruchamiając synchronizację program wykrywa to i chce kopiować wszystkie pliki. 

Ma ktoś pomysł jaki program użyć do synchronizacji danych z PC by tylko skopiowane i nadpisane były pliki zmienione. 

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez hultaj87