igoor1983 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 tak to wszystko o wym mowisz jest prawda - jeszcze dorzuce tylko katastrofane wywalanie z sieci i nie powiadamianie nawet o tym i zrywajacy gps. wczoraj jechalem z lubina do legnicy - jakies 30km - gps zgubil sygnal 3 razy i fixa lapal po jaies minucie dopiero, a z sieci jak w lubinie wywalio tak dopiero jak wrocilem z powrotem to zlapal sygnal heh jakies poltorej godziny. 6 polaczen nieodebranych - a znaczek sieci okauje caly cza full. jak narazie te wszystkie rzeczy absolutnie przereslaja cm11 - tylko dla pasjonatow szybkosci, a pod kazdym innym wzgledem miui lepszy
eXclusive Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 wersja R6 ma fix na GPS śmiga jak talala, trasa 130 km i cały czas ok. żeby sieć działała ok trza pokombinować, głównie problem się uaktywnia gdy jest uruchomiona transmisja danych... wtedy najlepiej jest w multisim zaznaczyć TuneAway jako ENABLED
Tomecek Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 Jest już changelog dla R7. Niestety nadal brak poprawek dla dual sima i wywalania z sieci R7: Reorganize & Cleanup code Several audio related fixes Enable multi-color battery LED Enable camera denoise by default
eXclusive Opublikowano 18 Października 2014 Autor Opublikowano 18 Października 2014 chyba kupię drugi numer to potestować na aero2 wybija mi oba simy kiedy kończy się czas połączenia i prosi o podanie ponowne KAPCIA, na 20 sekund i potem dalej jest ok..
jbl485 Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Działa wam czujnik zbliżeniowy podczas rozmowy? Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka
dropezzz Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Czujnik u mnie dalej nie działa ale za to głośnik rozmowy już daje radę. Mówię oczywiście o R7
mto Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Jeżeli chodzi o problemy z wybudzaniem - wyłączenie tego czujnika zbliżeniowego na pewno działa. W tej chwili jedynym doskwierającym problemem jest zachowanie się ekranu podczas rozmowy. Zawsze praktycznie jak kończę rozmawiać to mam coś "naklikane", albo jestem gdzieś w ustawianiu budzika albo gdzieś w opcjach. Nawet jak staram się delikatnie z nim obchodzić. Raz było już mega przegięcie - urwało mi rozmowę i się okazało, że sobie uchem włączyłem tryb samolotowy :/ Fajnie by było jakby to poprawili...
jbl485 Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Chodzi właśnie o to iż czujnik nie wygasza LCD przy rozmowie. Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka
mto Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Chodzi właśnie o to iż czujnik nie wygasza LCD przy rozmowie. Wygasza wyświetlanie, ale nie wygasza dotykania Pamiętam, że miałem taki problem z modami andromadusa (też oparte na CM), ale tam pomogło wyłączenie opcji uaktywniania telefonu przyciskami fizycznymi. Tu nigdzie nie widzę takiej opcji.. Edytowane 20 Października 2014 przez mto
eXclusive Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 Pomału pokazuje się następna wersja. R8: Small fixes in proximity sensor Small fixes in audio effects (DSP Manager) Fixes related to kernel modules Grey circle after entering pin is finally gone
mto Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Kurde, do wczoraj czekałem z wrzuceniem R7 po to żeby dziś wyszło R8 Ma ktoś linka do nowego pliczku? "Small fixes in proximity sensor" - oby to było to o czym myślę Edytowane 23 Października 2014 przez mto
eXclusive Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 jak wyjdzie, to będzie tu https://s.basketbuild.com/devs/fefifofum/Xiaomi%20Redmi%201S/ albo tu https://s.basketbuild.com/devs/Kra1o5/Xiaomi/armani/ z tego co widzę pracują nad OTA do tego romu
Tomecek Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Po raz kolejny żadnych poprawek do dual sima i wywalania z sieci. Obawiam się, że doskonale wiedzą o problemie, tylko nie potrafią go naprawić
Erouz Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Moze sprawdz MoKee Ja juz kolejny dzien testuje na dwuch simach i nie mam problemu
eXclusive Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 jak skończę dziś robotę, stanę kupić jakąś startówkę ja myślę że to wina domyślnie wyłączonego TuneAway, mam na 1 sim aero na drugim play i wywala mi tylko wtedy gdy sieć celowo rozłącza aero żeby podać CAPTCHA kod..
eXclusive Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 Nic nie robię, samo włącza. Od wczoraj mam drugą kartę do dzwonienia ale przez noc wiele nie zaobserwowałem ale chyba ok, zobacczymy jak dalej ja i ryżu
asffaf Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Mam dwie karty sim do dzwonie i nie spotkałem się aby mnie wyrzucilo.
eXclusive Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 R8 będzie miało poprawki na stabilizację sygnału, zobaczymy jak będzie w praniu
eXclusive Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 jak Ty na miui masz problemy to nie wiem czy Ci to pomoże, możesz wymienić karty sim w salonie na nowe, może one Ci robią psikusa
mirumator Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 A żeby zarejestrować karty i mieć dostęp do chmury xiaomi jest jakiś poradnik, jakiś link.? Bo odkąd zainstalowałem cm11 nie mogę odzyskać paru ważnych spraw. Numery tel. Itp. A ostatnio na cm11 wyskakuje mi komunikat o systemui przestał działać. Ale klikam ok i jest ok na jakiś czas.
eXclusive Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) Jeśli miałeś konto w chmurze Xiaomi, to możesz się dostać do tych danych z poziomu strony - https://i.mi.com/ Rejestrowanie kart tyczy się tylko MIUI i ich usług. Dodatkowo co do systemui, u mnie nic takiego niema miejsca - lecz miałem ten kłopot przy r3 - zrobiłem full wipe wraz z wipe karty pamięci. Zrobiłem wszędzie ext4, tylko karta na fat. Świeża instalacja i bangla aż miło. Nic nie wysypuje się. Edytowane 24 Października 2014 przez eXclusive
mirumator Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) Oki dzięki. Na cm telefon fajnie działa szybko i tylko parę razy właśnie się przycial i to ostatnio tylko, ale bateria myślę że trochę za szybko spada codziennie muszę ładować. Edytowane 24 Października 2014 przez mirumator
eXclusive Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 R8: Reorganize & Cleanup code Small fixes in proximity sensor Fixes in audio effects (Apollo + DSP Manager) Grey circle after entering pin is finally gone Add OTA updates support Improve phone signal stability https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=Kra1o5&dl=Kra1o5/Xiaomi/armani/cm-11-20141024-UNOFFICIAL-armani.zip
r0bertt Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Są jeszcze jakieś mankamenty w tej wersji czy wszystko już zapie****la? ogólnie z wersji bodajże 5 byłem już bardzo zadowolony, jak to jest teraz?
eXclusive Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 na razie testuję 8, jestem zadowolony póki co, wszystko chodzi jak trzeba
mto Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 A mi aparat przestał działać Czy czyszczene jakiegoś cache'a może pomóc? Jeżeli tak - to który nie usunie aplikacji?
eXclusive Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 wipe cache i dalvik, a wyświetla jakiś błąd?
Wujek Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 I tak powinny wyglądać aktualizacje! Poczekam jeszcze trochę i przesiadam się na CM, MIUI za bardzo muli, nawet przy podstawowych czynnościach. Przetestuję i napiszę swoją opinię za kilka dni.
poweriade Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Hej , napisałby mi ktoś w skrócie jak zainstalować takiego ROM'a ?
pumek Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Powiadasz w skrócie? No to jest wyzwanie Zaczął bym od 1 strony Edytowane 25 Października 2014 przez pumek 1
Tomecek Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Czyżby naszła ta wiekopomna chwila, że po wydaniu R8 nie ma już żadnego buga? Edytowane 25 Października 2014 przez Tomecek
eXclusive Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 Nie sądzę, na pewno niejedno się znajdzie co by można było naprawić/poprawić Ale jest dobrze, ja jestem zadowolony
Erouz Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 jak jakość połączeń? na mokee zauważyłem że w trakcie rozmów występuje przycięcie dźwięku takie jak było w CM11 przy odsłuchu muzyki. nie do końca jestem pewien czy to wina romu czy sieci za mało rozmów.
GHOST13795 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Sparawdzał ktoś na antutu? mi na miui v43 wychodzi ~21604 a na tym cm11 ~ 16100. Skąd aż taki spadek?
eXclusive Opublikowano 26 Października 2014 Autor Opublikowano 26 Października 2014 i.imgur.com/BzYAwSm.png Obcięte taktowanie. Ja ustawiłem ciutkę więcej niż oni.
Rekomendowane odpowiedzi