Skocz do zawartości

[Rom] Cyanogenmod 11 (Kitkat 4.4.4) Redmi 1S Build R26 [14/04/15]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak to wszystko o wym mowisz jest prawda - jeszcze dorzuce tylko katastrofane wywalanie z sieci i nie powiadamianie nawet o tym  i zrywajacy gps. wczoraj jechalem z lubina do legnicy - jakies 30km - gps zgubil sygnal 3 razy i fixa lapal po jaies minucie dopiero, a z sieci jak w lubinie wywalio tak dopiero jak wrocilem z powrotem to zlapal sygnal heh jakies poltorej godziny. 6 polaczen nieodebranych - a znaczek sieci okauje caly cza full. jak narazie te wszystkie rzeczy absolutnie przereslaja cm11 - tylko dla pasjonatow szybkosci, a pod kazdym innym wzgledem miui lepszy

Opublikowano

wersja R6 ma fix na GPS śmiga jak talala, trasa 130 km i cały czas ok. żeby sieć działała ok trza pokombinować, głównie problem się uaktywnia gdy jest uruchomiona transmisja danych... wtedy najlepiej jest w multisim zaznaczyć TuneAway jako ENABLED

Opublikowano

Jest już changelog dla R7. Niestety nadal brak poprawek dla dual sima i wywalania z sieci :(

R7:

• Reorganize & Cleanup code
Several audio related fixes
Enable multi-color battery LED
Enable camera denoise by default

Opublikowano

Jeżeli chodzi o problemy z wybudzaniem - wyłączenie tego czujnika zbliżeniowego na pewno działa.

W tej chwili jedynym doskwierającym problemem jest zachowanie się ekranu podczas rozmowy. Zawsze praktycznie jak kończę rozmawiać to mam coś "naklikane", albo jestem gdzieś w ustawianiu budzika albo gdzieś w opcjach. Nawet jak staram się delikatnie z nim obchodzić. Raz było już mega przegięcie - urwało mi rozmowę i się okazało, że sobie uchem włączyłem tryb samolotowy :/ Fajnie by było jakby to poprawili...

Opublikowano (edytowane)

Chodzi właśnie o to iż czujnik nie wygasza LCD przy rozmowie.

Wygasza wyświetlanie, ale nie wygasza dotykania ;)

Pamiętam, że miałem taki problem z modami andromadusa (też oparte na CM), ale tam pomogło wyłączenie opcji uaktywniania telefonu przyciskami fizycznymi. Tu nigdzie nie widzę takiej opcji..

Edytowane przez mto
Opublikowano

Pomału pokazuje się następna wersja.

R8:

Small fixes in proximity sensor
Small fixes in audio effects (DSP Manager)
Fixes related to kernel modules
Grey circle after entering pin is finally gone

Opublikowano (edytowane)

Kurde, do wczoraj czekałem z wrzuceniem R7 po to żeby dziś wyszło R8 :P

Ma ktoś linka do nowego pliczku?

"Small fixes in proximity sensor" - oby to było to o czym myślę 8-)

Edytowane przez mto
Opublikowano

jak skończę dziś robotę, stanę kupić jakąś startówkę ;)

ja myślę że to wina domyślnie wyłączonego TuneAway, mam na 1 sim aero na drugim play i wywala mi tylko wtedy gdy sieć celowo rozłącza aero żeby podać CAPTCHA kod.. 

Opublikowano

A żeby zarejestrować karty i mieć dostęp do chmury xiaomi jest jakiś poradnik, jakiś link.? Bo odkąd zainstalowałem cm11 nie mogę odzyskać paru ważnych spraw. Numery tel. Itp. A ostatnio na cm11 wyskakuje mi komunikat o systemui przestał działać. Ale klikam ok i jest ok na jakiś czas.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli miałeś konto w chmurze Xiaomi, to możesz się dostać do tych danych z poziomu strony - https://i.mi.com/

Rejestrowanie kart tyczy się tylko MIUI i ich usług.

Dodatkowo co do systemui, u mnie nic takiego niema miejsca - lecz miałem ten kłopot przy r3 - zrobiłem full wipe wraz z wipe karty pamięci. Zrobiłem wszędzie ext4, tylko karta na fat. Świeża instalacja i bangla aż miło. Nic nie wysypuje się.

Edytowane przez eXclusive
Opublikowano (edytowane)

Oki dzięki. Na cm telefon fajnie działa szybko i tylko parę razy właśnie się przycial i to ostatnio tylko, ale bateria myślę że trochę za szybko spada codziennie muszę ładować.

Edytowane przez mirumator
Opublikowano

I tak powinny wyglądać aktualizacje! :)
Poczekam jeszcze trochę i przesiadam się na CM, MIUI za bardzo muli, nawet przy podstawowych czynnościach.
Przetestuję i napiszę swoją opinię za kilka dni.

Opublikowano

jak jakość połączeń? na mokee zauważyłem że w trakcie rozmów występuje przycięcie dźwięku takie jak było w CM11 przy odsłuchu muzyki. nie do końca jestem pewien czy to wina romu czy sieci za mało rozmów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...