DjLeo Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Przepraszam jeżeli ten temat był poruszany, ale nie mogłem nigdzie nic znaleźć. Problem pojawił się po instalacji MIUI w wersji 17 do mojego Redmi. Otóż w poprzedniej wersji jakimś cudem po podłączeniu do kompa miałem w "Komputer" 2 dyski x i y. Pamięć karty i wewnętrzna. Teraz po instalacji mam ikonę urządzenia, nazwę 2013023 i w środku również dwa dyski. Problem w tym, że zdjęcia ładują się w DCIM tragicznie długo. Aby zrzucić coś w miarę szybko, muszę czekać z 1-2 minuty na wczytanie zdjęć (ponad 2500). Wcześniej było ok, dużo szybciej działało. Wszystko zapewne rozchodzi się o tryb "pamięć masową". Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest szansa to jakoś przywrócić? U mnie były 2 dyski w "Komputer" i transfer na prawdę szybki. Teraz jest kicha... Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Edytowane 9 Września 2014 przez DjLeo
DjLeo Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) Ok problem się sam rozwiązał. Stop.. Nie.. Nie sam... To ja go rozwiązałem, swoją ciężką i niestrudzoną pracą oraz dociekliwością Jeżeli chcecie mieć szybki dostęp przez USB do swojej karty w Redmi, wystarczy skorzystać z tego rozwiązania: This is QCustomShortcut! It's available onto PlayStore. Install-it, and open-it... Choose a 'Shortcut Name' as : USB Connexion For 'Package', choose : com.android.settings For 'Class', choose : com.android.settings.UsbSettings Click on button [ Create Shortcut ] (this place shortcut onto MIUI desktop). http://www.google.com/url?q=http%3A%2F%2Fen.miui.com%2Fthread-15786-1-1.html&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGMiZLz2gCcXYabdewNKW5eYzCrWg Wątek na forum miui: http://en.miui.com/thread-15786-1-1.html Teraz pliki zamiast w trybie MTP, możemy uruchomić w trybie pamięci masowej. Co daje bezpośredni dostęp do plików (czyt. jest dużo szybciej). Pozdrawiam DjLeo Edytowane 9 Września 2014 przez DjLeo 1
Rafi Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Niestety na MI3 nie działa. Po włączeniu opcji "Magazyn danych USB" telefon nie jest widziany pod Win 8.1 Tapnięte z Xiaomi MI3W.
DjLeo Opublikowano 10 Września 2014 Autor Opublikowano 10 Września 2014 Niestety na MI3 nie działa. Po włączeniu opcji "Magazyn danych USB" telefon nie jest widziany pod Win 8.1 Tapnięte z Xiaomi MI3W. A masz nadane uprawnienia dla aplikacji do tworzenia skrótów? Jeżeli nie to może nie działać faktycznie. Spróbuj też innej opcji, komuś to zadziałało, mi akurat nie. Podłącz po prostu telefon do przewodu USB i uruchom komputer. Komuś na forum to zadziałało. Dziwne jednak, że Tobie nie działa od kopa. Na pewno wszystko dobrze ustawiłeś? Class "com.android.settings.UsbSettings" ?Dodam jakoś ciekawostkę, że Mass Storege zostało wyłączone już kilka romów wstecz. Ciekawe dlaczego. Przypuszczam, że chodzi głównie o to, że w tym trybie telefon ma ograniczoną funkcjonalność (brak dostępu do karty i pamięci wewnętrznej). Co powoduje pewne problemy z aplikacjami. Jak ktoś ma np. ustawiony dzwonek mp3 z karty SD, czy pamięci wewnętrznej to w trakcie podłaczenia kabla USB po prostu nie zadziała . MTP jest przy tym o wiele bezpieczniejszą opcją, dostęp jest jednocześnie z poziomu tel. jak i kompa. To chyba jest jedyny sensowny argument na wyłączenie domyślnie tej opcji zarówno w bazie jak i w samym MIUI.
SaLi Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) U mnie za to opcje wyboru sposobu podłączenia zniknęły... wczoraj. Bez żadnego powodu. Nie aktualizowałem systemu, Cały czas mam ostatnią stabilną wersję miui 5 26.0.0. Ot zniknęły i już. Jak to możliwe? Czy jest jakiś sposób na przywrócenie poprzedniego sposobu kiedy mogłem wybrać jak chcę podłączyć swój telefon? MTP może i sensowniejsze pod względem danych aplikacji, ale jakość i szybkość podłączenia ssie! Dodatkowo brak opcji samego ładowania sprawia, że tel przez USB ładuje się mega długo EDIT: Dzięki DJLeo już znalazłem czego szukałem. Edytowane 2 Lutego 2015 przez SaLi
ZduneX25 Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi