Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę tutaj, gdyż mam problem z moim telefonem (Xiaomi Redmi Note 4). Mianowicie, trzymałem odblokowany telefon w ręce i przez przypadek coś mi się nacisnęło w ustawieniach. Przypuszczam, że nacisnąłem opcję w stylu "Zgłoś kradzież telefonu" i telefon zablokował się totalnie. Po wpisaniu prawidłowego hasła telefon blokuje się na 4 minuty. Byłem z tym w serwisie i dowiedziałem się, że jest to blokada przez Xiaomi i z telefonem nie da się zbytnio dużo zrobić. Jedynym wyjściem byłoby zalagowanie się na konto Xiaomi w celu zdjęcia blokady, jednak próbowałem naprawdę w moim odczuciu wszystkich wariantów i nie mam jak się zalogować. Czy istnieją jakieś sposoby na odzyskanie w pełni sprawnego telefonu bez stratyzadnych danych? Bardzo zależy mi na danych i w zasadzie gdyby nie one nie pisałbym tu, bo wystarczyłby reset całego telefonu. Jeśli znacie jakikolwiek sposób na odzyskanie telefonu w nienaruszonym stanie błagam was, pomóżcie.

Pozdrawiam Szymon Jóźwiak

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje to nie, nic nie zmieniałem, prócz nakładki.

Dodatkowo nie odblokowywałem żadnego bootloadera ani nic z tych rzeczy.

Opublikowano

Kurcze, to niemożliwe, żeby przez naciśnięcie czegoś w ustawieniach nagle zmieniło mi się hasło. Co wskazuje na to, że nie jest to żadna odgórna blokada? W serwisie mi powiedziano, że to blokada od Xiaomi.

Opublikowano

Kupowałem go w Playu, więc nie był sprowadzany z chińską wersją. Co do Vol+ i Power to wyświetla sie Main Menu, w którym jest opcja Reboot, Wipe Data i Connect with MIAssistance. Może coś tutaj mam zrobić?

Opublikowano (edytowane)

Nie masz TWRP, czytaj skoro z Playa to pewnie nie masz też odblokowanego bootloadera.

@szymjoz Przypomnij sobie hasło do konta Xiaomi, bez tego nawet wipe data nie da ci nic - uruchom tel normalnie (pierwsza opcja)

Edytowane przez Orjon
Opublikowano

@dzidexx ta opcja pozwala połączyć telefon z MiPCSuite, gdzie zasadniczo wykonać można operacje takie jak:

• reset do ustawień fabrycznych
  • wgranie aktualizacji
  • odpalenie telefonu ponownie.

I to z grubsza tyle (jeśli chodzi o chiński mipcsuite przynajmniej).

Opublikowano

A jakbym zadzwonił na infolinię, to coś by mi to dało? Jeśli chodzi o konto xiaomi to próbowałem każdego mojego e-maila+nr telefonu.

Opublikowano

Zrobiłem wszystko, na nowo aktywowałem urządzenie jednak ciągle po wpisywaniu hasła jest to samo - blokada na 4 minuty... co może być przyczyną? 

Opublikowano

Okej, ale samo konto X nie da mi dostępu do danych? jakbym chciał sobie na coś zgrać, żeby później móc na nowo zgrać? Bardzo mi na nich zależy.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...