Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Potrzebuje informacji od specjalistów od muzyki, czy Mi Note obsługuje kodek aptx? Kupuje słuchawki, które go wykorzystują i zastanawiam się czy to jest jakaś znacząca różnica. Druga sprawa, jak mają się możliwości muzyczne tego telefonu do słuchawek BT? Czy tylko na kablu jest mocny czy te DACi przekładają sie również na jakość przez BT?

Opublikowano

Napiszę to samo co w PW... Kiedy miałem Mi Note, używałem Pistonek i nie korzystałem z słuchawek BT. Teoretycznie nie powinno mieć to znaczenia, bo BT jest na tyle szerokim pasmem, że można z powodzeniem przesyłać dźwięk w wysokiej jakości. Z drugiej strony, choć n w specyfikacji Mi Note nie ma słowa o APTX, to BT w wersji 4.1, a taki ma właśnie Mi Note, posiada wsparcie dla APTX. Pytanie, czy nie zostało to wykastrowane w MIUI...

Jedyna rzecz, na którą warto zwrócić uwagę, to niedziałający korektor dźwięku, przy korzystaniu z słuchawek BT. Jest on po prostu nieaktywny i nie można zmienić opcji dźwięku. I jak wysondowałem, nie ma znaczenia, czy To Android, Windows Phone, czy dowolny system. Trzeba się posiłkować zewnętrznymi aplikacjami - korektorami barwy dźwięku.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...