SzymonN Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem xiaomi mi6. Niedawno zmieniałem sieć z virgin mobile w której non stop miałem LTE+ (mieszkam w centrum Krakowa) a teraz w orange gdzie bym nie był mogę liczyć tylko na LTE, dodatkowo jakis 1 km od domu mam nadajnik LTE ale nie mogę się do niego podłączyć i mam tylko h+ ale będąc pod samym nadajnikiem bez problemu mam LTE ale to już swoją drogą. Zależy mi na tym LTE+... Ma ktoś je w Krakowie na mi6? Oczywiście w sieci Orange bo w virgin i plusie bez problemu LTE+ łapałem. Ustawienia apn zgodnie z instrukcją na ustaw.orange.pl ale wtedy już w ogóle straciłem Internet i musiałem przywrócić domyślne ustawienia apn. Ktoś ma jakiś pomysł? Edit: rom to global 9.2.3.0 oparty na Oreo Pozdrawiam Edytowane 25 Marca 2018 przez SzymonN
tpawel Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Wejdź sobie na mapa.btsearch.pl i zobacz czy nadajniki obok Ciebie mają więcej niż jedno pasmo LTE. W Orange problemów z APNami nie ma.
Lamcza Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Oczywiscoe ze mam pomysl. Jesli chcesz miec lte ultra to wroc do play nie ma za co. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
SzymonN Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Opublikowano 28 Marca 2018 Widzę że temat stoi w miejscu więc podbijam... Według orange to wina telefonu i braku pasma 800 jednak średnio w to wierzę bo wokół nawet nie mam takiego nadajnika o centrum już nie mówię... Nikt w środku miasta nie uruchamia wsiowego LTE. Uzyskał ktoś w ogóle LTE+ w orange na xiaomi mi6?
tpawel Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Stacji 800/1800/2600 w miastach jest masa w Orange. Lte800 to nie tylko wsiowe pasmo, to także świetne pasmo do pokrycia indoor
witek_77 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 W orange równiez NIGDY nie widziałem LTE+ ! Też o tym pisałem. Za to w PLAY i PLUS bez problemu. Jest też druga strona medalu. Zwykłe LTE w ORANGE jest szybsze niż LTE+ w PLAY i PLUS Przynajmniej u nas tak jest. Z PLAY wyciagałem DO 15mb/s a z plusa max 60mb/s. Z orange około 80mb/s. Oczywiście mówię o Pszczynie teraz. Żona ma Leeco Le Pro 3 z pasmem 800mHz i również w orange nie było agregacji pasm, a teraz w PLUSie ma bez problemu.
tpawel Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Wstaw spedtest z teraz z tym 80Mb/s na lte1800.. przecież tam na LTE jest 15 MHz pasma do podziału na pół na Orange i T-MOBILE
eML Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 @SzymonN w MIUI 9.2.3.0 w Plushu oraz w Ornage brak LTE+, być może działa a tylko brak oznaczenia. W MIUI 8 wszystko działało (miałem wtedy jeszcze w Play) wyświetlało LTE+, zmieniłem operatora oraz poszła aktualizacja i + zniknął. @witek_77 powiedz mi jakie masz MIUI z karta Plus. Interesuje mnie informacja, czy wyświetla Ci się znak "+" przy LTE.
SzymonN Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) @tpawel Akurat te 80 mb/s w Orange na zwykłym LTE jest możliwe... na otwarciu mistore w serenadzie robiłem takie wyniki bez problemu. Z tym że w szkole non stop mam 3g w domu podobnie i jest to dość uciążliwe Często też mam LTE na full i brak internetu (Nie wiem skąd się to bierze ale dziś miałem taką sytuację przy ul. Kalwaryjskiej). Play dziś wprowadził nową ofertę na kartę i najprawdopodobniej zmienię operatora... Cóż fajna oferta od Orange ale niestety jest zbyt dużo "czarnych dziur"... przynajmniej w moim wypadku. @eML Mam kartę Plusa i łapię na niej LTE+ (miui global 9.2.3.0) Dorzucam speedtest na dowód (niestety może 3 takie miejsca w KRK gdzie mam takie wyniki) Edytowane 29 Marca 2018 przez SzymonN
tpawel Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Wiem że jest możliwe, ale on napisał że ma teraz, w szczycie 80Mb/s. Co by oznaczało że jest sam na nadajniku bo max lte1800 przy 15MHz, mimo2x2 i 64qam to laboratoryjne 105Mb/sA to pasmo Orange dzieli z T-MOBILE. No nie uwierzę dopóki speedtesta nie zobaczę O tej porze to ja mam w porywach 5Mb/s
SzymonN Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) @tpawel Jak coś to dorzuciłem speedtest Godzina z datą (serenada Kraków koło salonu mistore) Z tym że na parterze galerii miałem już 13 mbs Edytowane 29 Marca 2018 przez SzymonN
tpawel Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Sorry ja nie z Krakowa nie załapałem tej serenady. A to nie jest jakaś pikokomórka w galerii?Wyjdź normalnie na miasto;)
SzymonN Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 @tpawel Na mieście, jeśli złapię dobre LTE to ok 20 mbs lecz często lece na 3G
tpawel Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 W Warszawie to na 3CA 800/1800/2600 w szczycie miejscami o 20Mbps można pomarzyć.Poza złapiesz i 200. Dlatego tak zareagowałem na te 80Mbps
Rekomendowane odpowiedzi