Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem posiadaczem tytułowego telefonu ( MIUI Global  9.2.0.2 NEGMIEI ) 

Kupiłem go na Aliexpress jako z telefon z Oficial Global Rom po droższej cenie aniżeli z Chińskim romem - nie jestem biegły w te klocki i chciałem mieć od razu właściwy Rom.

Nie wiedziałem jeszcze wtedy o cyrkach z fałszywym oprogramowaniem o możliwościach uceglenia itp.

Telefon chcę wysłać do Mi center aby tam po swojemu go zrobili. 

Mój problem polega na tym że mój egzemplarz nie widzi i nie pobiera żadnej aktualizacji przez OTA. Chciałem aby podczas aktualizacji się uceglił / wpadł w recovery loop czy jakoś tak aby 

mieć dowód w sporze na Aliexpress . Chciałbym odzyskać trochę przepłaconej kasy i na "naprawę "do Mi center.

Jakieś sugestie jak go celowo uceglić ale tak aby Mi center mogło go potem odratować ?

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, dzidexx napisał:

Jeśli nie jest uceglony i nie pobiera ota to odblokuj bootloader(może jest odblokowany) wgraj twrp i xaomi eu.

Nie wiem czy zaglądałeś do "opcje serwisowe" Mi Center - nie wszystko odceglają.

Po podłączeniu fastbootem pokazało że bootloader jest false czyli  jest zablokowany.

Może faktycznie zgłoszę prośbę o odblokowanie i spróbuje temat załatwić samemu. Ale mam pewną wątpliwość czy po otrzymaniu "zgody" na odblokowanie jeśli coś pójdzie nie tak, ( mam na myśli sam proces odblokowania -bo nie wiem czy skośni jakoś inaczej nie majstrowali skoro update u mnie nie działa) czy  nie uniemożliwię tym samym możliwości naprawy w serwisie ?

Edytowane przez migacz-x
Opublikowano

Sprawdź, czy nie masz takiej samej sytuacji, jak ja, czyli fałszywego Globala myślącego, że bootloader jest odblokowany. Bo to oznacza, że nie pojawia się odpowiednia opcja i nie przypiszesz urządzenia do konta Xiaomi w celu odblokowania, a to z kolei oznacza, że bez flashowania przez testpoint romu china developer się nie obejdzie. A w każdym razie ja nie znalazłem innego sposobu. 

Opublikowano

Zgoda od Xiaomi przyznana . Wieczorem będę odblokowywał bootloader.

Powiedzcie proszę  czy jeśli z sukcesem go odblokuję to czy od razu mogę wgrywać TWRP i xiaomi.eu jak sugeruje dzidexx ?

Czy muszę wgrywać najpierw chiński rom narzędziami od Xiaomi ? 

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...