NO1CE Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) Witam, Mam problem z zainstalowaniem softu poprzez TWRP na Xiaomi mi6. Instalacja w trybie fastboot przebiega jak najbardziej pomyślnie a sam system się uruchamia. Ale gdy instaluję jakikolwiek system z pliku ZIP, nieważne czy miuipolska czy CustomROM z forum xda, w przypadku MIUI instalacja zatrzymuje się bez żadnego błędu na "Installing MIUI Update... Package_extract_file took 00s" , a instalacja jakiegokolwiek Custom ROM satrzymuje sie na "patching system image unconditionally" . Zdarza się, że raz na kilkanaście prób instalacja przebiegnie pomyślnie, ale kończy się to bootloopem lub Nagłym zatrzymywaniem działania 3/4 aplikacji co nie pozwala mi nawet na wybranie języka w konfiguracji początkowej MIUIPolska. Bardzo proszę o jakiekolwiek propozycje rozwiązania tego problemu ponieważ przeglądając wiele forum internetowych nie napotkałem się na temat opisujący problem podobny do mojego. Pozdrawiam. Dodam, że próbowałem różnych wersji TWRP dla Sagit/cofface. Jak i co najmniej 8 wersji MIUIPolska/xiaomi.eu. Edytowane 1 Marca 2018 przez NO1CE
VOytaZ Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Po wgraniu twrp sformatowales partycje? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
mariusz.ur Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Pytanie czy sam odblokowałeś bootloader ? Jeśli tak to zrób format data w twrp . Nie mam na myśli wipe data .
NO1CE Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 Tak wykonywałem format data w twrp. Robiłem tez format za pomocą polecenia fastboot format userdata ale nie ma to wpływu na powodzenie instalacji czy uruchomienie systemu.
mariusz.ur Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Ale nie rób w fastboot tylko zrób w twrp . Wipe / format data na dole po prawej "yes" i enter
NO1CE Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 Tak wiem robiłem przed instalacja jak i po. A co do odblokowania bootloadera to odblokował go poprzedni właściciel. Dodam że telefon kupiłem z już zainstalowanym MIUIPolska 7.12.7, ale niestety nie działał na nim aparat wiec zainstalowałem global stable przez miflash i z własnej nieuwagi zablokowałem bootloader pozostawiając zaznaczoną opcje clean all and lock. musiałem przez to składać prośbę o pozwolenie na odblokowanie i po 72h odblokowalem go ponownie na moim koncie xiaomi. Myślisz ze problemem może być to ze telefon był odblokowywany dwukrotnie na dwóch różnych kontach xiaomi ?
mariusz.ur Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Nie . Czy po instalacji globala w miflash wszystko jest wporządku ?
NO1CE Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 Tak po instalacji global stable czy global dev telefon uruchamia się jakieś 2-3 min i wszystko jest w porządku. Czy to nie dziwne ze pomimo sformatowaniu partycji data w TWRP nie mogę nawet przejść przez proces instalacji ? gdyby to był tylko bootloop zrozumial bym ze musiałem coś źle zrobić lub paczka była uszkodzona. Ale na moim telefonie instalacja zatrzymuje się bez żadnego błędu...
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Hm, hm. Próbowałeś wgrać najnowsze TWRP?
NO1CE Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 Próbowałem chyba każdego :/ tych z twrp.me i różnych z forum xda
mariusz.ur Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) To faktycznie dziwne . Wydaje mi się , że problem to twrp . Spróbuj tego i zainstaluj na nim jakiś custom rom na 8.1 . Jeszcze zwróć uwagę na firmware jakie jest wymagane do danego custom romu . https://androidfilehost.com/?fid=890129502657578393 Edytowane 1 Marca 2018 przez mariusz.ur 1 1
NO1CE Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 Myślisz ze odpowiedni będzie Resurrection Remix v6.0.0 ? Firmware wymagany do niego to MI6Global_8.2.8_753081ab5b_8.0_Firmware
mariusz.ur Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) Musisz się sciśle stosować do wymagań . Soróbuj . Jeśli masz nowsze firmware ( nie wiem czy jest ) to możesz pominąć ten krok . Edytowane 1 Marca 2018 przez mariusz.ur 1
NO1CE Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 Używając TWRP z linku który podałeś @mariusz.ur udało mi się pomyślnie zainstalować Resurrection Remix v6.0.0. Po wykonaniu full wipe, instalacji firmware, ROM-u i Gapps telefon uruchomił się poprawnie po 2 minutach. Dziwne ponieważ wcześniej próbowałem wielu wersji TWRP bez powodzenia. Teraz tylko pozostaje sprawdzić jak się sprawa ma z instalacją MIUIPolska na tym TWRP. Wielkie dzięki @mariusz.ur teraz instalacja MIUIPolska przeszła bez żadnych problemów i wszystko śmiga. Męczyłem się z tym od miesiąca a rozwiązanie było banalne xd. Nie wiem jak mogłem pominąć tę wersje TWRP instalując ich naprawdę kilkanaście. Jeszcze raz bardzo dziękuje i Pozdrawiam. 2
Rekomendowane odpowiedzi