Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź ze sklepu play textra sms . Oczywiście musisz nadać wszystkie potrzebne uprawnienia , dodać do autostartu i zablokować kłódką . W przeciwnym razie sms-y mogą nie dochodzić gdy ekran wyłączony . 

Opublikowano

zrobia mi to w przecietnym serwisie GSM ? widze, ze to nie taka prosta sprawa(dla laika) a telefon potrzebuje do pracy i niedochodzace smsy moga mnie wciul kosztowac....

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mariusz.ur napisał:

Sprawdź ze sklepu play textra sms . Oczywiście musisz nadać wszystkie potrzebne uprawnienia , dodać do autostartu i zablokować kłódką . W przeciwnym razie sms-y mogą nie dochodzić gdy ekran wyłączony . 

Nieprawda. Wystarczy ustawić Textrę jako domyślną aplikację do SMS i nie trzeba jej nigdzie dodawać, niczego blokować. Jedyne co trzeba zrobić to nadać jej uprawnienia do wszystkich powiadomień (ważne!). Używam Textry od zawsze na MIUI i działa bez problemów. Beż żadnych autostatów, wyjątków w bateriach i innych głupot. Aplikacja do SMS działa w systemie w inny sposób. Za odbieranie SMS odpowiada odrębny systemowy proces niezwiązany z apką. Nie musi być uruchomiona, aby SMSy przychodziły.

Edytowane przez wanarek
Opublikowano

Nie badź taki pewny . Już czytałem kilka przypadków , że sms- y nie dochodziły . Lepiej dodać tą aplikację do autostartu i zablokować . To , że tobie się zdaje to nie znaczy , że tak jest . Mam lenovo Zuk z2 pro i też bez dodania do autostartu i zablokowania sms-y nie dochodzą .  

Opublikowano
Przed chwilą, mariusz.ur napisał:

Nie badź taki pewny . Już czytałem kilka przypadków , że sms- y nie dochodziły . Lepiej dodać tą aplikację do autostartu i zablokować . To , że tobie się zdaje to nie znaczy , że tak jest . Mam lenovo Zuk z2 pro i też bez dodania do autostartu i zablokowania sms-y nie dochodzą .  

Nic mi się nie zdaje i nie mówię o Lenowo tylko o Redmi 4A.

Opublikowano

Też używam Textry i nie ma żadnego problemu z smsami przy wyłączonym ekranie. Wszystko normalnie działa. I w tej aplikacji na 100% jest możliwość ustawienia podpisu sms.