matijas Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Witam. Mam pytanie. Sprowadziłem xiaomi note + szkło Nillkin 9h czy jak to się nazywa i po dwóch tygodniach zaczęło mi odchodzić jak na zdjęciach. Najpierw w środku rogu, później coraz bliżej krawędzi a teraz w dół. Można to zdjąć, umyć jakoś [czym?] i założyć ponownie, czy muszę kupować nowe? https://www.dropbox.com/sh/mpvavcjxfsgwipm/AABTrZctjRBFF1LY6lZczRcxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Przycisnij porzadnie po co zdejmowac? gdzies w kieszni Ci sie telefon zgiał i szkło odeszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Dokładnie. Najlepiej weź przez jakąś ściereczkę, zdecydowane ruchy od wewnątrz na zewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted August 8, 2014 Author Share Posted August 8, 2014 No problem w tym, że robiłem tak od samego początku jak tylko zauważyłem ze odchodzi. Niestety nie pomaga. Dziadostwo Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Zdejmij delikatnie nie uszkadzając dolnej warstwy silikonu, wyczyścić ekran i naloz jeszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted August 31, 2014 Author Share Posted August 31, 2014 (edited) szkło odklejało się nadal ale swoją najważniejszą funkcję spełniło i trzeba zamówić nowe hehe https://www.dropbox.com/sh/qfvd821dqc3o9vc/AAAzniCsGESv5H4fsVCYaHM6a?dl=0 trzymałem telefon na kolanach w aucie i jak wysiadałem to zapomniałem gdzie był i poleciał na chodnik. Uderzył górnym prawym rogiem. "napękła" obudowa z tyłu, ta wymienna, około 5 mm a potem dostał na dole. szkło pękło tylko od zewnętrznej strony, warstwa od ekranu jest cała. a ekran cały i wszystko gra. jakby ktoś się zastanawiał nad zakupem to polecam warto Przy okazji mogłem sprawdzić wytrzymałość na rysowanie nożem i nawet żeby je przebić nożem to też trzema nieźle walnąć. ps. a jak ma się to szkło do imak też 9h 0,3 mm? Edited August 31, 2014 by matijas Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 31, 2014 Share Posted August 31, 2014 Kupiłem to szkło Imak 0,3mmm Świetne. Łatwo się aplikuje. Co ważne, ma wycięcie na czujniki i głośnik, więc unikamy wariowania czujników. Wierzchnią warstwę ma nieco wypukłą i zaokrągloną na krawędziach, co daje fajny efekt jak się na to patrzy z boku. Ja polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Też mam takie. Jedna wada, że się strasznie maże. Gorzej niż folia ale za to się nie rysuje, no i ochrania ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 hmm... Nillkin też się mazał ale łatwo się wycierało, wystarczyło potrzeć o koszulkę na brzuchu i było czyste. Już zamówiłem to niedługo będę mógł porównać, zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Jednym się maże innym nie. I nie jest to wcale zależne od szkła. Ja i G2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Od paluchów znaczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Oczywiście Ja i G2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 (edited) Zgadza się ale, maże się nawet jak się dotyka świeżo umytymi rękami, świeżo wyczyszczony ekran. No ale lepszy pomazany niż porysowany. Edited September 1, 2014 by raf7705 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Bo jedni mają suche a inni tłuste ręce. Posyp talkiem i będzie śmigać. Ja i G2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 (edited) To ja mam tłuste łapy Edited September 1, 2014 by raf7705 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Ano Jak będziesz starszy to będziesz miał suche Ja i G2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Paluchy zostają, choć nie jest to jakoś specjalnie uciążliwe. Tym bardziej, że łatwo je usunąć, nawet wycierając ekran o spodnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Spodnie to podstawa czystego ekranu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Robbo, 77.05 to za młody jestem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Ja '76 i tez mam tłuste łapy Jeśli za młody, to trochę się podbudowałem. Tapnięte z Xiaomi MI3W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Małolaty Ja i G2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 (edited) Smarkacze A poważnie. Całkiem całkiem to szkło Imak. Rewelacyjnie łatwo się aplikuje. I w sumie niedrogie, bo na alledrogo 42 PLN z przesyłką... Edited September 2, 2014 by mrosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Do jakiego telefonu ? Naklikane z Onda v989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 No... taki jak w wątku Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts