ghost12 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Wczoraj zaktualizowałem A1 do oreo i niestety mam duży problem. Bateria jest zjadana w trybie ekspresowym. Zgodnie z tym co pokazuje telefon niemal całe zużycie przypada na bluetooth. Problem z BT istniał już wcześniej, włączał się samoistnie w trybie czuwanie (nie wiem po kiego, nie udało mi się znaleźć przyczyny, czy to jakaś apka czy ten model tak ma) ale nie powodowało to zużycia baterii, a po aktualizacji niestety jest źle. Może ktoś się zetknął z tym problemem? Wolałbym nie robić resetu do fabrycznych. Edit. Winny był Yanosik. Ja wiedziałem że on sobie podkrada BT, ale przed aktualizacją to było co najwyżej kilka procent ogólnego zużycia, a teraz zeżarł mi ponad 50% baterii w 16h. Wyłączenie opcji Yanosik Connect załatwiło sprawę. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez ghost12
Hertz___ Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) A gdzie to wyłączyłeś, bo mam podobne objawy. Edit. Ok znalazłem w ustawieniach Yanosika opcja bluetooth jak by ktoś szukał. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Hertz___
kubik82 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 A ja jakiś czas temu(styczeń) zobiłem aktualizacje do Oreo na telefonie A1(dystrybucja ABC) żony i mam problem z bluetooth ale nie chodzi o drenaż baterii tylko o to że BT ani nic nie wykrywa(wcześniej działał zestaw głośnomówiący a teraz sie nie łączy) ani telefon nie jest wykrywalny(komp widzi dużo różnych akcesoriów bt ale tego telefonu brak)... W czym może tkwić problem?
mariusz.ur Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 @kubik82 po włączeniu BT poprawnie pokazuje adres bluetooth ? ustawienia/ informacje o telefonie/ status urządzenia
kubik82 Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 5 godzin temu, mariusz.ur napisał: @kubik82 po włączeniu BT poprawnie pokazuje adres bluetooth ? ustawienia/ informacje o telefonie/ status urządzenia ustawienia-info o telefonie-stan telefonu i tam jest wyswietlany adres bt
kubik82 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Nadal telefon nic nie widzi i nie jest tez widoczny....ciagle tylko szuka... Ma ktoś jeszcze taki problem po aktualizacji do Oreo??
Moreee Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Moje radio w aucie bez problemu się łączy , odtwarza audio i da się rozmawiać
kubik82 Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 Kurna cały czas nie ma nowej poprawki tego oreo bo licze ze to jednak systemowo cos padło a nie sprzetowo. Pluje sobie w brode że kupiłem żonie ten telefon. Mogłem kurna 2 stówki dołożyc i Iphone kupić bo akurat była promo jak kupowałem telefon. Ehh. Tak to niby wszystko ok tylko ten chlerny BT. Zestawu głośnomówiącego nie widzi, innego tel nie widzi, mibanda nie widzi, głośnika nie widzi...
Rekomendowane odpowiedzi