greg_king Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Witam. Mam problem z naładowaniem zegarka po podłączeniu pod komputer pojawia się komunikat. Nie rozpoznano urządzenia USB. Jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera nie działa właściwie i system Windows nie rozpoznaje go. Sprawdziłem na 2 komputerach które mam w domu i komunikat który się pojawi jest taki sam. Zastanawiam się czy można ładować zegarek bezpośredni z ładowarki, jeżeli tak to jakie parametry powinna mieć taka ładowarka? Proszę o pomoc! Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 38 minut temu, greg_king napisał: Proszę o pomoc! Każda ładowarka powinna ładować, nie ma secjalnych wymagań (5V i nic poza tym). Możliwe że coś jest nie tak ze stacją ładującą, lub zegarkiem i nie przechodzi do trybu "tylko ładowanie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 @greg_king styki na zegarku są czyste? Przy brudnych nie ma styku z pinami podstawki i z tego możesz mieć problemy. Co do ładowarki to tak jak kolega wyżej napisał bez różnicy jaka. Co do czyszczenia to patyczek do uszu i najlepiej alkohol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubbik Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Dziś też doświadczyłem problemów z ładowaniem zegarka. Po przeczyszczeniu wszystkiego wpadłem na to, by sprawdzić samą podstawkę, okazało się, że w niej robi się chyba jakieś zwarcie i przez to nie ładuje. Podobny błąd po podłączeniu do komputera, że port USB nie jest w stanie dać tyle prądu ile podłączone urządzenie potrzebuje i do tego wszystkie porty przestawały działać aż do restartu komputera. Kiedy podłączyłem się do ładowarki sieciowej i wpiąłem szeregowo miernik prądu USB, po wpięciu podstawki, wyświetlacz miernika gasł. Po zmianie na inną podstawkę, ładowanie zegarka wróciło do normy. W międzyczasie podpiąłem ładowanie z pominięciem podstawki z użyciem starego kabelka USB z użyciem żyły 5V i GND przytkniętych bezpośrednio do pinów na spodzie dekla zegarka. I zadziałało, więc odetchnąłem, że to jednak nie sam zegarek był tutaj problemem. Dodam, że zegarek używam 2 tygodnie, ładowałem go łącznie ze 3 razy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts