tiesto84 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Witam mam pytanie czy po odblokowaniu bootloadera i wgraniu xiaomi.eu w xiaomi mi6 przestaje działać funkca szukania telefonu mi find ? bo jak wchodzę w ustawienia tel- opcje programisty-stan odblokowania tel to tam jest napisane, że nie będziesz w stanie korzystać z funkcji "znajdź urządzenie" po odblokowaniu telefonu, wie ktoś ? Edytowane 29 Grudnia 2017 przez tiesto84
fredek Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Jak zainstalujesz xiaomi.eu to będzie działać. Nie będzie działać jak będzie to jakiś Lineage, AEX, RR lub inny custom rom.
FromWP Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 @tiesto84 Będzie działać na każdym Miui. Tam i w MiUnlocku różne bzdury wypisują, żeby zniechęcić do odblokowania. Jedyne co z tych "złotych myśli" jest prawdziwe, to obniżenie bezpieczeństwa. Jak zgubisz telefon z odblokowanym bl, to dostanie się do niego, wyczyszczenie danych itd dla rozgarniętego złodzieja nie będzie problemem. Zawsze uruchomi TWRP, jak nie, to wgra w fastboot. 1
tiesto84 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) FromWP a z zablokowanym sie do niego nie dostanie ? w sumie to jakiś super tajnych rzeczy tam nie trzymam dzięki za odpowiedzi bo za bardzo nie mogłem na ten temat nic znaleźć Edytowane 29 Grudnia 2017 przez tiesto84
FromWP Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 @tiesto84 Zdecydowanie trudniej. Trzeba by złamać hasła, a po odblokowaniu przez fastboota można zrobić prawie wszystko.
Nezumi Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
mrosi Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi