Skocz do zawartości
  • 0

Kupno Mi3 lub Mi4

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym zasięgnąć opinii czy opłaca się kupować teraz Mi3? Na Mi4 ciąży na razie jak widzę "podatek" od nowości i jego ceny są zawyżone o ~80$. Po zapewne 2-3'ech miesiącach cena ta powinna spaść i tu moje drugie pytanie. Skoro za wersje 64Gb Mi3 płaci się 380$, Mi4 zostało wycenione na 400$ + co nieco dla sklepu(więcej niż 50$ wyżej nie powinni podnieść ceny) to jeśli mam rację różnice cen będą oscylować w granicy ~160zł, także za Mi3 64Gb + transport obecnie trzeba zapłacić ~1270zł to w takim razie Mi4 ~1400zł +-50zł.

Nie brałem pod uwagę co prawda, że Mi3 zapewne nieco stanieje gdy Mi4 zacznie się sprzedawać i ta różnica między telefonami wzrośnie, no ale...

Edytowane przez dixer6

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Zawyżone? Cena MI4 jest taka jak kiedyś MI3 w momencie premiery. A że na ibuygou preordery MI3 wywindowały cenę do ponad 500 dolarów to już inna sprawa. Byli chętni.

Tak się składa, że MI4 na ibuygou kosztuje mniej jak Mi3 na początku stycznia kiedy był szał na ten telefon.

I coś źle patrzysz. Bo jeśli rozpatrujesz ibuygou to masz 369 za MI3 i 479 za MI4.

MI3 aż tak nie stanieje. Zależy od popytu u sprzedawców typu ibuygou.com. Cena oryginalna Xiaomi dla MI3 i tak bardzo spadła. Zanim na horyzoncie pojawił się MI4 to przez parę miesięcy obniżali ceny MI3. Na więcej nie ma co liczyć. Zauważ, że taki stary MI2 wciąż trzyma poziom 900 zł. 

Sugeruję poczekać z miesiąc-dwa aż się wszystko ułoży, wyjdą nasze recenzje MI4, porównasz sobie telefony i sam zdecydujesz.

Jako nowy telefon xiaomi to raczej brać MI4...

• 0
Opublikowano

Zazwyżone - miałem na myśli, że Xiaomi wyceniło na 400$, na ibuygou jest za 480$.

Na pewno poczekam, aż ceny nieco spadną. Też tak myślałem, że skoro Mi4 nie jest wcale dużo droższe to warto już kupić nowy model telefonu, a nie się uganiać za starszym.

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy obecna wersja Mi4 będzie bez problemu obsługiwała polskie sieci? czy będzie trzeba czekać na europejską edycję telefonu?

P.S. Nie uważasz, że jako portal zajmujący się telefonami firmy Xiaomi, Wasze recenzję tych smartfonów będą brane z dużym przymróżeniem oka? :)

• 0
Opublikowano

Jeśli złapiesz wersje WCDMA to będzie działać, ale nie będziesz miał LTE. Wersja z LTE ma wyjść pod koniec roku. Czyli ja mógłbym np. kupić już teraz (gdyby tylko były dostępne).

Ale w sumie to polecam zaczekać i kupić z LTE. Bo jeśli nie dla siebie, to nawet łatwiej w przyszłości będzie sprzedać.

Pitu, pitu z LG-D802

• 0
Opublikowano

P.S. Nie uważasz, że jako portal zajmujący się telefonami firmy Xiaomi, Wasze recenzję tych smartfonów będą brane z dużym przymróżeniem oka? :)

Oczywiście że nie. Chyba nie czytales naszych recenzji...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...