adamuadamu Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Dnia 3.12.2017 o 21:40, Freemindostr napisał: dać to komuś ogarniętemu do wymiany ew do komisu Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka wszystko tylko nie przypadkowy komis - w ostatni weekend miałem w rękach laptopa kuzynki po "naprawie" złącza zasilania - pomimo, że akurat w tym modelu naprawa polega na wymianie gniazdka z konektorem wpinanego do płyty głównej, to tzw. serwis w kilkudziesięciotysięcznym mieście spartolił wszystko, co się dało - zamiast wymiany elementu za 20pln, nawalono weń kleju, uszkodzono ramkę matrycy, źle przymocowano zawias trzymający LCD, a całość na koniec zintegrowano przy użyciu szarej taśmy, każąc czekać kilka tygodni i wmawiając astronomiczny poziom trudności naprawy , także albo dobry serwis w innej części kraju (jest tu kilku serwisantów obecnych na forum serwis)-nawet z kosztami wysyłki tam i z powrotem, albo ucz się sam jak to zrobić, bo sponsorowanie technologicznych ignorantów w kioskach przy supermarketach to MZ najgorsza możliwa opcja i nikomu bym jej nie polecał 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus993 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Witam, problem wyglada nastepujaco: próbowałem aktualizowac telefon z pliku zip. Niestety wystąpił jakiś błąd, komunikaty na liście na czerwono. Niestety telefon teraz nie chce sie włączyć. Czarny ekran z logiem MI i tak stoi. Co zrobić żeby to naprawić? Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Od razu pisze ze jestem zielony w sprawach instalacji systemu itd. Dodam że telefon kupiłem juz z zaintalowanym miui polska i gdy ostatnio gdy aktualizowałem system wszystko było ok. Nie mogłem tylko aktualizować przez OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Wejdź do TWRP (powinien działać vol+ i power), zrób factory reset i zainstaluj aktualizację jeszcze raz. Jeśli wystąpi ten sam błąd - to ściągnij aktualizację ponownie z miuipolska.pl, przenieś na telefon i zainstaluj tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus993 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Mam TWRP ale gdzie znaleść ten factory reset? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Menu Wipe i od razu będziesz mieć.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus993 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Bardzo dziekuje, pomogło ale usuneło wszystkie aplikacje itd. Do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil375 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Witam. Mam problem z MI 5s, mianowicie telefon kupiłem w stanie takim że się nie włącza, telefon wyszukiwany jako qualcomm HS-USB QDLoader 9008. Śćiągałem różne softy z rozszerzeniem tgz flashowałem przez miflash, kilka razy dobiegło do końca lecz telefon dalej się nie uruchamia, telefon także był uruchamiany z zasilacza serwisowego zamiast baterii i dalej nic. Ktoś ma jakiś pomysł co dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 16 godzin temu, kamil375 napisał: kilka razy dobiegło do końca lecz telefon dalej się nie uruchamia, Co to znaczy, że się nie uruchamia? Jest cały czas czarny ekran czy ładuje się do pewnego momentu i zacina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil375 Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 cały czas czarny ekran Link to comment Share on other sites More sharing options...
angardeg Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Witam, chciałem zainstalować na moim Mi 5s polski ROM zgodnie z poradnikiem https://www.youtube.com/watch?v=Wl_ibyhxrhs. Wszystko szło ok, ale wszystko na telefon wgrywałem za pomocą pc suite (przez kabel komputer nie widział mojego telefonu). Polski ROM miałem wgrany na folder tak samo jak na filmie i również mi się nie wyświetlał. Po zaawansowanym wipe, wiadomo, wyrzuciło mi system i telefon nie chce wstać, no bo nie ma ROMu. I tutaj rodzi się pytanie: skoro komputer nie widzi telefonu poprzez kabel, ale mam wgląd na całe TWRP i mogę wydawać komendy przez CMD, to czy jest jakaś możliwość postawienia systemu? Bo jak na razie zostałem z pięknym logiem MI i niczym więcej, a że sklepy dzisiaj są zamknięte, to USB OTG nie mam jak kupić żeby wgrać przez pendrive. Da się na chwilę obecną jakoś postawić system żebym mógł używać telefonu? Backup również nie pomógł i dalej jest logo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Może MTP w TWRP nie jest włączone? sprawdź w menu Mount (Disable MTP i potem Enable MTP, IMO powinno wykryć). Link to comment Share on other sites More sharing options...
angardeg Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Dalej nie wykrywa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Restart do recovery próbowałes? Inny port/komp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
angardeg Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Restart do recovery nic nie daje, porty też nie, czekam na kumpla i wtedy sprawdze z innym kompem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angardeg Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Próbowałem na 5 różnych kompach i żaden nie ogarnia sterowników, cóż, jutro spróbuje z usb otg, jak to nie zadziała, to już nie wiem co będę musiał zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
angardeg Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Wszystko działa jak należy po użyciu USB OTG Link to comment Share on other sites More sharing options...
szydloo123 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Witajcie Na wstępie chciałem przywitać się ze wszystkimi forumowiczami, ponieważ jestem tu nowy Zakupiłem swój pierwszy produkt marki Xiaomi, a dokładnie Mi5 S. Jako, że telefon był używany, chciałem zrobić twardy reset, przywrócić ustawienia do fabrycznych i wykasować dane. Po kliknięciu w "przywróć ustawienia fabryczne", telefon się zresetował i włączył się program (niestety nie zapamiętałem dokładnej nazwy T.... z niebieskim interfejsem). Wszedłem do zakładki wyczyść i zaznaczyłem wszystkie opcje włącznie z systemem, ponieważ myślałem, że system jedynie się zresetuje, a nie wykasuje. Po całej operacji usuwania, która (teraz wiem że niestety) zakończyła się pomyślnie, włączyłem telefon i niestety zatrzymuje się na ekranie z logo mi. Domyślam się, że po prostu wykasowałem cały system i telefon nie ma jak się odpalić. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Bardzo proszę o każdą pomoc i z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 To na T to TWRP. Zapewne poprzedni właściciel miał MIUIPolska - wejdź w TWRP (vol+ i power albo wszystkie 3 przyciski) i je zainstaluj. Poradnik w sygnaturze albo tu: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ (od kroku Instalacja MIUIPolska - paczkę musisz ściągnąć z miuipolska.pl). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinta Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 U mnie podobnie jak u kogoś. Wstałem rano I telefon gorący. Następnie bateria zaczęła znikać w oczach. W 5 minut ponad 20% zauważyłem też że telefon nie chce zarejestrować kart w sieci. Restart nie pomógł, kolejne 20% baterii zniknęło. A telefon dalej był gorący więc szybka decyzja że zrobie przywrócenie do fabrycznych. Ale to też nie pomogła, dalej bateria znikala w oczach a telefon był gorący więc go wyłączyłem i poszedłem do pracy. Po powrocie był zimny ale już się nie dał włączyć. Podłączyłem do ładowarki ale po 24h dalej nic. Miałem Rom global najnowszy. Co obstawiacie? Bateria? Port USB? A może płyta główna bo nie chciał się do tej sieci zarejestrować? Mi center może pomoże? Szkoda mi go. Chciałbym go przywrócić do życia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 4 godziny temu, kinta napisał: Mi center może pomoże? Szkoda mi go. Chciałbym go przywrócić do życia. Trzymałbym jeszcze pod tą ładowarką i próbował wejść w Fastboot lub recovery, a jak to się uda, to wgrałbym soft ponownie. Może by zatrybił? Podobny problem mialem kiedyś z Redmi 2 i się okazało, że się APN ustawiły na domyślnie, a była tam karta Plusa i fon się cały czas grzał, gubił zasieg, wariował, po ustawieniu APN ponownie na te od Plusa, problem zniknął, więc być może masz problem z SIM, albo APN, może się coś skopało przy aktu? Kto to wie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinta Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Uwalona płyta główna. MiCenter nie naprawia. Telefon do wyrzucenia a temat do zamknięcia pewnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 @kinta napisałem Ci PW. Chętnie kupię tego trupa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinta Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Chętnie kupię płytę główną. Telefon kupiony w kwietniu. Nie zdążyłem się nawet nacieszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 21 godzin temu, kinta napisał: Chętnie kupię płytę główną. Telefon kupiony w kwietniu. Nie zdążyłem się nawet nacieszyć Ile dasz za 3/64? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Ja potrzebuję wyświetlacz, więc możesz sprzedać na części 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 Dnia 2.09.2018 o 00:12, rock'n'rolla napisał: Ja potrzebuję wyświetlacz, więc możesz sprzedać na części jak kolega wyżej będzie chętny na płyte to czemu nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 @kinta zainteresowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinta Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Sorry że tak późno Skorzystałem z gwarancji Allianz i zaproponowali mi nowy Mi5s Plus 6/128 GB I się zgodziłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts