RSL Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) Hejka Mam problem z odblokowaniem bootloadera. Ponad rok temu zrobiłem to na Mi5 bez żadnego problemu, przy Mi6 nie mogę tego zrobić. Czytałem na forum xiaomi, że można to też zrobić na global stable, ale mam błąd. No dobra, spoko, jak to robiłem na Mi5 to trzeba było wrzucić China Dev przez Updater. Wrzucam więc Global Dev, tak jak przeczytałem na necie, ważne żeby Dev. No trudno, to może MiFlash mi pomoże? Sprawdzałem kilka różnych wersji, najnowsza nie widzi zablokowanego Mi6 ani odblokowanego Mi5. Pojawia się tylko komunikat 'Określone rzutowanie jest nieprawidłowe'. Dobra, może po prostu uruchomię MiUnlock.. Nie mam pojęcia co mam zrobić. Za wszystkie pomocne informacje z góry dziękuję. Edytowane 17 Listopada 2017 przez RSL
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Nie wiem czy to rozwiązanie, ale spróbuj może wgrać nie najnowszą, a poprzednią aktualizację (7.11.9) globala dev, może pójdzie?
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 A przez chińskie mipcsuite?
RSL Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 Nigdy tego nie używałem, nie wiem czy o to Ci dokładnie chodziło.
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Chińskie, nie angielskie 1
maciek04 Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Miałem dzisiaj taki sam problem. Usunąłem wszystkie zipy z telefonu,pobrałem najnowsze global dev i elegancko zainstalowałem przez aktualizacje. Potem powiązanie w ustawieniach i botloader odblokowany.
RSL Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) @Orjon Chyba aż tak bardzo nie chce mi się kombinować już, cały dzień nad tym siedzę. Wolę go sprzedać jako sprawnego. @maciek04 Już tak niestety robiłem. Edytowane 17 Listopada 2017 przez RSL
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) @RSL No w MiPCSuite musisz tylko wybrać opcję update z zip, wskazać zip globala i potem powinno samo pojsc Edytowane 17 Listopada 2017 przez Orjon
mrosi Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi