Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem użytkownikiem Mi6 od ok. miesiąca. Tydzień temu zainstalowałem aktualizację do MIUI 9.0.1.0 NCMIEI Global Stable. Generalnie z telefonu jestem bardzo zadowolony ale zauważyłem niepokojącą rzecz: okresowo po kilku-kilku nastu godzinach pracy telefonu następuję drenowanie baterii przez jakiś proces przy wyłączonym ekranie który prowadzi do całkowitego szybkiego rozładowania się telefonu. Załączam zrzuty ekranu, żeby lepiej zobrazować problem. Dodatkowo niepokoi mnie fakt, że w momencie drenowania baterii telefon robi się bardzo ciepły - temperatura baterii wynosi ok. 42'C. Proszę o pomoc,

Screenshot_2017-11-15-21-11-39-512_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-11-15-21-11-34-864_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-11-15-21-11-18-681_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-11-15-21-11-04-019_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano

Jeśli masz roota to polecam aplikację BetterBatteryStats. Powinna pomóc zlokalizować przyczynę drenowania baterii. Tam powinieneś zobaczyć jaka aplikacja najczęściej wybudza telefon i jaka aplikacja nie pozwala telefonowi wejść w deep sleep. Oprócz tego w ustawieniach WiFi wyłącz "Skanowanie zawsze dostępne". GPS również może drenować baterię jeśli masz włączony i jeszcze zezwoloną lokalizację dla snapchatów i innych facebooków. 

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...