feri666 Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Witam. Jestem użytkownikiem Mi6 od ok. miesiąca. Tydzień temu zainstalowałem aktualizację do MIUI 9.0.1.0 NCMIEI Global Stable. Generalnie z telefonu jestem bardzo zadowolony ale zauważyłem niepokojącą rzecz: okresowo po kilku-kilku nastu godzinach pracy telefonu następuję drenowanie baterii przez jakiś proces przy wyłączonym ekranie który prowadzi do całkowitego szybkiego rozładowania się telefonu. Załączam zrzuty ekranu, żeby lepiej zobrazować problem. Dodatkowo niepokoi mnie fakt, że w momencie drenowania baterii telefon robi się bardzo ciepły - temperatura baterii wynosi ok. 42'C. Proszę o pomoc,
kamillm Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 @feri666 jakieś snapchaty, facebooki, messengery poinstalowane masz na telefonie?
feri666 Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 Mam zainstalowane: facebook, messenger i whatsup
kamillm Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 @feri666 potestowałbym na Twoim miejscu ubijanie dwóch pierwszych lub odinstalowanie na jakiś czas i sprawdzenie co się będzie działo z baterią. Whatsup raczej nie powinien powodować problemów.
lukiszpp Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Jeśli masz roota to polecam aplikację BetterBatteryStats. Powinna pomóc zlokalizować przyczynę drenowania baterii. Tam powinieneś zobaczyć jaka aplikacja najczęściej wybudza telefon i jaka aplikacja nie pozwala telefonowi wejść w deep sleep. Oprócz tego w ustawieniach WiFi wyłącz "Skanowanie zawsze dostępne". GPS również może drenować baterię jeśli masz włączony i jeszcze zezwoloną lokalizację dla snapchatów i innych facebooków.
Rekomendowane odpowiedzi