mto Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Podpiąłem MiKey do mojego Redmi 1S, ale coś nie bangla. Zainstalowałem aplikację (z resztą próbowałem różnych - oficjalna, z linka razem z MiKeyem jak i z forum eu.miui - przetłumaczoną), po podpinaniu mam pytanie czy to słuchawki czy MiKey - więc wykrywa ok. Co do samego "guziczka" - są jakieś problemy. Raz zaskoczy, raz nie. Wciskam jak głupi i nic a czasem nagle jakieś zdjęcie się zrobi. Czy ja z tego korzystać nie umiem, czy może to jakoś tak dziwnie działa? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Można jakoś to przetestować, żeby zobaczyć czy problem jest sprzętowy czy software'owy?
Numb Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Czy masz włączone w opcjach działanie w tle i dodany MiKey do autostartu?
AntyS Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam, Proponuje Ci abyś zmniejszył suwak szybkości. Ja mam w połowie 1000 a 500 ms i działa normalnie, choć miałem podobne problemy. Po prostu nie mamy takich zwinnych, szybkich rączek jak koledzy Azjaci.
Infans Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam. Mam problem z Mikey w MI2s. Po ok 5min od wyłączenia ekranu i po wciśnięciu mikey włącza się odtwarzacz muzyki zamiast zaprogramowanych latarki, dyktafonu itp. W aplikacji mikey mam ustawione praca w tle, apk dodana do autostartu i do aplikacji zaufanych. Dodatkowo ostatnio przeglądałem opcje i znalazłem w ustawieniach zasilania w profilu normalny (bo ten był aktywny) ustawienie wyłączanie aplikacji po 5min więc zmieniłem i niestety bez efektu. Zarówno wersja stabilna jak i dev nic nie zmieniają. Na MI3 działa mi idealnie. Będę wdzięczny za pomoc. Wysłane z mojego MI 3W
Robbo Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 To normalne Mikey najlepiej działa na telefonach innych producentów niż Xiaomi. Ja i G2
Acid Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Lol. Chyba odwrotnie. Na MI3 działa bardzo dobrze. Na MI2..może trzeba poczekać do nowej wersji. W piątek dodamy nową wersję MiKey... chyba 1.6.3. Poza tym to nie wina telefonu tylko samej aplikacji. Z wtyczkami działają inne aplikacje nie tylko MiKey od Xiaomi.
Infans Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Klick czy jakoś tak jednak nie to. Czekam na aktualizację. Dzięki za odp Wysłane z mojego MI 3W
tosshi2 Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Jak Mikey działa w tle to pobór energii jest jakiś znaczący?
Infans Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zarówno na MI3 jak i na 2s zauważyłem różnice. Wcześniej telefon trzymał mi dwa dni teraz co noc ładowanie Wysłane z mojego MI 3W
Acid Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Ja jak nie używam MiKey ale korzystam z tego, że jest sama wtyczka to przełączam na tryb cichy - wtedy apka nie działa tak w tle.
xioamik Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Takie pytanie do użytkowników MiKey. Testowałem na oficjalnej aplikacji MiKey i Klick. Chciałem użyć tego przycisku do wybudzenia telefonu, żeby odciążyć główny przycisk. Ale przy zgaszonym ekranie przycisk nie zawsze reaguje. Przy włączonym ekranie wszystko jest elegancko. Mam dwa urządzenia MiKey także uszkodzenie odpada. Ktoś testował takie rozwiązanie u siebie?
Gość zydowsky Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 U mnie Mikey nie działał przy wyłączonym ekranie.
ddr Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zabawne jest to, że na zenfone 5 w 99% działa mi apka od mi key (nie działa blokada ekranu), nawet przy zgaszonym ekranie z wyłączoną opcją pracy w tle i hibernacją w greenify, gdzie na Redmi 1S musiałem czekać od kilku sekund do pół minuty, a czasem i tak mi key nie załapał.
DjLeo Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Ja mam dziwny problem z MiKey, na Redmi nie działa praktycznie w ogóle. Najczęściej włącza się głośność, czasami zaskoczy, ale tak do 2 kliknięć. 3 na razie to raczej na pewno nie działa. MiKey zamiast działać prawidłowo, to ścisza mi dźwięk telefonu, albo zwiększa. Czy ktoś wie o co chodzi? Mam 10 sztuk, więc pomijam problemy z samym MiKey. Praktycznie na obecną chwile jest bezużyteczny. Jakieś rady?
Poqe Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 U mnie podobnie na Redmi 1S , najnowszy rom MIUI , najczęściej aplkacja MiKey się nie uruchamia, została zatrzymana
Rekomendowane odpowiedzi