skalar13 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Witam. Mam problem który pojawia się tylko jak jestem za granicą czyli w roumingu. W Polsce ten problem nie występuje. Wybieram jakikolwiek numer telefonu i od razu telefonu kończy połączenie. Jeśli wybiorę ponownie numer to łączy się bez problemu ale telefon zawsze jak od razu uwali mi te pierwsze połączenie to dokładnie za 2 minuty telefon sam łączy się na ten numer. Niezależnie czy telefon jest zablokowany czy nie, czy prowadzę już rozmowę to telefon i tak łączy na ten sam numer. Nie nie mam już siły na to. Bardzo to Przeszkadza bo 5dni w tygodniu jestem za granicą. Aha i nic nie było zmieniane kiedy się to stało. Zrobiłem teraz aktualizacje i niestety nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamo64 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Napisz kolego jaki masz model i wydaje mi się że masz to w ustawieniach telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 16 godzin temu, skalar13 napisał: telefon zawsze jak od razu uwali mi te pierwsze połączenie to dokładnie za 2 minuty telefon sam łączy się na ten numer. A nie masz przypadkiem ustawionego ponownego automatycznego wybierania zajętego numeru? Możliwe że jak jesteś za granicą telefon błędnie odbiera info że numer zajęty i sam wybiera ponownie po 2 minutach. To ustawienie jest w menu dialera (telefon i trzy kreseczki). Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalar13 Posted November 8, 2017 Author Share Posted November 8, 2017 Telefon mam Redmi 4pro. Wiem gdzie to ustawienie jest ale tam można tylko ustawić żeby ponownie sam próbował połączyć się jak niedostępny ale włączenie tego daje tylko taki efekt że telefon od razu dzwoni ponownie pod ten numer ale za 2 minuty ta sama sytuacja niestety. Da się gdzieś ustawić ten czas? Bo czemu akurat dwie równe minuty co do sekundy. Nie wiem skąd się to może brać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 (edited) 31 minut temu, skalar13 napisał: Da się gdzieś ustawić ten czas? Bo czemu akurat dwie równe minuty co do sekundy. Nie wiem skąd się to może brać. Nie znalazłem takiego ustawienia, raczej niczego takiego nie ma. Coś mi świta że był taki problem globalny w roamingu któregoś naszego operatora. Trzeba poszukać. O podobnym problemie ludzie piszą i ma to być wina pośrednika (sieci roamingowej). Edited November 8, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalar13 Posted November 8, 2017 Author Share Posted November 8, 2017 (edited) Tylko zastawiajace jest to jakim cudem zablokowany nawet telefon sam zaczyna dzwonić. Takie coś chyba nie jest wstanie wymusić operator sieci na telefonie? Zmiana na innego operatora też nic nie daje. Edited November 8, 2017 by skalar13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts