Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ROM: HalogenOS
Android:
7.1.2
Wersja: ???

DO POBRANIA

Cytat

19 października (murali/manucarcor, 7.1.2) - https://androidfilehost.com/?fid=673791459329057741
działa VoLTE, wszystkie sensory, nie działa stockowa kamera, hotspot

Gappsy: 7.1/arm64/pico najlepiej, decyzja indywidualna
instalacja: standardowa

Wątek na forum MIUI: http://en.miui.com/thread-992054-1-1.html
Film na YT: https://www.youtube.com/watch?v=HUbOgMtGSiM&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=OHTZPNDA608

Edytowane przez Orjon
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Gdyby 4A nie był moim głównym telefonem to bym instalował wszystko po kolei xD czekam aż kiedy będzie oficjalny rom od L.Os lub R.R.-O.S 

Opublikowano

Mam ten sam problem, obawiam się że nigdy nie będzie żadnego oficjalnego LOS/R.R na nasz telefon ponieważ Xiaomi nie zamierza udostępnić kodu źródłowego kernela dla naszego Redmi 4A :(

• Sad 1
Opublikowano
5 godzin temu, Kamil33 napisał:

Mam ten sam problem, obawiam się że nigdy nie będzie żadnego oficjalnego LOS/R.R na nasz telefon ponieważ Xiaomi nie zamierza udostępnić kodu źródłowego kernela dla naszego Redmi 4A :(

Może po MIUI 9 dostaniemy

Opublikowano (edytowane)

Hej
właśnie się zarejestrowałem by wam to napisać - od trzech dni korzystam z tego  HalogenOs i jestem zaskoczony płynnością działania i baterią. Po przykrych doświadczeniach z LineageOs 13, gdzie telefon resetował się przy jednoczesnym działaniu google maps i yanosiku, a po instalacji spotify ze sklepu złapał bootloop, byłem dosyć sceptycznie nastawiony do testowania custom romu opartego w dodatku na androidzie 7.1.2.
Korzytsam z 4a jako daily i szczerze polecam, w porówaniu do miui jest jak dzień do nocy dla mnie - zniknęły problemy z powiadomieniami i przestało mi ubijać Yanosika po 30min jazdy :D
Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem
Co do wad, to rezczywiście aparat wiesza się po 2s nagrywania filmu i stockowy hotspot nie działa - w systemie jednak są preinstalowane dwie apki Footjej Camera i Wifi tether router, które działają.

Edit: Dodaję sceenshot by nie być gołosłownym :P

Screenshot_20171104-105354.png

Edytowane przez PyroMaxN
dodanie screena
  • Like 3
Opublikowano

Póki co jestem dość zadowolony, jedyne dwie rzeczy które mi się średnio podobają to brak możliwości zmiany siatki ikon (wiem, że można Xposed, ale np. RR ma to w standardzie ;) ) i trochę przeszkadzający pasek Szukaj na głównym ekranie, którego za cholerę nie mogę skasować. Poza tym póki co jest spoko, zobaczymy jak będzie z baterią :)

• Like 1
Opublikowano

Korzystam z Nova launcher, więc tak szczerze to nawet nie wiedziałem, że nie da się skonfigurować siatki i usunąć paska wyszukiwarki.

Bateria u mnie ma w tej chwili 52%

Screenshot_20171104-151905.png

• Like 2
Opublikowano

Po 17,5 h użytkowania pierwsze wrażenia:

Bateria. Patrząc na tempo rozładowywania się jej w pierwszej godzinie po odłączeniu od zasilania (6% w godzinę bez jakiegoś mocnego użytkowania), bałem się, że będzie tragedia. Później się to jakoś ustabilizowało, mam teraz 71% (w nocy spadło o 1%). SOT (z WiFi - nie zawsze włączonym) to 2h 20 minut.
Działanie. Powiem szczerze - jeśli tak będą działać wszystkie ROMy z Nougatem, to zyskały u mnie wielkiego plusa. Działanie jest naprawdę megakomfortowe, apki odpalają się może nawet lepiej niż na stocku, fajnym ficzerem, który znalazłem, jest coś mniej więcej takiego jak u Apple: przytrzymanie ikony danej aplikacji powoduje wyświetlenie listy rzeczy, które można w niej wykonać - póki co niestety obsługują ją chyba tylko apki od Google, BlueMail i niektóre systemowe apki, ale moim zdaniem jest to ciekawa i przydatna opcja. Zobaczymy, jak będzie dalej. Powiadomienia dochodzą praktycznie zawsze, podział działa też całkiem dobrze, choć nie korzystałem z niego jeszcze mocno. 
Aparat. Póki co niestety wiele nie powiem, bo rzadko korzystam - w zasadzie kiedy muszę ;) sprawdziłem tylko dźwięk w filmach, nadal niestety tragedia.

Czego mi brakuje? Zmiany siatki ikon, własnych dźwięków powiadomień i dzwonka (przyzwyczaiłem się do moich własnych, niestety nie ma opcji by to zmienić, może z xposed), możliwości skasowania paska Szukaj na głównym ekranie, który jest zupełnie nieprzydatny i tylko zajmuje miejsce, części apek od Xiaomi takich jak Kalkulator... poza tym to chyba mój ideał.

Zestaw screenów dostępny poniżej. Ikony z zestawu MIUI8, które złapałem na promocji za darmo ;)
z ostatniej chwili - coś dziwnie działa mi (a raczej nie działa) Bluetooth, nie mogę wysłać zrzutów do laptopa więc musiałem to zrobić przez USB

Screenshot_20171105-110923.thumb.png.2349cec52366424783eb31f2e0c8202b.pngScreenshot_20171105-110929.thumb.png.ebe461e2d7887659ba9b96ea2a499a59.pngScreenshot_20171105-110941.thumb.png.8c801f6df7174f2cd88fc2a9add65afa.pngScreenshot_20171105-110948.thumb.png.55590f19257ce063ca096ad042441bee.pngScreenshot_20171105-110953.thumb.png.f74bd5b750f340b015c8c469e7715370.pngScreenshot_20171105-111019.thumb.png.119428f6a4d463073e4ac06947373041.png

• Like 1
Opublikowano

Z przesyłaniem plików przez BT też dzisiaj miałem problem. Dziwne, bo przy jednoczesnym korzystaniu ze słuchawki BT, car audio i zegarka nie ma problemu.

Opublikowano

Mam pytanie: czy zauważyliście może taka anomalie, że filmy w aplikacji YouTube odpalaja się normalnie, ale po ok. 20 sekundach znika obraz, a zostaje sam dźwięk? To nie zdarza się zawsze, ale dzisiaj miałem już kilka razy taka sytuacje...

Post napisany z Redmi 4A via Tapatalk

Opublikowano (edytowane)

Patrząc na komentarze w sklepie, to wina najnowszej kompilacji.

Screenshot_20171105-210908.thumb.png.dfce36e341c94dbec41fd987858fd7ed.png

Polecam iYTBP z XDA, to zmodyfikowana apka YT pozwalająca na odtwarzanie w tle.

Edytowane przez PyroMaxN
  • Thanks 1
Opublikowano

Też używam tego romu od 2 dni i jest świetnie! :D Multitasking bardzo dobry, wydajność to samo. Za to bateria coś dziwnie trzyma, nie wiem czy inni tak też mają. Od 100℅ do mniej więcej 75℅ procenty szybko uciekają, za to poniżej 75℅ siedzi jak skała i spada porównywalnie, a może nawet mniej niż na miui :)

• Like 1
Opublikowano
1 minute ago, popik said:

jakiego xposed użyć na ten rom?

SDK25 arm64

Możesz też zainstalować sam "Xposed installer" i o ile masz roota, to sam pobierze odpowiednie pliki.

Opublikowano
21 minut temu, PyroMaxN napisał:

@Malpa73 A ile czasu masz już ten telefon? U mnie zachowuje się normalnie, ale swój w sierpniu kupiłem.

Też od sierpnia :D Na MIUI wszystko git, więc na bank nie związane jest to z baterią :D Wrzucę później ss z SOTem to zobaczycie czy źle/dobrze :) 

Opublikowano

Dzisiaj kończę przygodę z halogenem i tymczasowo póki co wracam na eu, oto więc moje wrażenia :)
Jest cholernie nieźle, jeśli chodzi o siódemke na nasz telefon, i powoli te wszystkie romy okazują się coraz lepszym wyjściem. Ostatnio telefonu zbytnio nie użytkowałem, więc wytrzymał on u mnie z 5h SOT na WiFi przez ponad 3 dni (obecnie ma 15%). Aparat - słabszy niż na MIUI IMO, ale zobaczymy jak to będzie się rozwijać.
Wydajność - moim zdaniem jest lepiej niż na MIUI, no ale testowałem to tylko kilka dni wiec średnio uznawać to za autorytatywna opinie :)

Jakie są wady? Swirujacy bluetooth, brak możliwości edycji siatki, brak wybudzania dwuklikiem (wyłączenie ekranu dwuklikiem jednak już jest...). Poza tym - jest spoko :)
3e46f44c9eab36fbd63b85de2fea8999.jpga26d0afbf42c2297dca9198fadd7bca2.jpge2b2b58adc69ce6de8fedd81f4e13aec.jpgd55f40189bcf70cb09d2c939ca2e3548.jpg

Post napisany z Redmi 4A via Tapatalk

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Fajnie, że idzie to w takim kierunku. Najbardziej obawiam się o aparat, ciekawe czy uda im się wykombinować lepsze sterowniki.

Pytanko - usypianie telefonu dwuklikiem? Jak to? :o

Edytowane przez ZielonyBuszmen
Opublikowano

Zainstalowałem wczoraj ten rom i mam pytanie odnośnie wyskakujacych powiadomien. Czy można gdzieś w ustawieniach ukryć pokazywanie treści w wyskakujacych okienkach?

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 minut temu, mariopablo napisał:

Zainstalowałem wczoraj ten rom i mam pytanie odnośnie wyskakujacych powiadomien. Czy można gdzieś w ustawieniach ukryć pokazywanie treści w wyskakujacych okienkach?

Przy wyborze blokady ekranu. Np wybierasz pin i potem masz trzy opcję do wyboru jak mają się pokazywać powiadomienia. Przynajmniej tak powinno być

Opublikowano

Jest tylko taka opcja. Nie chodzi mi o to, tylko o przychodzące wiadomości np. sms. Żeby nie wyświetlało treści wiadomości, tylko samego nadawcę. acb3cbf05b6f64bbbd3db4f9dba7c3bc.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...