hazael Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 Niedawno aktualizowałem sobie MIUI dla Mi5 - poszło gładko. Mam jeszcze inny telefon (kupiony jako używany), gdzie mój rozmówca ma zawsze problem ze zrozumieniem mnie (mikrofon zniekształca mowę). Pomyślałem, że może aktualizacja tu coś pomoże. Jednak mam pewne wątpliwości. Na pudełku nazywa się "Mi Note LTE", 16GB, dual sim, proc 4x2,45 ghz. 3gb ram. Na tylnej pokrywie ma małym drukiem napisane: "TD-LTE i jakieś chinskie krzaczki" W ustawieniach systemowych w informacji o telefonie ten identyfiuje się: "Mi Note LTE". Na różnych forach i filmach podobnie wyglądajacy nazywany jest jako "Mi Note". Zainstalowałem z ciekawości aplikację "CPU-Z" i ku memu zdziwieniu w zakładce device telefon identyfikuje się jako model: "Xiaomi Redmi Note 4G (MI NOTE LTE). Chcę zainstalować na tym telefonie nowe MIUI, ale kompletnie zdurniałem które dla mojego telefonu jest właściwe. Jak wiadomo istnieje też model "Redmi Note 4G", ale ten telefon z tył wygląda zupełnie inaczej. Mój zdecydowanie wygląda jak "Mi Note" Zainstalowany android to: 6.0.1 mmb29m. Polska wersja MIUI 8.6.11.24 (rozwojowa), która nigdy nie pobierała aktualizacji. Które MIUI w takim razie mam sobie pobrać? "RedMi Note LTE" czy "Mi Note" ? Gdzie można odczytać kod - np Virgo?
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 Telefon w Fastboot -> Minimal ADB and fastboot, komenda fastboot getvar producttapnięte z Redmi 4a 1
ZduneX25 Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adamhibbert.android.devicedetails device/product 2
hazael Opublikowano 30 Października 2017 Autor Opublikowano 30 Października 2017 Dzięki wielkie . Już wszystko jasne - na 100% jest to Virgo. Więc działam 1
ZduneX25 Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi