Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

właśnie zaktualizowalem swojego 1s do wersji wydanej dzisiaj. Wyczyscilem cache. Po włączeniu telefonu od razu wyskakuje komunikat o zamknięciu aplikacji aktualizacje (z opcją możliwości zgłoszenia błędu). Po wybraniu tej opcji wyświetla się log, który wklejam pobizej:

java.lang.RuntimeException: An error occured while executing doInBackground()
at android.os.AsyncTask$3.done(AsyncTask.java:299)
at java.util.concurrent.FutureTask.finishCompletion(FutureTask.java:352)
at java.util.concurrent.FutureTask.setException(FutureTask.java:219)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:239)
at android.os.AsyncTask$SerialExecutor$1.run(AsyncTask.java:230)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1080)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:573)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:841)
Caused by: java.lang.NullPointerException
at java.lang.String.(String.java:141)
at com.android.updater.tasks.c.a(BaseChecker.java:221)
at com.android.updater.tasks.c.a(BaseChecker.java:185)
at com.android.updater.tasks.c.a(BaseChecker.java:101)
at com.android.updater.tasks.c.a(BaseChecker.java:80)
at com.android.updater.tasks.UpdateChecker.pm(UpdateChecker.java:153)
at com.android.updater.S.doInBackground(UpdaterBackgroundService.java:763)
at com.android.updater.S.doInBackground(UpdaterBackgroundService.java:759)
at android.os.AsyncTask$2.call(AsyncTask.java:287)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:234)
... 4 more

Zgłaszam, bo nie wiem czy to wina aktualizacji, mojego zaniedbania czy może coś w modyfikacji nie gra ze sobą jak powinno..

Pozdrawiam

Edited by l_mike
Posted

Mi po najnowszym OTA telefon sie uruchamia ale nie chce zaladowac pulpitu tylko tapeta i launcher loading jest zacięty i lipa nic nie zrobisz, same problemy 

Posted

Nie ma OTA do tel innych niż Mi3!!! Najlepiej poczytać trochę, prawdopodobnie wgraliście OTA do oryginalnego ROMu i teraz macie problemy...

Posted (edited)

No to może by tak zablokować to a nie, mi wyskoczyło to zaktualizowałem

i po raz kolejny od nowa wgrywanie dziękuje bardzo za taką zabawe

Edited by wojtekvtec
Posted

U mnie było odwrotnie :D miałem miui polska, zaintalowalem z ota z ciekawości. Wróciłem do miui polska z tego samego zipa i nic nie działo wszystko FC. I teraz musze na ota -,-.

W takim wypadku należy zrobić full wipe.
Posted

U mnie sprawa skończyła się dziwnie... Problem zniknął sam z siebie. Bez żadnych wipe'ów, ponownych instalacji... Po prostu któregoś razu po uruchomieniu telefonu błąd już się nie pojawił i nie pojawia się do tej pory.

Posted

U mnie to samo z 29. Instalowałem z zip

Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
Posted

Mam ten sam komunikat i zamkniecie aplikacji.

Mam również FC Firewall'a gdy wchodzę w listę połączeń aby zarządzać czarną listą.

Dzisiejsza aktualizacja z v29 na v31 nie przyniosła poprawy  :-|  :-|  :-|

Posted

Nie korzystam z autoryzacji xiaomi, może z tego powodu pojawiał się ten błąd. Okazało się bowiem, że usunięcie aplikacji autoryzacja usuwa również błędy. Nie mam już komunikatu o zamknięciu aplikacji aktualizacji, a problemów z firewallem w ogóle nie zdążyłem uświadczyć.

Posted

Nie wiem jak odinstalować aplikację autoryzacji. Wiem natomiast, że wersjach stable 24 i 25 nie dochodziło do FC Firewall'a podczas dodania numeru z listy połądzeń do czarnej listy. Od wersji softu v29 nie ma możliwości podglądu od kogo z czarnej listy nastąpiło połaczenie.  

Posted

I niestety, na v34 problem nadal występuje po każdym restarcie. Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe, gdyż komunikat pojawia się tylko raz, a telefon restartuję naprawdę rzadko, jednak bez wątpienia nie powinno to mieć miejsca.

Posted

Skoro tak czy siak nie ma OTA to można zamrozić apkę, u nas żaden tester nie miał problemów z Updaterem, na żadnej wersji.

Posted

W Ustawienia->Aplikacje opcja wyłącz dla Aktualizacji jest niedostępna. To też nie rozwiazywaloby problemu, gdyż aplikacja ta przydaje się do wrzucania nowych wersji romu (gdy są dostępne). Greenify w wersji darmowej nie pozwala na hibernacje aplikacji systemowych. A nie wydaje mi się, żeby normalnym była konieczność instalacji jeszcze jakiegoś dodatkowego softu do eliminacji problemu, który nie powinien występować.

Testerzy nie mieli problemu, ale widzę jednak, że mój przypadek nie jest odosobniony.

Posted

Przypadek nie jest odosobniony na MIUI Polska. Acid raczej nic nie psuje, ale coś jest na rzeczy.

Masz root to możesz App Freeze ściągnąć. Co do aktualizacji to i tak są około raz w miesiącu, a można robić spokojnie przez recovery, bo nie ma dwóch systemów.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...