ms.minika Opublikowano 1 Października 2017 Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) Witam. Po aktualizacji systemu mój telefon(xiaomi redmi 4x) nie wydaje żadnego dźwięku(dzwonek, budzik, messenger, sms itd.). Sprawdziłam czy mam ustawiony dźwięk dzwonka na telefon i nie mam pojęcia jakim cudem, ale zniknęły mi wszystkie "melodie" (chcąc ustawić zwykłą muzykę z mojej listy pokazuje mi: format muzyki nie jest wspierany lub nie można odtworzyć muzyki). Chcę dodać, że ustawienia odnośnie dźwięku są bez znam i niby wszystko powinno być dobrze(np. messenger ma włączony dźwięk, ale jak przychodzi mi wiadomość nic nie słychać). Proszę o pilną pomoc. Z góry dziękuję Edytowane 1 Października 2017 przez ms.minika
matiasmovie Opublikowano 1 Października 2017 Opublikowano 1 Października 2017 Wejdź w ustawienia->Informacje->Aktualizacja kliknij na 3 kropki i pobierz aktualizację, jak nie pomoże to może przywrócenie do ustawień fabrycznych, ew. jeżeli nie masz 8.5.1.0 (Android 7.1.2) to możesz się zorientować skąd pobrać paczkę (gdzieś w dziale Dyskusji ogólnej ktoś podawał)
kamillm Opublikowano 2 Października 2017 Opublikowano 2 Października 2017 @ms.minika najpierw przywroc telefon do ustawien fabrycznych, zapewne roziwaze to Twoje problemy. 1
marta1996 Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Coś jest nie tak z moim budzikiem, ponieważ rano włącza się, ale bez dźwięku. Jedyne, co może mnie obudzić to jego wibracje. Próbowałam już ściągać inne aplikacje z budzikiem i albo działają oba, albo żaden. Gdy chcę wybrać melodię budzika - wyświetla się 'nie można połączyć z siecią' (internet włączony) i melodia się nie odtwarza. Sprawę załatwia ponowne uruchomienie telefonu, wtedy melodię można wybrać i budzik odtwarza dźwięk, ale to przecież nie tak powinno funkcjonować. Dźwięki telefonu włączone, nie ma 'godzin ciszy', głośność alarmu ustawiona prawie na maksimum, próbowałam już opcję z wyłączonym oszczędzaniem baterii ale to też nie zmienia sytuacji. System na którym pracuję to MIUI 9 Global 7.9.22 | Beta (z oficjalnej strony) Telefon jest nowy, używany od około tygodnia. Coś jest nie tak z systemem? Może coś pozmieniać w ustawieniach? Z góry dziękuję za pomoc
kamillm Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 @marta1996 po wgraniu softu zrobiłaś factory reset? //wątek przenoszę do podobnego tematu.
ms.minika Opublikowano 8 Października 2017 Autor Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Po przywróceniu do ustawień fabrycznych powrócił ten sam problem, czyli brak dźwięku. Czy ten model telefonu tak ma czy aktualizacja systemowa coś popsuła? Co mam zrobić w tej sytuacji? Jakiś inny soft czy coś? Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 8 Października 2017 przez ms.minika
marta1996 Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 @kamillm od razu po zmianie nie, dopiero teraz, myślisz że może to coś zmienić?
kamillm Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 @marta1996 na pewno nie zaszkodzi a pomóc może. Także zrób factory reset i zobacz czy pomoże, ewentualnie wgraj inny soft i zobacz czy tam też problem występuje. @ms.minika próbowałaś z innymi softami, masz wersje dev więc coś może nie działać, osobiście jestem zwolennikiem xioami.eu więc i taki soft polecam Ci wgrać.
marta1996 Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 @kamillm przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło. Zauważyłam, że wraz z problemami z zegarem aplikacja Snapchat również zaczyna się zacinać, ona również zaczyna normalnie działać po ponownym uruchomieniu. Próbowałam zmienić soft na któryś ze strony en.miui.com, ale nie dało się. Jakieś inne propozycje? Wersja Android 7.1.2 N2G47H Wersja MIUI - MIUI Global 7.9.22 | Beta
FromWP Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 54 minuty temu, marta1996 napisał: Jakieś inne propozycje? W twoim wypadku, przy zablokowanym bootloaderze to tylko poczekać do piątku. To wina tego wydania romu. W najnowszym romie global dev 7.10.12 który prawdopodobnij dostaniesz przez OTA podobno to i kilka innych błędów poprawili. W tym wątku użytkownik, który testował betę romu globa dev 7.10.10 napisał że już jest ok http://en.miui.com/thread-924120-1-1.html
kamillm Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi