Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Potrzebuje waszej pomocy, dostałem telefon Xiaomi Redmi Note 3 Pro, który jak twierdzi właścicielka po aktualizacji przestał wydawać z siebie dźwięki.
Symptomy:

- brak dźwięku,
- po wybraniu dialera - crash systemu (proces system przestał działać, czy chcesz zakończyć ... )
Co już próbowałem robić:
Oryginalnie był global, próbowałem zainstalować ROM od nowa, to nie pomogło, odblokowałem bootloader i zainstalowałem MIUI Polska, to również nie pomogło. Pełen Wipe - brak pomocy. 

Może ktoś poratować sprawdzonym sposobem na naprawienie?

Opublikowano
33 minuty temu, luki! napisał:

Hej,

Upewnij się czy masz wersję Redmi note 3 pro czy Redmi note 3 pro SE

Procesor to Snapdragon 650, jak można się upewnić która to edycja? 

Opublikowano
9 godzin temu, Pawel978 napisał:

miflashem ostatni global developer przez fastboot spróbuj

Niestety nie pomogło :(. Próbowałem instalować ROM developerski jak i stabilny. Może ktoś ma jakiś pomysł?

Opublikowano
14 godzin temu, K4M1L napisał:

Niestety nie pomogło :(. Próbowałem instalować ROM developerski jak i stabilny. Może ktoś ma jakiś pomysł?

Skoro jesteś pewny że to kenzo a nie kate (na 100%) i robiłeś instalacje na czysto przez miflash z opcją flash all http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html  (flashing part) i zrobiłeś wszystko jak należy to chyba micenter zostaje. @Acid co myślisz?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę odgrzeje kotleta. Mam ten sam problem. Redmi Note 3 Pro Kenzo, Snapdragon. Podczas rozmowy wszystko działa. To co wydarzyło się na krótko przed awarią: Narzeczona przeglądała instastory podczas gdy otrzymała połączenie. Telefon zablokował dźwięk mediów, zadzwonił dzwonkiem, po rozmowie nie działał dźwięk mediów i żaden inny( połączenia, sms, dźwięk klawiszy)