Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Nie jestem pewien czy zadaję pytanie we właściwym dziale (czy wręcz na właściwym forum...).

Mam telefon z sieci Play. Zalogowałem się na konto Google, by zainstalować aplikację Play24. Po tym chciałem zaktualizować pozostałe aplikacje zainstalowane na telefonie (YouTube, Google Chrome, itp.) - Sklep Play > Moje gry i aplikacje > AKTUALIZACJE. Telefon jednak nie znalazł żadnej aktualizacji...

Zaskoczyło mnie to. Wpisałem w sklepie "Google Chrome" i na stronie aplikacji był przycisk AKTUALIZUJ. Podobnie z pozostałymi zainstalowanymi aplikacjami.

To mój pierwszy telefon z systemem Android. To jest normalne, że mogę aktualizować aplikacje pojedynczo, ale nie mogę zaktualizować wszystkich na raz?

W ustawieniach włączone są automatyczne aktualizacje po Wi-Fi, a ja jestem połączony z siecią domową.

Pozdrawiam serdecznie,

Andrzej

Opublikowano

U mnie aplikacje na tej liście pojawiały się pojedynczo dopiero po znalezieniu ich w sklepie i aktualizacji każdej z osobna.

Mimo że mam jeszcze kilka niezaktualizowanych aplikacji, nie pojawiają się na tej liście po kliknięciu "kółka" obok "Brak dostępnych aktualizacji".

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znam ten przypadek również z innych telefonów. Dotyczy to oczywiście wyłącznie aplikacji, które są domyślnie zainstalowane (w moim przypadku aplikacje Google i Xiaomi). Z jakichś powodów Sklep Play nie pokazuje aktualizacji w zbiorczym zestawieniu - nie pokazuje nawet, że aplikacja jest zainstalowana, jak na obrazku powyżej.

Pomaga jednak ręczna aktualizacja, później aktualizacje są już automatyczne, a aplikacje pojawiają się na zbiorczym zestawieniu.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...