Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, opiszę mój problem z moim Mi5, po zakupie tel. działał OK, rom był Global Stable, zablokowany BL (teraz jest odblokowany), przez chwilę miałem miui polska i było OK, później ale że nie działa na nim (i innych dev) mój program do diagnostyki pojazdów, to musiałem zmienić ROM, wgrałem LineageOS, było OK, ale po jakimś czasie pojawił się problem z czytnikiem linii, nie było go widać, więc wgrałem znowu Global Stabel i czytnik się pojawił :-) ale ... oprócz czytnika pojawiły się dziwne dźwięki ?? tylko po odblokowaniu telefonu (na wygaszonym jest cisza), zamieszczam film jak to wygląda.

Teraz ten dźwięk występuje na wszystkich romach jakie wgrywam ! no prawie bo w desperacji wgrałem LineageOS 15 na oreo i dźwięków nie było !? ale i aparatu :-/ 

Chłopaki co to może by? Tutaj jest filmik  dodam że te dźwięki czasami są krótko jak na filmie a czasami klikają przez minutę !!!

Edytowane przez leonov
Opublikowano

#xiaomilepsze

Bez kitu, co to jest? Flashowałeś rozumiem z funkcją Flash All? Czy tylko przez TWRP? Jak to drugie, to zrób mi flashem z tą funkcją do globala czy tam china i wtedy sprawdź. Jak problem nie ustąpi to ja bym go odsyłał na gwarancję, bo tak nie może być... 

Opublikowano (edytowane)

Globala teraz wgrywałem  z funkcją Flash All, dziwi mnie dlaczego przestał działać czytnik, a później zadziałał ? i działa ok, oraz dźwięki, dlaczego nie ma ich na LOS na Oreo ? a gwarancji już nie mam :-( chyba będę zmuszony zajrzeć do środka Mi5  :shock:

Edytowane przez leonov
update
Opublikowano

Ciężko jednoznaczne stwierdzić ... może delikatnie w jednym rogu tu przy aparacie, przy naciśnięciu schodzi lekko w dół.

Kolejne spostrzeżenie, dźwięki ucichły po naładowaniu telefonu na 100% , zobaczymy do jakiego poziomu musi zejść żeby znowu się zaczęło  :x , no chyba że się naprawiło :-P

Kolejne spostrzeżenia, bateria od wczoraj spadła do 50% i jak dotąd jest OK, może "się naprawiło" :-D , jak czytałem temat z problemami z czytnikiem, to kilka osób pisało że po całkowitym rozładowaniu baterii zaczął działać, u mnie wczoraj też się "głęboko" rozładowała, może to jest to :shock:

Wygląda na to że problem rozwiązał się sam, od wczoraj wszystko jest OK. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...