Guest Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Witam, mam taki błąd przy parowaniu amazfita, screen niżej: Mój telefon: Mi6 Xiaomi Huami Amazfit EN z gearbest Telefon nie widzi, że smartwatch jest włączony, oczywiście w telefonie bluetooth włączone.. Jakieś pomysły, oprócz zwrotu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) Dnia 18.09.2017 o 15:29, Haetham napisał: Telefon nie widzi, że smartwatch jest włączony, oczywiście w telefonie bluetooth włączone.. Jakieś pomysły, oprócz zwrotu? Błąd mówi o wyłączonym BT w zegarku, spróbuj wgrać od nowa system do zegarka, może pomoże, lub poczytaj na xda gdzieś czytałem że ktoś miał taki sam problem Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited September 20, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 23 godziny temu, kaudii napisał: spróbuj wgrać od nowa system do zegarka, może pomoże Wiesz może jak? Ja nawet nie wiem jak podpiąć go do kompa, przez dok ładowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 (edited) zrób ustawienia fabryczne poprzez wejście w specjalne recovery/opcje Tu masz filmik : Po prawidłowym wejściu 1 klikniecie daje fastboot - to ciebie nie interesuje Ty skup się na podwójnym kliknięciu Edited September 19, 2017 by S3V3N Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 możesz zrobić jak powyżej albo czeka cię więcej zabawy, ale też do zrobienia, nie powinno być większych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 @kaudii @S3V3NLINK DO FB2 LINK DO FB 1 no własnie miałem was wołać, bo jakiś mirek was polecał. zrobiłem według jego instrukcji linki wyżej. Aktualnie mam taki error: Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Ściągnij chińska wersję aplikacji i po problemie : szukaj w Google amazfit-watch-1-1-7-apkplz.com.apkWysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 (edited) 7 minut temu, S3V3N napisał: Ściągnij chińska wersję aplikacji i po problemie : szukaj w Google amazfit-watch-1-1-7-apkplz.com.apk Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka zrobione, nie wywywala na starcie tego błędu, ale na telefonei ciągle connecting, a na zegarku QR code, po jakimś czasie wywala error "cannot connect to the watch, please keep it near watch" za trzecim razem ten sam error co na początku Edited September 20, 2017 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 @S3V3N @kaudii teraz zacina przy ładowaniu systemu, a jak przejdzie ładowanie systemu to jest optimizing apps no i jak się zrobi to lauching apps i zacina się Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Jeśli problem jest w BT to już nic nie zrobisz. Reklamuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 4 minuty temu, S3V3N napisał: Jeśli problem jest w BT to już nic nie zrobisz. Reklamuj a nie da się jakoś zdalnie w adb włączyć bluetooth? Nie próbowałem jeszcze factory reset, bo ktoś wspominał że to wszystko usuwa i ucegla zegarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Force Erase usuwa wszystko ? możliwe że to zależne od wersji bootloadera, mi to pomogło niejednokrotnie bo co chwile coś zmieniam i nie raz cegłę miałam (no ale możliwe ze tak jest jak piszesz) Co do ADB poszukam... Ale w sumie przypomina mi się to : Włączenie BT: adb shell service call bluetooth_manager 6 Wyłączenie BT: adb shell service call bluetooth_manager 8 to było w przypadku telefonu, trzeba szukać jaki ma service BT na zegarku, bo chyba nie to samo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) @S3V3N no nie działa, zostaje force erase jak nie zadziała, to ten zegarek jest coś wart? Pasek, ładowarka, a coś ze środka? Szacunkowo ile? jestem w meno gdzie jest fastboot i factory erase, ale nie wiem jak włączyć 2 opcję :/ Edited September 23, 2017 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Jeszcze zrób tak adb shell service call bluetooth_manager 6 następnie adb shell rm /data/dalvik-cache/mips/* zresetuj zegarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 2 minuty temu, S3V3N napisał: Jeszcze zrób tak adb shell service call bluetooth_manager 6 następnie adb shell rm /data/dalvik-cache/mips/* zresetuj zegarek rm: /data/dalvik-cache/mips/*: No such file or directory @S3V3N nie działa - jak wejść w factory erase? Jestem w menu 1. Fastboot 2. Factory erase (jak dokładnie tu wejść?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 sprawdź bez mips Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 3 minuty temu, S3V3N napisał: sprawdź bez mips rm: /data/dalvik-cache: is a directory restartuje a i z * mie dziala @S3V3N - nie działa Jak wejść w te factory erase :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
miodzio92 Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Witam, podłączę się do tematu. Dałem factory erase i zegarek się wyłączył, a na kompie mam nowe urządzenie JZ4785 USB Boot Device. Urządzenie nie chce się zainstalować, brak sterowników. Co dalej zrobić ? Skąd wziąć stery ? Czyżby już uceglony na amen ? Zegarek chiński. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichynswp Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) Panowei i być może Panie mam sprawę Otóż nie mogę wejść do menu ustawień fabrycznych (mam ten sam problem z bluetooth) nie uruchami mi się wogóle to tak jak na tym filmiku powyżej do fastboota mogę wejść przez komende w terminalu ale nic mi to nie daje bo wszytko poblokowane :/ można jakoś z menu fastboot przejść do resetu ? Ewentualnie czy komuś udało się ogranąć problem z bluetooth ?? Pozdrawiam Edited November 7, 2017 by cichynswp Screen z ADB Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Właśnie miałem do ciebie pisać, Moje PM to nie HelpDesk! Miej to na uwadze! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichynswp Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 5 minut temu, S3V3N napisał: Właśnie miałem do ciebie pisać, Moje PM to nie HelpDesk! Miej to na uwadze! Luzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodMach Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Witam, czy jest mozliwosc sparowania zegarga amazfit a1612 z telefonem bez koniecznosci skanowania kodu QR ? mam problem z aparatem na telefonie a gdy wlaczam zegarek caly czas wyswietla sie kod QR, bede wdzieczny za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 @GoodMach Nie ma takiej możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRIS1977 Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Witajcie. Skasowalem polaczenie bluetooth w telefonie Redmi4 z zegarkiem Amazfit Pace. Po zainstalowaniu ponownym apki Amazfi chce sparowac zegarek. Bluetooth telefonu wyszukuje inne urzadzenia, bluetooth zegarka widzi nowe urzadzenia. Ale siebie nie widza! druga rzecz jak wywolac kod QR w zegarku do sparowania od nowa. Mam wgrany 1.2.48 PL i szkoada mi do ustawien fabrycznych dawac. Pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
HerStorm Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Cześć czy ktoś spotkał się z takim problemem. Po sparowaniu zegarka z telefonem cały czas wyświetla sie kod QR nie można nic zrobić. Zegarek przekazuje dane do telefonu a na wyswietlaczu jest tylko kod QR. Podczas ładowania pokazuje sie % naładowania baterii, jednak po naciśniecu przycisku w zegarku wsakuje kod QR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomtiger Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 (edited) Masz rozwiązanie tego problemu? Bo niestety mam taki sam przypadek i nie mam pojęcia co z tym zrobić. Edited July 19, 2018 by tomtiger Link to comment Share on other sites More sharing options...
HerStorm Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Tak u mnie pomogło założenie nowego konta i konfiguracja od zera zegarek swietnie dzialaWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts