Kakor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Posiadam rzadko spotykanego redmi note 4x 4/64 gb mtk helio x20. Bateria 4100 a czuje sie jakby miala 2500mAh(?). Czy to wina niestety procka czy wystarczy wgrac jakiegos softa. Mam go od tygodnia i jest to dopiero moje pierwsze spotkanie z marka xiaomi i nie jestem dosc dobrze obcykany jeszcze z tym telefonem. Licze na wasza pomoc i rady co do tego modelu. Synchro wylaczone, mobilne maks 1h dziennie a z wifi szacunkowo 4/5h. Nie mam syfa (8.2.1.0). 5 min gry (minecraft) spada ok 7/8%. Teraz piszac przez 5 min stracilem 6%. Jesli chodzi o inne informacje chetnie udostepnie Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Kakor
Heisenberg Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Procek MTK jest bardziej prądożerny niż Snapdragon i to dlatego. Żadne cuda nie pomogą.
Lamcza Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) panie na x10 w redmi note 2 do 5h na ekranie okolo 30 % smigał, a przewaznie jakies 4h... wątpie żeby x20 był aż tak bardzo gorszy! Screeny z uzycia baterii komplete by sie przydaly ew. z gsam po calym dniu uzytkowania z sot plus uzycie przez palikacje wykresy itp. "Nie mam syfa (8.2.1.0)" i to jest pewnosc ze nie masz syfa ?tel od chinczyka to na start leci mi flash a jak nie byl zafoliowany to juz bez tego ani rusz oni sie tak tym lubia bawic xD A i nie wiem czy sie nie myle ale ty nie masz redmi nota 4x tylko redmi nota 4 pro Edytowane 6 Października 2017 przez Lamcza
djtonka Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Ogólnie zauważyłem że napięcie przy którym wyłącza się telefon jest za wysokie i mogłoby być mniejsze o 0.1V co daje nam około 15 minut więcej pracy teraz wyłącza się przy 3.55V a spokojnie i bezpiecznie mogłoby to być 3.41V . Jeszcze nie sprawdzałem czy w trakcie rozmowy wyłącza się przy niższym ale w papirach widzę że powinno być 3.31V więc sporo mniej niż poza rozmową. Ładowanie do 54% prądem 1.92A zajmuje mu teraz 90min. Edytowane 7 Października 2017 przez djtonka
dominikB Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Mam taki sam model telefonu od 10 dni, coś masz nie tak. 1% baterii wystarcza na co najmniej 3min pisania.
maJsterR Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 Witam, mam problem z baterią, właściwie to z softem. Telefon normalnie wchodzi w deepsleepa itd ale podczas korzystania bardzo obciąża go system android (ok 30-40% w użyciu baterii) ogólnie 3h sot a ja mam 50% baterii :/ Na globalu robiłem wyniki po ok 11h, po instalacji miui polska znacznie się bateria pogorszyła. Macie jakieś rady na to? Zasięg mam cały czas dobry Działam na dwóch kartach sim Mam w autostarcie dwie apki (messenger i snapchat) Wyłączone skanowanie zawsze dostępne w ustawieniach wifi Wyłączona synchronizacja Wyłączony gps Głównie używam lte Włączone renderowanie na gpu Jakieś rady? Tak ze dwie godziny za mało mi
mariusz.ur Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 16 minut temu, maJsterR napisał: Działam na dwóch kartach sim Mam w autostarcie dwie apki (messenger i snapchat) Głównie używam lte To chyba wszystko wporządku . W końcu rn4 nie ba akumulatora od Jelcza
maJsterR Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 No jak widze ludzi z sot po 12h to coś mnie strzela ;p Ogólnie jest dobrze ale nie najlepiej, zwłaszcza że w większości przypadków to wykorzystanie przez system android kończy się na ok 15% a u mnie od 30 w górę :/
mariusz.ur Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Moj syn osiąga około 8 h sot - dane po wi fi , jedna karta ( preferowane 4 g ) . Używa do gier i youtube . Ja miałem Rn3pro to miałem od 8 do 10 godzin sot jak dane po wi fi i jedna karta . Ale już przy dwóch kartach sim i danych mobilnych to max 6,5 h było . Jak widzisz wszystko zależy od tego jak go używasz . Edytowane 9 Listopada 2017 przez mariusz.ur
Carlosxi Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Jakiś czas temu bateria w moim RN4 zwariowała, pożera 3% na minutę przy odpalonym ekranie xD Wszelkie skany itp. wykazują, że wszystko OK, żadnego problemu. Choć pojawiają się jakieś heating battery issues found(2) i jak wbijam jest szybki scanning, po czym wyskakuje 'no battery issues' i optymalizacja osiąga 100%. Jak po niedługim czasie wrócę do skanu, to znów są te (2) i równie błyskawicznie można ich się pozbyć, przynajmniej 'na papierze'. Ogólnie wydaje się, że po kompocie i po 6mies telefon do śmieciarki, ale może ktoś ma pomysł?Przywróciłem ustawienia fabryczne, później ściągnąłem też jakieś Advanced Repair Battery, które wyszukało kilka błędów, naprawiło je, a teraz również stwierdza, że wszystko jest perfekt. Ale bateria dalej jest do niczego. http://oi65.tinypic.com/2ppddn4.jpghttp://oi65.tinypic.com/2uhbtrb.jpghttp://oi65.tinypic.com/ny781y.jpghttp://oi67.tinypic.com/54b129.jpg
Huhus1984 Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Podaj więcej szczegółów. Jaki procesor, jaki zainstalowany system. Na pierwszy rzut oka masz duże zużycie baterii przez sprzęt, czyli Ekran i Telefon w gotowości (phone idle). Ja mam wręcz odwrotnie: Aplikacje ok 65-70%, a sprzęt 30-35%. Co masz w ogóle powłączane, że phone idle zżera Ci aż 22% z tych 60% Sprzętu? Edytowane 9 Listopada 2017 przez Huhus1984
Carlosxi Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 snap 625, MIUI Global 8.5.8.0 Właśnie nic włączone, jak napisałem przywróciłem ustawienia fabryczne. Screen 25% przez 5min też chyba robi wrażenie No żre jak szalone
Huhus1984 Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Phone idle powinno mieć około 5%, bo to jest zużycie w trybie gotowości na wyłączonym ekranie. Może multum synchronizacji i powiadomień?
Carlosxi Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Wszystko nabija znacznie więcej, niż powinno. Żadnych powiadomień, nic. O, robiłem też eksperyment z wyłączonym fonem - naładowałem go rano i wyłączyłem - wieczorem włączyłem i było jakies 50%. Poza tym znacznie szybciej się ładuje, czy raczej "ładuje", wczoraj przy 37% po podłączeniu do ładowarki w kilka sek doszło gdzieś do 47%.
Lamcza Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 8 godzin temu, Carlosxi napisał: Wszystko nabija znacznie więcej, niż powinno. Żadnych powiadomień, nic. O, robiłem też eksperyment z wyłączonym fonem - naładowałem go rano i wyłączyłem - wieczorem włączyłem i było jakies 50%. Poza tym znacznie szybciej się ładuje, czy raczej "ładuje", wczoraj przy 37% po podłączeniu do ładowarki w kilka sek doszło gdzieś do 47%. poleciałbym mi flash test + na innej ładowarce(na czystym systemie) ale mnie to wygląda na problem z bateria albo nie chce wiedzieć z czym jeszcze ...
piskor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Na pewno to uszkodzenie sprzętu, a czego dokładnie, to Ci tylko serwis może powiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi