Daviteusz Posted October 1, 2017 Author Share Posted October 1, 2017 Nie wykrywa w ogóle że takie coś istnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Nie wykrywa w ogóle że takie coś istnieje Zainstalowałem ten rom i nie mam problemu z czytnikiem linii papilarnych.Normalnie odblokowuję ekran.Nie wiem o co chodzi u innych. Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted October 1, 2017 Author Share Posted October 1, 2017 (edited) Jeśli nie wiesz to powinieneś sobie doczytać, że nasze telefony posiadają dwa różne czytniki innych firm i dla jednego z nich nie ma udostępnionego kodu źródłowego. Z tego powodu osoby z tym czytnikiem mają problemy na niektórych ROMach bo nie działa w ogóle. Na tą chwilę przykładem są wszystkie porty MIUI9 i nowe ROMy na androidzie 8.0. Edited October 1, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Wszystko fajnie i cacy w tym romie. Chodzi dobrze bez bug i crash. Tylko jedno mnie frapuje. Jak zmienić widget zegara na inny? Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 ciekawe czy uda im się skończyć rom aby wszystko działało jak trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Potwierdzam, jak dla mnie najlepszy ROM MIUI dla RN3Pro na Nougacie. A co by nie powiedzieć - pomimo filozofii MIUI, to Nougat daje nieco nowego życia dla tego modelu. Szkoda, że nie dostaniemy oficjalnej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matixxx Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Wgrywał ktoś inny Kernel do tego romu? Jeśli tak to jaki i jak się sprawuje?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dla mnie to szału nie ma z tym Miui 9.Irytuje mnie bardzo to że nie ma pełnej edycji motywów a to że zmienili wygląd kilku rzeczy to nie wszystko. Dzielenie ekranu też nie działa na wszystkich aplikacjach. Zainstalowałem ten rom w sumie tylko dla Google Camera bo jakość zdjęć jest o niebo lepsza niż na stockowym aparacie. Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted October 15, 2017 Author Share Posted October 15, 2017 Udostępniono V7.10.12 Lista zmian: Poprawki tłumaczenia Nowy układ opcji w Ustawienia > Zainstalowane Funkcja „Wymaż” w edycji zdjęć Galerii Nowy wygląd podręcznego panelu przeglądarki Możliwość ukrycia niekompatybilnych motywów (Motywy) Poprawki GPS (supl.google) Poprawka głośności Mi5S PLUS Aktualizacja dla Redmi Pro i Note 4 MTK Naprawiono nagrywanie wideo (TurkDevs Kenzo) To ostatnia aktualizacja, turki zlali sprawę co było do przewidzenia. W sumie to dobrze, może znajdzie się ktoś lepszy do tego zadania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 Udostępniono V7.11.2 Deep Sleep Video Record ---> Naprawiono Camera Shutter Sound Problem ---> Naprawiono Telegram Notification Problem ---> Naprawiono Minor Bugs ---> Naprawiono Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 (edited) Miałeś okazję sprawdzić? Poprzednia wersja miała jakiś dziwny błąd z powiadomieniami - ich rozwinięcie nie działało do końca tak, jak powinno (np. nie była widoczna opcja "Usuń" w powiadomieniach z Gmaila). Edited November 9, 2017 by musek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 Tak, mam na dualu. Ogólnie powiadomienia na miui są od parady, 80% z nich jest zbugowane lub nie mają funkcji odpowiedzi. Messenger tylko ją ma z tego co zauważyłem, pole odpowiedzi także wygląda paskudnie.Zrezygnowałem z miui na jakiś dłuższy czas, jak coś się zmieni w kwestii powiadomień to może wrócę. Sądziłem że pójdą po rozum do głowy i na bazie 7.0+ już będą w stylu aosp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Turcy przeportowali stabilna wersję xiaomi.eu z Mi Max. Mam ją od rana i muszę przyznać, że jest rewelacyjna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 A jakie widzisz różnice w porównaniu do poprzednich wydań? Korzystasz może z GoogleCamera z HDR+? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 A jakie widzisz różnice w porównaniu do poprzednich wydań? Korzystasz może z GoogleCamera z HDR+?Korzystam. Działa bez zarzutów. Naprawili większość błędów. Rom bardzo stabilny. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Podrzuci ktoś link do działającego xposed framework? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 Podrzuci ktoś link do działającego xposed framework? Najnowszy oficjalny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Witam... Testował ktoś żeby wrzucić go na aktualne miui.pl 6.0 ? obejdzie się bez utraty danych? 6.0 >7.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Jak wygląda sprawa z powiadomieniami np z Outlook, whatsapp itp? Przychodzą dopiero po otworzeniu aplikacji czy wszystko działa w trybie push? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi_k Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 wersja oparta na eu 8.1.25 dziala na ver.2GB całkiem fajnie .... goodix nie działaPozdrawiamZ.K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted February 13, 2018 Author Share Posted February 13, 2018 (edited) Nie działa i raczej nie będzie, nikt się nie kwapi tego ogarnąć, wszyscy chyba mają fpc. Od kilku dni próbuje ogarnąć ten problem, ale wątpię w powodzenie, żaden ze mnie dev. Jeśli jednak sobie z tym poradzę, dam znać. Btw. W linku w pierwszym poście znajdziecie moda na powiadomienia z globala. [Hide] [/Hide] Edited March 2, 2018 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 2, 2018 Author Share Posted March 2, 2018 (edited) MIUI 9 na 7.1.2 zawita na nasze urządzenie Port z Redmi 5 Pro SD 625 · Nadano z Tapatalk 7 Edited March 2, 2018 by Daviteusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilverSan Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Witam, wiadomo kiedy można się spodziewać romu do pobrania na andku 7.1.2? @Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 6, 2018 Author Share Posted March 6, 2018 Sprawdzam, ale cisza na tą chwilę. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 A to szkoda że cisza Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilverSan Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 (edited) Pytanie jeszcze jedno przed instalacją jaki jest status safetynet i czy jest certyfikaacja w Google Play? Oraz jakie są szanse że coś pierdzielisz z EFS albo cuś a wgl które to jest to backup Presist bo EFS zrobiłem w twrp a Presist to które? Edited March 15, 2018 by SilverSan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 17, 2018 Author Share Posted March 17, 2018 Persist, zawsze się mylę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilverSan Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Czyli trzeba przejść na redwolf bo w zcx twrp nie mam opcji persist Link to comment Share on other sites More sharing options...
luker Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Czy ten rom posiada język Polski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 29, 2018 Author Share Posted March 29, 2018 Tak.9.6 - 8.3.22 - XIAOMI.EUhttps://androidfilehost.com/?fid=818070582850504063VoLTE patch.https://androidfilehost.com/?fid=818070582850504073Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Tak. 9.6 - 8.3.22 - XIAOMI.EUhttps://androidfilehost.com/?fid=818070582850504063 VoLTE patch.https://androidfilehost.com/?fid=818070582850504073 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Testował ktoś? Po wrzuceniu przez twrp na miui.pl 8.3.22 wisiał na logo mi Chyba że konieczne jest wipe /system ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 30, 2018 Author Share Posted March 30, 2018 Jeśli 6.0 -> 7.0 to wipe data wymagane raczej, albo chociaż dalvik cache. System raczej formatuj, bo jeśli jest "patching system unconditionally" to na partycji systemowej dzieje się cyrk, wymieszany 6.0 z 7.0 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 (edited) Ok tylko po co od razu wipe data ? po co formatować partycje /data z zdjeciami filmami tym co zciągam do download jedynie katalog MIUI zmienić nazwę żeby utworzyło nowy z nowymi configami nie wystarczy ? bo po wipe data jak zainstaluje rom ? skoro wyczyści partycje na której będę miał zipa z romem ? trochę bez sensu formatować 25GB danych które w zdecydowanej większości nie mają wpływu na to czy to rom MM czy N Edited March 30, 2018 by us3r Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 9 minut temu, us3r napisał: Ok tylko po co od razu wipe data ? po co formatować partycje /data z zdjeciami filmami tym co zciągam do download jedynie katalog MIUI zmienić nazwę żeby utworzyło nowy z nowymi configami nie wystarczy ? bo po wipe data jak zainstaluje rom ? skoro wyczyści partycje na której będę miał zipa z romem ? trochę bez sensu formatować 25GB danych które w zdecydowanej większości nie mają wpływu na to czy to rom MM czy N Ale nie myl pojęć wipe data z format data albo wipe internal storage . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 30, 2018 Author Share Posted March 30, 2018 @Us3r, tak jak @up wspomniał. Wipe ≠ Format.Wipe data = Wywalenie wszystkiego z /data oprócz /data/media/0Format data = Wywalenie wszystkiego z /data, włącznie z /data/media/0.Ten katalog to nic innego jak:Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts