Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

od 2 dni jestem właścicielem redmi 4x - to mój pierwszy telefon tej marki. Jak na razie wrażenia są super - poza jednym. Jako, że dużo pracuję za kierownicą - korzystam z auta z fabrycznie zamontowanym zestawem głośnomówiącym. (vw passat b7).  Do tej pory każdy mój telefon (blakberry, iphone, samsung) bez problemu łączył się z tym zestawem. Redmi nie działa - mam na nim włączony bluetooth i włączoną opcję urządzenie widoczne, a mimo tego za każdym razie po próbie połączenia a wyświetlaczu samochodowym pojawia się komunikat: Nie znaleziono zsynchronizowanych telefonów. Dzwoniłem do serwisu vw i powiedzieli, że to pewnie wina telefonu. Szukałem w necie, ale odpowiedzi też nie znalazłem. Czy ktoś może podpowiedzieć/doradzić czy coś z tym można zrobić? Nie chciałbym pozbywać się telefonu, bo poza tą jedną sprawą jestem z niego zadowolony. Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za kłopot - nie jestem biegły w sprawach technicznych. Pozdrawiam.

Opublikowano

Na początek - jaki ROM/system masz w telefonie? 

Nie trzeba tego jakoś sparować? U mnie telefon bez problemów łączy się z głośniczkiem JBL GO. 

• mrosi zmienił(a) tytuł na Brak łączności z zestawem głośnomówiącym
Opublikowano

No właśnie od dwóch dni próbuję sparować i za każdym razem na wyświetlaczu samochodowym pojawia się komunikat: Nie znaleziono zsynchronizowanych telefonów, brak połączenia bluetooth z telefonem kom. - mimo, że bluetooth w tel. włączony. Wersja MIUI: Global 8.2.10.0, wersja Android: 6.0.1 MMB29M.

Opublikowano

Tylko komunikat dotyczy zsynchronizowanych telefonów, a ty go jeszcze nie sparowałeś. Przy pierwszym parowaniu z reguły trzeba uruchomić tryb parowania w zestawie. Nie wiem jak ten twój zestaw, ale najczęściej potrafi się sparować z kilkoma telefonami i jak wykorzysta limit, to następnego już nie sparuje. Może być potrzebne odparowanie poprzednich, albo reset do ustawień fabrycznych.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Przywróciłem ustawienia fabryczne i dalej bez zmian. Jak włączam zapłon od razu automatycznie wyszukuje dostępne telefony kom., nie ma opcji odparowania telefonów, itp.

Opublikowano

Koledzy - dzięki za dobre rady - udało się ;-))   tak jak podpowiedział FromWP wszedłem do ustawień w aucie i tam usunąłem z listy symchr.urządzeń poprzednie telefony - okazało się, że max. mogą być 3 i tyle było.

• Like 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Po sprowaniu redmi 4x z autem (berlingo) mam problem z dzwiekami polaczenia i wiadomosci. 

Wiadomosci w ogole nie slychac-brak dzwieku... Natomiast zamiast dzwieku polaczenia (konkretnego dzwonka) slychac systemowy dzwiek - bubbling. Czy ktos sie z tym spotkal?

Opublikowano

@br0neck czy parowałeś w tym samochodzie już kiedyś jakiś inny telefon i wszystko działało? Dziwie się, bo w moim samochodzie w standardzie nie ma powiadomień po bluetooth, a jeśli ktoś dzwoni to nie odtwarza się mój dzwonek a właśnie jak to nazwałeś "bubbling" - nie widzę w tym nic nieprawidłowego.

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...