Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem tydzień temu Xiaomi mi6.Jest to moje pierwsze xiaomi.Miałem wersję Global i wyczytałem, że warto zmienić na xiaomi.eu(polska).Wyniki w antutu benchmark przed instalacją xiaomi.eu około 160tys.Wynik po instalacji około 148tys.Ogólnie też jakby jest odrobinkę wolniejszy(ale naprawdę niewiele).Wiem, że niektórzy mają po 188-190k.Wiem, że antutu to tylko cyferki, ale skoro jest to flagowiec, więc jednak te cyferki też powinny się zgadzać.Pytanie czy po instalacji xiaomi.eu powinienem coś jeszcze zrobić?

Bardzo proszę o precyzyjne odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Krzysiu12345 napisał:

Bardzo konkretna odpowiedź.Dzięki.

Skoro zauważyłem, że jest delikatnie wolniejszy to coś musi być nie tak.

A po następnej aktualizacji może wzrosnąć miui tak ma.

Np na  pierwszych wersjach miui 9 może być spadek wyniku a potem wzrost. Wszystko zależy czy się uda wersja czy nie.

Do bicia rekord jest cyferkowych jest linageos i mody różnej maści.

jeśli naprawdę jest spadek wydajności to oznacza że ta wersja aktualizacji jest nie udana lub masz problem z aplikacją która zamula system.Wystarczy poczekać na aktualizację i się może poprawi.

Jeśli Ci zależy na cyferki może odwiedź en.miui tam jest pełno modów coś dla siebie znajdziesz może i na Xiaomi.eu będziesz bił rekordy 

A pozatym nie wierzę w te wyniki cyferkowe bo są niemiarodajne.

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

W takim razie jaki jest sens instalować xiaomi.eu skoro tylko spowalnia system.Naczytałem się jaka to wersja global jest okropna itp itd.że spowalnia system.Bardzo chciałbym usłyszeć opinię kogoś, kto użytkował na starym i nowym softcie.

Opublikowano
42 minuty temu, Krzysiu12345 napisał:

W takim razie jaki jest sens instalować xiaomi.eu skoro tylko spowalnia system.Naczytałem się jaka to wersja global jest okropna itp itd.że spowalnia system.Bardzo chciałbym usłyszeć opinię kogoś, kto użytkował na starym i nowym softcie.

Placebo. Ten procesor jest tak szybki, że 20-30 tyś punktów antutu w tę czy w tamtą jest NIE DO ODCZUCIA. Jak się jarasz cyferkami to wgraj tego globala, codziennie przed snem rób testy antutu i daj spokój.

• Like 1
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...