Krzysiu12345 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Witam Kupiłem tydzień temu Xiaomi mi6.Jest to moje pierwsze xiaomi.Miałem wersję Global i wyczytałem, że warto zmienić na xiaomi.eu(polska).Wyniki w antutu benchmark przed instalacją xiaomi.eu około 160tys.Wynik po instalacji około 148tys.Ogólnie też jakby jest odrobinkę wolniejszy(ale naprawdę niewiele).Wiem, że niektórzy mają po 188-190k.Wiem, że antutu to tylko cyferki, ale skoro jest to flagowiec, więc jednak te cyferki też powinny się zgadzać.Pytanie czy po instalacji xiaomi.eu powinienem coś jeszcze zrobić? Bardzo proszę o precyzyjne odpowiedzi.
tomasznowak Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Nie wierzyć w wyniki benchmarku Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Krzysiu12345 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Bardzo konkretna odpowiedź.Dzięki. Skoro zauważyłem, że jest delikatnie wolniejszy to coś musi być nie tak.
Snajper Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) 24 minuty temu, Krzysiu12345 napisał: Bardzo konkretna odpowiedź.Dzięki. Skoro zauważyłem, że jest delikatnie wolniejszy to coś musi być nie tak. A po następnej aktualizacji może wzrosnąć miui tak ma. Np na pierwszych wersjach miui 9 może być spadek wyniku a potem wzrost. Wszystko zależy czy się uda wersja czy nie. Do bicia rekord jest cyferkowych jest linageos i mody różnej maści. jeśli naprawdę jest spadek wydajności to oznacza że ta wersja aktualizacji jest nie udana lub masz problem z aplikacją która zamula system.Wystarczy poczekać na aktualizację i się może poprawi. Jeśli Ci zależy na cyferki może odwiedź en.miui tam jest pełno modów coś dla siebie znajdziesz może i na Xiaomi.eu będziesz bił rekordy A pozatym nie wierzę w te wyniki cyferkowe bo są niemiarodajne. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Snajper
Krzysiu12345 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 W takim razie jaki jest sens instalować xiaomi.eu skoro tylko spowalnia system.Naczytałem się jaka to wersja global jest okropna itp itd.że spowalnia system.Bardzo chciałbym usłyszeć opinię kogoś, kto użytkował na starym i nowym softcie.
Acid Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Wiesz co... Wgraj i używaj ok?Wysłane z MI6 2
galakty Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 42 minuty temu, Krzysiu12345 napisał: W takim razie jaki jest sens instalować xiaomi.eu skoro tylko spowalnia system.Naczytałem się jaka to wersja global jest okropna itp itd.że spowalnia system.Bardzo chciałbym usłyszeć opinię kogoś, kto użytkował na starym i nowym softcie. Placebo. Ten procesor jest tak szybki, że 20-30 tyś punktów antutu w tę czy w tamtą jest NIE DO ODCZUCIA. Jak się jarasz cyferkami to wgraj tego globala, codziennie przed snem rób testy antutu i daj spokój. 1
Rekomendowane odpowiedzi