Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam nadzieję, że znajdzie ktoś chwilkę w niedzielę aby odpowiedzieć :) Problem polega na tym, że po przeprowadzonych testach najpierw wydajnościowych a następnie w kwesti wydajności bateri otrzymuję komunikat jak na zdjęciu poniżej. Wszystkie apki wyłączone tak jak sugeruje ten komuniakt. Wynik odzwierciedla się również w normalnym użytkowaniu co skłoniło mnie do przeprowadzenia tego testu który niestety potwierdził, że coś jest nie tak. Ma ktoś może jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem ? Dzięki wszystkim za odpowiedzi i życzę spokojnego wieczoru :)

20684192_797980643695372_1234434573_o.png

20663386_797980587028711_1770651667_o.png

Edytowane przez kamil385_
Opublikowano
1 godzinę temu, kamil385_ napisał:

Witam, mam nadzieję, że znajdzie ktoś chwilkę w niedzielę aby odpowiedzieć :) Problem polega na tym, że po przeprowadzonych testach najpierw wydajnościowych a następnie w kwesti wydajności bateri otrzymuję komunikat jak na zdjęciu poniżej. Wszystkie apki wyłączone tak jak sugeruje ten komuniakt. Wynik odzwierciedla się również w normalnym użytkowaniu co skłoniło mnie do przeprowadzenia tego testu który niestety potwierdził, że coś jest nie tak. Ma ktoś może jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem ? Dzięki wszystkim za odpowiedzi i życzę spokojnego wieczoru :)

Telefon działa dobrze? Nie ma błędów? To może zajmij się czymś pożytecznym, zamiast przejmować się pierdołami pod postacią opinii śmieciowej aplikacji, której jedynym zadaniem jest dodanie +10% do e-lansu... :/

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Właśnie nie działa tak jak powinien. Częste grzanie się, słaby czas na baterii, słaba wydajność pomimo snapa 808 + częste crashowanie się chroma 

Opublikowano (edytowane)

Chrome to norma na miui w mi4c, nawet na china tak się dzieje, grzanie też normalna sprawa. Kwestia wydajności jest dość ciekawa bo na china tel śmiga aż miło, podobnie na rr, natomiast na xiaomi eu i lineage os jest dramat. 

wydajność :china >rr>xiaomi eu>lineage os

bateria: lineage os>rr> china>xiaomi eu 

Grzeje się na każdym.

Oczywiście to moja opinia. 

Edytowane przez Sephriot
Opublikowano

Obecnie jestem na china dev i poza chrome działa jak marzenie, sot średnio 2h40mim nie uznaje wyłączania WiFi po tym jak wyjdę poza zasięg, podobnie transmisja danych zawsze włączona. Na xiaomi eu ciężko było dobić 2h20min. Lineage wyciągał przy moim użytkowaniu ponad 3h ale muli i resetowal tel. Na china dev przynajmniej zapomniałem o braku powiadomień które na xiaomi eu są powszechne. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. To jak to jest w końcu z tym modelem ;d 2-3h sotu na telefonie z 5 calowym wyświetlaczem i taką baterią to jest strasznie słabo. W necie a nawet tutaj na forum widziałem posty gdzie ludzie mieli po 5-6h sotu i jeszcze troszkę bateri w zapasie dlatego no sam nie wiem czy mam jakąś słabą sztukę czy może oni mają wyjątkowo dobra, że bateria trzyma im 2 lub 3 razy więcej heh :D

Opublikowano

SoT zależy od używania... Niekórzy mają po 1-2h SoT, ale telefon im trzyma 3 dni, inni 8h SoT, ale telefon im wytrzyma 3/4 dnia itd... Zmiennych jest tak wiele, że nie ma się czym przejmować... a co do grzania.. snap 808 tak ma...

Opublikowano (edytowane)

Tak rozumiem tę kwestie jednak sprawa wygląda następująco: rano o 6 odpinam telefon od ładowarki a wracając o 15 mam juz 30% baterii z sotem około 1:30H. Telefonu używam głownie do przeglądania internetu na automatycznej jasność + oszczędzanie energii. Dane mobilne używane sporadycznie bo wtedy to już bateria leci w oczach :) Niepokoją mnie 2 procesy, mianowicie Sytem Android i Android OS które łącznie zużywają około 30% przy czym ekran tylko 20% lub messanger 5-7%. Wydaje mi się, że to zbyt dużo na te 2 procesy. Kiedy odłączę telefon od ładowarki przy 100% odpalając yt na wifi i oglądając non stop to te 2 procesy mają dużo mniejszą wartość a sot czasem dobije do 4h . Czy gdyby dało ograniczyć się je z 30% do 10 % sot mógłby byc 2x większy.. tylko jak to zrobic :D

Opublikowano

To, że masz tam "Android OS" lub "System Android" nie znaczy, że to właśnie sam system to wyżarł, masa aplikacji uruchamia różne funkcje i procesy systemu... np... Mess... Ciekawostka, na apce Simple Pro, bez messa i FB, dobiłem do 9h SoT na Mi5, aktualnie używam apki FB + Mess ligh i... ponad 5h dobić za cholerę nie mogę, niby tragedii nie ma, ale... jest różnica czyż nie?

Opublikowano

Hymm dzięki za wyjasnienie, po formacie telefonu bez aplikacji jedynie stockowa przeglądarka wyglądało to podobnie + wszystkie apkiacje mają agresywne oszczędzanie energi przestawione z oszczędzania inteligentnego 

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...