Pyziaty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam Mam takie dziwne pytanie odnośnie telefonu xiaomi mi5. Gdy położycie go bez etui pleckami do dołu na płaskiej powierzchni i naciśniecie na lewy górny bądź prawy dolny róg to telefon się wam leciutko chybocze? Gdy dotykam tak dwa pozostałe rogi telefon stoi stabilnie. Mówimy tutaj o delikatnym ruchu. Być może to jest spowodowane umiejscowieniem aparatu który bądź co bądź MINIMALNIE wystaje z bryły urządzenia. Dajcie koniecznie znać czy u was też tak jest. Gdyż nie wiem czy tylko ja mam "krzywy?" telefon. Pozdrawiam Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez Pyziaty
majdan12 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @Pyziaty Masz wygięty telefon. Aparat w Mi 5 jest minimalnie schowany.
razu Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Też tak niestety mam. Nie wiem może w kieszeni się wziął i skręcił
Pyziaty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 5 minut temu, majdan12 napisał: @Pyziaty Masz wygięty telefon. Aparat w Mi 5 jest minimalnie schowany. Tak, aparat jest schowany, lecz sama ramka aparatu leciutko wystaje. 2 minuty temu, razu napisał: Też tak niestety mam. Nie wiem może w kieszeni się wziął i skręcił A po której stronie telefon Ci się chibocze? Po stronie aparatu?
majdan12 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @razu @Pyziaty Macie wąskie spodnie i to problem. Znam przypadek wygięcia Honor 5X... Jak ci ramka wystaje to ma kiepski egzemplarz.
Pyziaty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @majdan12 Mój egzemplarz jest praktycznie nowy, nie noszę go zazwyczaj w kieszeni tylko w torbie. A ramka w mi 5 wystaje o bo na wiem, niecały milimetr. Tak mówią w recenzjach itp. więc nie ma mowy o wadliwym egzemplarzu. I oczywiście mówimy tu o naprawdę małym, normalnie nie widocznym chybotaniu. Po prostu jestem ciekaw czy inni mają też taki przypadek
majdan12 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @Pyziaty A ja ci mówię że nie wystaje aparat a mam już drugiego Mi 5.
Pyziaty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @majdan12 Aparat nie wystaje, ledwo to nawet widać, ale przejedź sobie palcem to poczujesz minimalną różnice Ramka naprawdę bardzo , wręcz niezauważalnie wystaje z bryły telefonu
majdan12 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @Pyziaty Co to za pomiar palcem? są lepsze metody.
Pyziaty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 A dlaczego drugiego? Miałeś jakiś problem z tym modelem? @majdan12 Masz rację, są lepsze. Ale ta jest prosta i skuteczna. I utożsamia się z innymi obserwacjami.
majdan12 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) @Pyziaty Mam drugi egzemplarz bo jakiś czas temu chciałem sprawdzić Redmi Note 4 - Snapdragon 625 - 3 GB RAM - 32 GB ROM - LTE 800 MHz B20 i sprzedałem Mi 5 a potem kupiłem drugi raz Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez majdan12
Panchoss Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Specjalnie dla celów Twojego "eksperymentu" wyciągnąłem telefon z kejsa w moim przypadku nic się nie buja, leży płasko na biurku i żaden narożnik nie wisi w powietrzu. Co do aparatu, może faktycznie sprawiać wrażenie że wystaje kiedy przejeżdżasz po nim palcem, natomiast moim zdaniem jest na równi z resztą obudowy.
Pyziaty Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2017 7 godzin temu, Panchoss napisał: Specjalnie dla celów Twojego "eksperymentu" wyciągnąłem telefon z kejsa w moim przypadku nic się nie buja, leży płasko na biurku i żaden narożnik nie wisi w powietrzu. Co do aparatu, może faktycznie sprawiać wrażenie że wystaje kiedy przejeżdżasz po nim palcem, natomiast moim zdaniem jest na równi z resztą obudowy. Dzięki za opinię. A nawet jak lekko naciskasz na jeden z rogów to stoi stabilnie, tak?
razu Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 10 godzin temu, Pyziaty napisał: Tak, aparat jest schowany, lecz sama ramka aparatu leciutko wystaje. A po której stronie telefon Ci się chibocze? Po stronie aparatu? Lewy górny róg i prawy dolny po przekątnej. Generalnie nie przeszkadza mi to. Możesz go położyć na ołówku po przekątnej i podociskać przeciwne rogi aby zniwelować trochę to skoszenie. Mi się udało do jakiegoś zadowalającego minimum zniwelować ale trzeba bardzo czujnie ten eksperyment robić
majdan12 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 @Pyziaty No telefon nie będzie się wyginać bo Xiaomi krzywych telefonów nie produkuje jak każdy.
Panchoss Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 @Pyziaty Może lewy górny róg odrobinkę "sprężynuje" ale nie wiem czy to choćby milimetr i trzeba naprawdę bardzo dobrze się przyglądać. Do tego stopnia że nie uważam tego za faktyczną "deformację" etc. @majdan12 Co Ty wiesz o wygiętych telefonach Przez ostatni rok użytkowałem LG G Flex 2, każde wyjęcie telefonu z kieszeni wiązało się z czyimś komentarzem "jak Ty go tak wygiąłeś?!" Teraz niestety muszę go sprzedać ze zbitą szybką i zastanawiam się nad ceną :v
majdan12 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 @Panchoss To teraz zapnij pas i trzymaj się bardzo mocno 1
Panchoss Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 @majdan12 Nice, mój przyjemniaczek wygląda tak: @Pyziaty jak widzisz nie masz się czym przejmować ;)
Nezumi Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Aparat, ani ramka aparatu w Mi5 nie wystają... Metoda na "palec" wcale nie jest taka "niezawodna" bo to co czujecie jako "przeskok" to zmiana materiału po którym palec przesuwacie... aparat razem z ramką jest na ~1mm schowany.
wolf Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) @Nezumi i @majdan12 w mojej wersji gold ramka aparatu wystaje ponad obudowę, aczkolwiek jest to różnica 0,1-0,2 mm. Szkło aparatu jest poniżej ramki. W razie wątpliwości pomiar nie był robiony za pomocą palca . Mi piątka nie była nigdy rozbierana, a plecki są oryginalne i dobrze spasowane. Być może są minimalnie cieńsze od innych wersji kolorystycznych lub tak po prostu Chińczykom wyszło. @Pyziaty jeśli chcesz sprawdzić, czy jest krzywy, to połóż Mi5 na płaskiej powierzchni (np. biurka), ale ekranem do spodu. Tylko wysuń minimalnie, tak aby nie opierał się o czytnik palców. U mnie leżąc na pleckach minimalnie się chwieje, ale na ekranie już nie, więc wygląda na to, że jeszcze nie zdążyłem go skrzywić. Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez wolf
Pyziaty Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, wolf napisał: @Nezumi i @majdan12 w mojej wersji gold ramka aparatu wystaje ponad obudowę, aczkolwiek jest to różnica 0,1-0,2 mm. Szkło aparatu jest poniżej ramki. W razie wątpliwości pomiar nie był robiony za pomocą palca . Mi piątka nie była nigdy rozbierana, a plecki są oryginalne i dobrze spasowane. Być może są minimalnie cieńsze od innych wersji kolorystycznych lub tak po prostu Chińczykom wyszło. @Pyziaty jeśli chcesz sprawdzić, czy jest krzywy, to połóż Mi5 na płaskiej powierzchni (np. biurka), ale ekranem do spodu. Tylko wysuń minimalnie, tak aby nie opierał się o czytnik palców. U mnie leżąc na pleckach minimalnie się chwieje, ale na ekranie już nie, więc wygląda na to, że jeszcze nie zdążyłem go skrzywić. Spróbuję 2 godziny temu, Panchoss napisał: @Pyziaty Może lewy górny róg odrobinkę "sprężynuje" ale nie wiem czy to choćby milimetr i trzeba naprawdę bardzo dobrze się przyglądać. Do tego stopnia że nie uważam tego za faktyczną "deformację" etc. @majdan12 Co Ty wiesz o wygiętych telefonach Przez ostatni rok użytkowałem LG G Flex 2, każde wyjęcie telefonu z kieszeni wiązało się z czyimś komentarzem "jak Ty go tak wygiąłeś?!" Teraz niestety muszę go sprzedać ze zbitą szybką i zastanawiam się nad ceną :v Dokładnie. To jest wręcz niezauważalne ale to mnie zaciekawiło. Możliwe że to jest jakaś dolegliwość tego telefonu. Nie narażałem go na wygięcia. A na ekranie jest stabilny. Tak jak mówiłem, jest to sprężynowanie w zakresie 0,1-0,2mm.
Rekomendowane odpowiedzi