MichaSiu91 Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Witajcie. Pewnego upalnego dnia mój Xiao został w samochodzie. Został tam za dlugo, do tego stopnia, że od gorąca nawet kant baterii się rozpuscil, mniejsza o to, mam 3 sztuki Po całej sytuacji wszystko gra prócz tego, że muszę korzystać z mojego Note do góry nogami! Tylko w ten sposób zasięg oraz prędkość internetu jest normalna. Czy ktoś ma pomysł jak to zażegnać? Hard, Update, MiFlash... Mam już za soba i czasem trybi, a czasem nie... Gwarancji nie ma, w sumie chciałbym poszperać sam bo już 4X idzie więc tego mi nie szkoda i a nuz się uda.
mrosi Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Jest duża szansa, że uszkodzeniu uległ czujnik ruchu - akcelerometr. To on odpowiada za obracanie ekranu (między innymi). Obawiam się, że nikt nie wymieni samego czujnika (choć mogę się mylić) i do wymiany będzie płyta główna. Może @Acid coś na to poradzi. 1
MichaSiu91 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 14 godzin temu, MichaSiu91 napisał: Po całej sytuacji wszystko gra prócz tego, że muszę korzystać z mojego Note do góry nogami! Tylko w ten sposób zasięg oraz prędkość internetu jest normalna. @mrosi nie doczytales mojego posta, korzystam do góry nogami nie dla tego, że czujnik padł, a dlatego, że w tej pozycji mam znośny zasięg Swoją drogą czujnik mógłby się popsuć do tego stopnia żeby cały czas działał obrót 180° ba, żeby w ogóle ten obrót działał bez apk zawietrznej @Acid mistrzu? Inni forumowicze? Jakieś pomysły?
mgcompany Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Bez rozebrania się nie obejdzie, a to tylko kilka śrubek i podważenie plastiku od obudowy (ja zaczynałem zawsze od cienkich przy baterii, reszta już lekko schodziła). Po rozebraniu ujrzysz antenę na jednym z boków, która idzie od górnej płyty głównej do dolnej z portem USB. Możesz zobaczyć w jakim to jest stanie, może coś nie łączy, może coś uciska. Operacja jest prosta i zajmuje minutę, może dwie. 1
MichaSiu91 Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Opublikowano 29 Lipca 2017 @mgcompany po rezebraniu sprawdziłem ten kabelek z wtyczkami z obu stron. Nic ciekawego nie dostrzegłem, jest cały, śladów przegrzania również brak, wtyczki stanilne również nienaruszone. Jednak po złożeniu do kupy w oczy rzuciło mi się gniazdo anteny zewnętrznej. Po wpięciu adaptera z kabelkiem 3-4cm zasięgi cacy nawet tam gdzie być go nie powinno. Sprawdzałem Xiao apka Network Cell Info Pro i na zwykłej antenie co kilka sekund ma dziw spadek zasięgu po czym wraca do normy. Czyżby końcówka mocy już wyzianela ducha?
SLiM Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 @MichaSiu91 jak przeczytałem twój post to mi się przypomniało że w iphone było dawno temu takie coś jak "uchwyt śmierci", tam też nie było zasięgu jak się trzymało smartphone w garści http://www.macnn.com/articles/11/03/01/u.of.bristol.says.phone.death.grip.common/ 1
MichaSiu91 Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Panie, nawet nie krakaj Najgorsze jest to, że póki co to Twoje słowa są dość realne... Telefon w stanie wyjściowym: I do góry nogami: It's not funny W zasięgu różnica 1kreski, czasem w sumie w ogóle... Ale w necie ogromny skok Edytowane 30 Lipca 2017 przez MichaSiu91
Rekomendowane odpowiedzi