Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, serfer92 napisał:

W czasie fast boot komputer nie wykrywa telefonu . Proszę o pomoc.

To masz problem najprawdopodobniej ze sterownikami w komputerze, ale to co znalazłeś nie rozwiąże twojego problemu. Może reset do ustawień fabrycznych, albo wgranie ponownie pełnej paczki romu który ci się zainstalował. Sprawdź czy masz nr IMEI, jak nie to problem jest dosyć poważny i ja bym go odesłał do serwisu. Jak masz zablokowany bl, to niewiele można zrobić, oprócz tego co napisałem. Możliwe też, że to nie kwestia aktualizacji, tylko jakiegoś uszkodzenia przy naprawie ekranu.

• Like 1
  • kamillm zmienił(a) tytuł na Problem z wykrywaniem karty sim / brak IMEI / "brak usługi"
Opublikowano

@serfer92 na moje oko telefon utracił IMEI i od sprawdzania tego powinieneś zacząć tak jak napisał wyżej kolega. Sprawdzisz to wpisując #*#*4636*#*#  w dialerze. Oczywiście serwis wymieniając ekran mógł Ci coś uszkodzić lub np. nie podłączył radia od anteny i stąd takie objawy.

36 minut temu, serfer92 napisał:

jednak przy momencie uruchomienia telefonu w trybie fast boot , urządzenie zacina się , na ekranie jest jakiś ludzik ale nic sie nie rusza.

Tak właśnie wygląda tryb fastboot nic nie będzie się tam ruszało.

Opublikowano (edytowane)

Wpisując ten kod nic mi nie wyskakuje w ustawieniach za to pokazuje 2 numery imei . wrzucam screeny. Prosze wybaczyć jesli zadam jakies głupie pytanie ale jestem zielony w temacie :)

Screenshot_2017-12-09-15-06-38-766_com.android.settings.jpgScreenshot_2017-12-09-15-06-52-508_com.android.settings.jpg

18 godzin temu, FromWP napisał:

Może reset do ustawień fabrycznych

Zrobiłem już przywrócenie ustawień fabrycznych. Bez zmian

Edytowane przez kamillm
Nie cytujemy całych wypowiedzi
Opublikowano
2 minuty temu, Orjon napisał:

Przede wszystkim ikona którą masz na pasku wskazuje że w ogóle nie ma tam karty SIM, sprawdź tackę czy aby na pewno się nie wysunęła...

obecnia karta jest włozona do innego telefonu z którego korzystam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam problem z Redmi 4x - "brak usługi" na pasku powiadomień, naturalnie brak również możliwości odbierania/dzwonienia/SMSowania/wszystkiego s sieci komórkowej.

WiFi działa, kabel syganłowy/antenowy ten z tyłu jest podłączony, testowane były karty SIM micro oraz nano (czyli na obu slotach, z różnych operatorów).

MIUI Global 8.5.2.0 (MAMMIED)

Bardzo proszę o pomoc :-)

Opublikowano

Tylko co?

Dodam że tym "serwisem" byłem ja, wymieniałem już wiele ekranów w tym pare xiaomi i nie miałem takiego czegoś. Jeżeli to wina czegoś hardware'owego, to czego?

Opublikowano
3 godziny temu, Spyruzo napisał:

Jeżeli to wina czegoś hardware'owego, to czego?

W takim razie sprawdź czy prawidłowo wyświetla Ci numer IMEI, jeśli tak możesz jeszcze spróbować wgrać soft od nowa. Jeśli nic z tego nie pomoże to może uszkodziłeś jakąś ścieżkę na PCB?

Opublikowano

IMEI się wyświetla, zasięg czasem się pokazuje, czasem nie, jednak nie da się nawiązać próby połączenia.

Spróbuję z softem. Wgrać miui polska czy global?

Opublikowano
40 minut temu, Spyruzo napisał:

Wgrać miui polska czy global?

Wszystko jedno co, byle MiFlashem rom fastboot z opcją cleen all (czyli global bo nie ma wyboru), ale watpię żeby to był problem softu.

Opublikowano
2 godziny temu, Spyruzo napisał:

Jak to możliwe by było, że wcześniej działał a teraz nie i że pomoże świeży soft?

Jak dla mnie nikłe szanse, że pomoże, ale zawsze trzeba wykorzystać każdą możliwość.

Opublikowano

Moze firmware jest po prostu zly - ja dzisiaj mialem taki problem przy instalacji RR na Redmi 4A - niepotrzebnie instalowalem firmware, bo byl w paczce z ROMem, i nie wykrywalo mi karty - po ponownej instalacji ROMu wszystko wrocilo do normy. Takze soft tez moze na to wplynac.

tapnięte z Redmi 4a

Opublikowano

ok, ale wcześniej działał i jeżeli jest wszystko podłączone prawidłowo to zmienił się tylko ekran (bo wymiana była zbitej szybki). Więc jak wymiana tego podzespołu mogła zepsuć firmware smartphone'u?

Opublikowano

@Spyruzo trochę zbędna dyskusja, żeby wykluczyć problem softowy, robisz factory reset, jeśli nie pomaga, wgrywasz na czysto soft, jeśli dalej nie pomaga na 99% masz problem sprzętowy. Jeśli chcesz dokładnie zbadać sprawę musisz to wszystko sprawdzić, dyskusja na 10 stron tutaj nie potrzebna ;)

Opublikowano (edytowane)

Spyruzo daj znać co i jak, mam ten sam problem. Ekran zmieniałem w niedzielę i wszystko jest ok oprócz tego, że brak usługi. Zamawiałeś może ekran na aliexpress? Dziwne, że nie bardzo można znaleźć taki problem a tutaj już 2 w przeciągu tygodnia. 

Edytowane przez janusz018
Opublikowano

Witam

Mam problem z wczytywaniem karty SIM od wczoraj od rozładowania telefonu. Telefon wyłączył się i pokazuje że nie wczytuję karty SIM zrobiłem ustawienia fabryczne i nic nie pomogło. Telefon mam z play.

Ktoś pomoże ?? 

Opublikowano

Witam, mam problem z zasięgiem, nie mogę do nikogo dzwonić ani nikt do mnie. Wyjmowałem już kartę SIM, resetowalem telefon i nadal to samo. Sieć - Orange
MjnJ3S0.jpg

vGSQPmn.png

Opublikowano

Witam. Mam podobny problem, więc dołączam się do zapytania. Telefon mam od sierpnia 2017 i co jakiś czas przestaje wykrywać mi kartę nano. Tak po prostu, bez ostrzeżenia. Na kilka godzin, kilkanaście dni, różnie. Czasem pomaga włączenie i wyłączenie telefonu, wyjęcie i włożenie karty, czasem nie, czasem telefon sam zaczyna nagle ją wykrywać. nie wiem, czy to problem ze slotem czy oprogramowaniem. Telefon był już na gwarancji, wrócił z komentarzem, że "wszystko dobrze". Ma również inne problemy (część pobranych kolorowych plików jest czarno biała cała, część tylko w pasie na dole ekranu, nie działa mi aplikacja YouTube jeśli jest zainstalowana jakakolwiek jej aktualizacja, aplikacje często się zawieszają i muszę je restartować)

Będę wdzięczna za pomoc

Screenshot_2018-02-28-11-08-47-509_com.android.settings.png

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...