michal_eg Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Witam, Jestem nowym posiadaczem Xiaomi note 4x, mam problem z WIFI (domowym) w sumie innego nie próbowałem nie miałem gdzie sprawdzić. Przejdę do rzeczy problem jest w tym że jak się łączę ze swoim WIFI to nie ma żadnego połączenia a jak już jest to na kilka sekund i znika. Mam oryginalnego androida 6.0 MRA58K, wersje MIUI Global 8.2.1.0 (MBFMIDL) aktualizacje robiłem wczoraj, ale na poprzedniej wersji MIUI też był ten sam problem. Robiłem resety zapominałem sieć i znów się łączyłem bez skutków. Na starym telefonie nie ma problemu cały czas mam WIFI tak samo jak w laptopie itd, resetowałem również modem i nic ciągle jest ten sam problem. Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu z góry bardzo dziękuje, Pozdrawiam, Michał
mariusz.ur Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 @michal_eg poczytaj ten wątek http://en.miui.com/thread-272349-1-1.html
SajmonMi4c Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Hejka, moja siostra dostała dzisiaj swojego RN4x z ibuygou i ma problemy z wifi. W żaden sposób telefon nie chcę się połączyć z wifi w jej mieszkaniu. Również połączenie z hot spotem z innego telefonu nie działa. Na razie jej fon jest na globalu, może zwykły przywrócenie do ustawień fabrycznych czy zmiana na xiaomi.eu wystarczy ? Czy może jednak wina ze strony hardware? Dodam że próbowała parę rzeczy z ustawieniami wifi z tego poradnika: http://en.miui.com/thread-272349-1-1.html
kubaMI5 Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Na 4A mojej siostry jest tak samo, można połączyć sie z wifi ręcznie. Wpisać nazwę i hasło i działa. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
mgcompany Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Jedyne co można zaproponować to aktualizacja softu do nowszej wersji (jeśli jeszcze nie jest zaktualizowany), albo reset i sprawdzenie czy zadziała.
SajmonMi4c Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Aktualizacja zrobiona, od razu jej kazałem ale zarówno przez i po WiFi nie działa. Ręczne wyszukiwanie wifi też nie działa :/
CuoreRosso Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Zainstalowałem w domu nowy router Xiaomi. Mi box bez problemu przyjął 5Ghz, a telefonik wogóle nawet nie widzi tej częstotliwości. Ktoś coś?
CuoreRosso Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Za cholerę w ustawieniach routera (poprzez dedykowaną apkę) nie widzę możliwości wprowadzenia takich zmian. Jest jakiś uniwersalny sposób?
CuoreRosso Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 d*pa. Nie ma takich funkcjonalności w Mi Router 3 od Xiaomi. Odpiąłem to badziewie i wystawiłem na Olx. 1
ziomek00725 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 A więc tak... Wersja Romu to MIUI GLOBAL 9.0.3.0(NCFMIEI). Telefon mam od około 2 tygodni wszystko spoczko sztosik i tak dalej lecz ups... Nagle wi-fi nie łączy wpisuje 50 razy to samo poprawne hasło i wywala że źle... Restartowanie telefonu nic nie daje. Proszę ładnie o pomoc.
piskor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zrestartuj router wifi o ile jeszcze tego nie robiłeś.
ziomek00725 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Dobra działa... Dziękować mogłem o tym pomyśleć jako 2 po resecie telefonu... Najprostsze rozwiązania tymi najlepszymi.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi