Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam tak problem z moim MI5

Zaczął się on od unoszących się zacisków. Potem pęknięcie klapki, Przyczyną okazała się puchnąca bateria. I tu zaczął się problem. Nie miałem zbyt wiele czasu więc zdecydwałem wymienić ją sam. Zakupiłem baterię z allegro, rozebrałem urządzenie,zamontowałem nową. Tu zaczeły się schody, telefon uruchamia się, jednak bateria nie jest ładowana, pojawia się komunikat o rozpoczęciu ładowania, po chwili jednak znika, na ładowarce poziom baterii jest jedynie podtrzymywany, skończyły mi się już pomysły jak to rozwiązać. Miał ktoś z was podobne przygody lub ma pomysł czy wina softu czy nowej baterii

Opublikowano

W czym problem jeżeli chodzi o soft? 5 minut i po sprawie. Co do hardware to sam wiesz co i jak podpinaleś więc popatrz może taśmy luźne albo coś w ten deseń.

Wysłane z MI 5 Pro Black

Opublikowano
Tu zaczeły się schody, telefon uruchamia się, jednak bateria nie jest ładowana, pojawia się komunikat o rozpoczęciu ładowania, po chwili jednak znika, na ładowarce poziom baterii jest jedynie podtrzymywany.

Wyjmij baterię z telefonu. Jeśli masz możliwość, to sprawdź miernikiem elektrycznym napięcie baterii. Jeżeli będzie poniżej 3.85V to można ją pobudzić/podładować zasilaczem laboratoryjnym (każdy serwis powinien mieć na stanie).

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
6 minut temu, jarzyslaw napisał:

Bateria orgyginalna się ładuje normalnie więc to nie wina kabelka. Sugerujecie, że zmiana softu może pomóc ?

Nie. Uszkodzona bateria, ostatnio w Sony SP miałem identyczną sytuację.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarzyslaw napisał:

Bateria orgyginalna się ładuje normalnie więc to nie wina kabelka. Sugerujecie, że zmiana softu może pomóc ?

To nie jest takie oczywiste bo  kabelek o którym piszę np. na innej ładowarce ładuje mi normalnie to takie niuanse jakości  a Twoja oryginalna bateria jak sam napisałeś jest spuchnięta co z tego, że oryginalna więc analogicznie warto wpierw  sprawdzić ładowarkę i kabel jak nie pomoże to reklamować nową baterię.

Edytowane przez Adamcom
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, ktoś pewnie kojarzy moje kiepskie wyniki na baterii więc postanowiłem zakupić nową. Jako że w polecanej hurtowni od ponad miesiąca chyba nie ma http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6323 to zakupiłem z allegro... na moje 99% podróbka. Trzyma niewiele dłużej o ile w ogóle, jest wyraźnie szersza, ledwo wcisnąłem w obudowę a przez to minimalnie klapka odstaje i telefon się obraca jak bączek ponadto logo producenta ma inną czcionkę a bateria zamiast ok 1h 10minut ładuje się na QC 3.0 ok 1h 40 minut... dziś zacznę walczyć o wymianę na produkt oryginalny z tym że... wątpię że sprzedawca mi go dostarczy. Oprócz w.w. sklepu/hurtowni gdzieś można jeszcze dorwać pewną i oryginalną baterię do MI5?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bateria w MI5 spuchła, pokazywała nagle skoki w dół, więc zamówiłem nową baterię i zmieniłem. Z nową baterią, kiedy telefon podłącze do ładowania ładuje się przez sekundę i nagle przestaje. O dziwo na wyłączonym telefonie ładuje się, ale nadal są nagłe skoki - z 5% na 27% itp. ktoś może mi podpowiedzieć co jest nie tak, jak to naprawić? Załączam screena z informacji o telefonie.

received_1503392913062204.png

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...