osxman Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Mam mały problem z Redmi Note 4X. Zauważyłem ostatnio ,że prędkość LTE jest znacznie niższa niż w starym telefonie ( J5 2016). Mniej więcej 2-3x wolniej. System to miuipolska. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Test przeprowadziłem w tym samym miejscu.
renmaister Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Od paru dni mam problem z prędkością w zasięgu LTE która osiąga max 20kB/s nigdy wcześniej nie miałem takich problemów, czy możliwe aby coś w telefonie się uszkodziło lub w romie?
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Miałeś jakąś aktualizację? Jaka wersja MIUI? Piszesz w złym dziale, twój tel wedle podpisu to Redmi Note 4X a piszesz w Redmi 4X. No chyba że masz zły podpis, bo w poprzednich postach wspominasz o Redmi 4X... Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Orjon
renmaister Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Wydaje mi się że to po aktualizacji, wersja MIUI 9.3 by xiaomi.eu 7.12.28
renmaister Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zrobiłem reset telefonu z nadzieją że to pomoże na mój problem ale pojawił się inny, nie mogę zalogować, wiecie może jak mi pomóc ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Hm, wyglądałoby na to jakby się nie łączyło z siecią w ogóle... kartę masz wsadzoną jakąkolwiek? albo wifi właczone? powinno przy pierwszej konfiguracji z automatu włączyć dane komórkowe i wifi...
renmaister Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Mam kartę bez sim i intranet mobilny włączony, WiFi również włączone, najlepsze w tym że gdy specjalnie wpiszę blędne hasło to pojawia się komunikat że błędne hasło a jak poprawne to że problem w połączeniem, czy usunięcie w TWRP sprawi że to znikinie lub jakieś inne rozwiązanie ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Nie, nie, nie... Xiaomi ma takie sprytne zabezpieczonko, że nawet przez TWRP tego nie usuniesz - konto przypisuje się do IMEI telefonu. Hm... nie mam pomysłu szczerze powiedziawszy.
renmaister Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 a możesz u siebie na telefonie spróbować połączyć się z kontem xiaomi?
dd4422 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Wejdz na strone https://account.xiaomi.com i sprobuj się zalogować.Jak sie uda to sprawdz czy tel.jest widziany. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez dd4422
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Musiałbym zrobić factory reset Aczkolwiek od twojego ostatniego posta na forum pojawiły się dwa dokładnie takie same przypadki...
renmaister Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Na dziewczyny telefonie wylogowalem się z konta xiaomi i już się ponownie nie udało zalogować " błąd połączenia z siecią"
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) @renmaister ja nawet wylogować się nie mogę, potwierdzam istnienie błędu. @renmaister awaria globalna, na en.miui.com też się skarżą Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Orjon
dd4422 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 @renmaister też to potwierdzam, ale co ciekawe przez strone moge się zalogować i tel. jest widoczny. Można sprawdzic lokalizacje, włączyc blokade.Tak że problem leży po stronie połączeń z telefonu.
renmaister Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Wracając do tematu, wymieniając tą płytkę z wejściem micro USB mogłem coś uszkodzić co spowodowało że prędkość LTE w telefonie jest bardzo niska max 20Kb/s?
dd4422 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zobacz jeszcze gniazdo antenowe, może tam coś żle styka.
renmaister Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Możesz mi mniej więcej wskazać gdzie dokładnie mam to sprawdzić ?
Rekomendowane odpowiedzi