Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas diagnostyki tylnej diody led zauważyłem, że może ona świecić jaśniej niż po włączeniu z opcji "Latarka" na belce powiadomień. Czy można gdzieś ustawić, aby po wejściu w funkcje "Latarka" dioda świeciła maksymalną jasnością?

Opublikowano

Jak wiadomo przycisk home jest czytnikiem Lini papilarnych i szybkie wlaczenie latarki oraz jej rozjaśnianie nie działa. Chodzi mi głównie o rozjaśnianie bo słabo świeci w porównaniu do mi4. Da się jakoś wejść w menu latarki? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@bekba w jakim sensie rozjaśnić? Wydaje mi się, że oba LEDy świecą z maksymalną jasnością.

EDIT, a faktycznie, jakoś słabo świecą z aplikacji latarki. Ciekawostka.

Edytowane przez sp4ubw
Opublikowano

Hm, może to jakieś zabezpieczenie na sofcie coby nie przegrzać diody ? 

Był tu kiedyś taki co marudził że się robi ciepła gdy świeci.. 

Ale to tylko strzał. A jeśli chińczyk chce by tak było, to raczej tego nie zmienisz. Bo te gówniane appki z GP też nic w tej kwestii nie zmieniają, right? 

Opublikowano

Zapewne siedzi to w sofcie i jest zabezpieczenie. Diagnostyka sprawdza i odpala diodę na maksa, ale funkcja Latarki umożliwia... latarkę, więc świeci słabiej, ale dłużej żeby spełniła swoją rolę. 

Opublikowano

Po testach. Latarka systemowa świeci połową mocy diody górnej i jakieś 1/4 mocy diody dolnej. Dowolna aplikacja z GP daje świecenie obu jednakowo i jest jaśniej ale bardziej ciepło to świeci. Diagnostyka świeci bardziej górną ale 2 razy jaśniej. Trzeba napisać na forum miui, żeby zmienili to na jaśniej, może się uda.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...