luki161 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Podczas diagnostyki tylnej diody led zauważyłem, że może ona świecić jaśniej niż po włączeniu z opcji "Latarka" na belce powiadomień. Czy można gdzieś ustawić, aby po wejściu w funkcje "Latarka" dioda świeciła maksymalną jasnością?
bekba Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Jak wiadomo przycisk home jest czytnikiem Lini papilarnych i szybkie wlaczenie latarki oraz jej rozjaśnianie nie działa. Chodzi mi głównie o rozjaśnianie bo słabo świeci w porównaniu do mi4. Da się jakoś wejść w menu latarki?
bekba Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 I jak nikt nie doszedł do tego jak rozjaśnić latarke?
sp4ubw Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) @bekba w jakim sensie rozjaśnić? Wydaje mi się, że oba LEDy świecą z maksymalną jasnością. EDIT, a faktycznie, jakoś słabo świecą z aplikacji latarki. Ciekawostka. Edytowane 24 Lipca 2017 przez sp4ubw
Eragon Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Hm, może to jakieś zabezpieczenie na sofcie coby nie przegrzać diody ? Był tu kiedyś taki co marudził że się robi ciepła gdy świeci.. Ale to tylko strzał. A jeśli chińczyk chce by tak było, to raczej tego nie zmienisz. Bo te gówniane appki z GP też nic w tej kwestii nie zmieniają, right?
galakty Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zapewne siedzi to w sofcie i jest zabezpieczenie. Diagnostyka sprawdza i odpala diodę na maksa, ale funkcja Latarki umożliwia... latarkę, więc świeci słabiej, ale dłużej żeby spełniła swoją rolę.
sp4ubw Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Na szybko zrobiłem latarkę i jest jaśniej niż systemowa ale bardziej ciepły kolor i nie tak jasno jak w diagnostyce, niestety.
galakty Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Duża różnica? Na Mi4c jak odpalę latarkę to czasami przewyższa te małe chińskie latareczki z bazaru i nie narzekam
sp4ubw Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Mniej więcej 1/2 mocy. Zaraz podrzucę aplikację, żeby inni mogli porównać czy jest jaśniej niż systemowa.
sp4ubw Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Po testach. Latarka systemowa świeci połową mocy diody górnej i jakieś 1/4 mocy diody dolnej. Dowolna aplikacja z GP daje świecenie obu jednakowo i jest jaśniej ale bardziej ciepło to świeci. Diagnostyka świeci bardziej górną ale 2 razy jaśniej. Trzeba napisać na forum miui, żeby zmienili to na jaśniej, może się uda.
Rekomendowane odpowiedzi