carlziggy Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Witam, posiadam Redmi 4X z polskiej dytrybucji, zmieniłem fabryczny rom MAMMIEA na 7.6.8 Dev. Czy jest możliwość przywrócenia softu fabrycznego, bez odblokowywania bootloadera?
FromWP Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 1 godzinę temu, carlziggy napisał: Czy jest możliwość przywrócenia softu fabrycznego, bez odblokowywania bootloadera? Tak samo jak wgrałeś dev, czyli aktualizacja z pliku, powinno się udać, oczywiście z resetem do ustawień fabrycznych. Najlepiej jednak odblokować bl i miflashem rom fastboot. Po jednokrotnym odblokowaniu bl potem możesz blokować i odblokowywać bl do woli w dowolnym momencie.
carlziggy Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Opublikowano 9 Lipca 2017 Właśnie nie idzie z pliku. Myslałem, że można jakoś to obejść. Cóż, pozostało czekać na zgodę na odblokowanie bootloadera.
FromWP Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 15 minut temu, carlziggy napisał: Właśnie nie idzie z pliku. Myslałem, że można jakoś to obejść. Cóż, pozostało czekać na zgodę na odblokowanie bootloadera. Teoretycznie można MiPcSuite, ale pewności że się uda nie ma. Lepiej poczekaj, będziesz miał to z głowy na przyszłość. Dodatkowo takie formatowanie MiFlashem robi trochę więcej niż przez recovery i bywa lepsze.
Rekomendowane odpowiedzi