Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ktoś wymieniał może sam digitizer w mi3? Niestety moje cacko nie zaliczyło crashtestu na beton z wysokości około 40cm i ekran popekal w rogach. Nie działają przyciski nawigujace. Ekran działa. Myślę zamówić sam digitizer w Brando i wymienić u lokalnych specow we Wroclawiu (60usd + robocizna). Naprawa gwarancyjna to 150usd + wysylka w obie strony :/

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jerzy Jaskiewicz
Opublikowano (edytowane)

A jesteś pewny czy da się w ten sposób wymienić,  nie trzeba kompletnego ekranu, chcesz zostawić pęknięty ekran a wymienić digitizer, przecież przy próbie rozwarstwienia ekran będzie do kosza

A na przyszłość polecam szkło hartowane na ekran, u mnie spadł z 50cm na kafle w sklepie i zero śladu

Edytowane przez lucas7911
Opublikowano

Ja zaliczyłem to samo, tyle, że u mnie wykruszyło szkło w lewym górnym rogu no i mam też pękniecie nad ekranem przez całą jego szerokość na wysokości loga MI. W żaden sposób nie wpływa to na działanie ekranu.

Natomiast pod względem estetycznym ... szkoda gadać. Za każdym razem jak muszę zajrzeć do telefonu to mnie coś trafia.

W ibuygo zalecili mi wymianę całego kompletnego ekranu za taką kwotę jaką podał autor tematu 150$ + koszty przesyłki.

Na razie czekam choć martwi mnie to, ze następny najmniejszy nawet upadek i ekran idzie w proszek.

Opublikowano

Na oficjalnej stronie xiaomi są same digitizery wiec możliwość jest. Ekran mam cały i dotyk na nim dziala. Pęknięcie jest na rogu na wysokości głośnika i nie działają przyciski nawigacyjne.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Digitizer w MI3 jest sklejony próżniowo z LCD, więc musisz kupić komplet. Ja podałem telefon do Chin przez znajomego w celu wymiany. Kosztowało mnie to około 120€ po rozliczeniach. Ale to było na początku sprzedaży MI3. Teraz na pewno jest taniej.

Edytowane przez Banzai
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...