MaTciej Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, jakis czas temu pisalem tutaj temat o wgraniu softu poniewaz wydaje mi sie ze mam syfmuiu i jestem pozbawiony paru funkcji.. Odblokowalem bootloader poprzez strone, pozniej przez program. Wszystko przeszlo 100% telefon sie zresetowal, sprawdzam poprawnosc odblokowania przez adb i wyskakuje FALSE, czyli wskazuje ze bootloader jest zablokowany. W czym tkwi problem? przez adb normalnie uruchomilem telefon w fastboot.. mam wierzyc w to ze zostal odblokowany czy patrzec na adb ze jest zablokowany.. chcialem wgrac twrp, zrootowac i wgrać inny system. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez MaTciej
Zexon72 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 W przypadku procesorów MTK, komenda fastboot oem device-info często daje fałszywy wynik. Spróbuj, zainstalować twrp recovery - jeśli się uda, to dalej już z górki. PS - koniecznie popraw tytuł - jest rażąco niezgodny z zasadami forum. 1
MaTciej Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2016 Przepraszam, nie wiedzialem co do tematu. Niepowodzenie TWRP nieucegli mi telefonu?
Zexon72 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Nie - po prostu nie zainstaluje się... 1
MaTciej Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2016 ok, dzieki. Jeszcze jedno, przegladajac poradnik jak zainstalowac MiuiPolska przy wyborze TWRP nie ma Redmi note 4, wiec które wybrać? Wpisac po prostu w internecie i zainstalowac te które jest podane przy poradniku?
RobertGo Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Witam, mam nadzieję że piszę w dobrym miejscu forum. Zabrałem się za zmianę systemu bo mam dziwne ikony aplikacji które pojawiają się po każdym podłączeniu się do internetu, poza tym system nigdy się nie aktualizował a w numerze seryjnym występują litery CH. 1. Po pierwsze chciałem sprawdzić czy bootloader jest zablokowany. Ściągnąłem sterowniki, program minimal ADB and fastboot tak jak podane w poradniku i podpiąłem telefon w opcji fastboot. Pierwsza komenda -fastboot devices -pokazuje jakiś numer i pojawia się znów wiersz poleceń. Czyli że ok, ale po komendzie - fastboot oem device-info wyskakuje mi odpowiedz failed, unknown command czy jakoś tak. Robiłem to już na wiele sposobów i nic. Co dziwne komenda fastboot reboot działa czyli rebootuje telefon. Tak więc z jednej strony program obsługuje telefon lecz info o bootloaderze nie mogę dostać w żaden sposób. 2. Pomyślałem, że nie wiem czy bootloader jest zablokowany lecz pewnie jest, więc zajmę się jego odblokowaniem. Znowu wg poradnika uzyskałem 100pkt na swoim koncie Mi. Wszedłem linkiem na stronę odblokowującą. Wypełniłem formularz unlock lecz tu z kolei po naciśnięciu ostatniego zatwierdzającego przycisku wciąż pojawia się komunikat incorrect name. Też robiłem to już wiele razy z różnymi nazwami zgodnymi z kontem Mi. Nawet zmieniałem nazwę, lub wpisywałem numer. Nic i nic , wciąż mówią mi że zła nazwa dla linijki name! Co robić? Jeśli takie drobiazgi uniemoŻliwiają proces to co będzie przy wgrywaniu tprw czy systemu? Proszę o podpowiedź.
tpawel Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Wgranie twrp to dwie linijki w adb więc nie panikuj. Nie masz czasem jakiś polskich znaków w nazwie? Zawsze można spróbować drugie konto xiaomi założyć tylko do odblokowania
Kamil33 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Cytat 1. Po pierwsze chciałem sprawdzić czy bootloader jest zablokowany. Ściągnąłem sterowniki, program minimal ADB and fastboot tak jak podane w poradniku i podpiąłem telefon w opcji fastboot. Pierwsza komenda -fastboot devices -pokazuje jakiś numer i pojawia się znów wiersz poleceń. Czyli że ok, ale po komendzie - fastboot oem device-info wyskakuje mi odpowiedz failed, unknown command czy jakoś tak. Robiłem to już na wiele sposobów i nic. Co dziwne komenda fastboot reboot działa czyli rebootuje telefon. Tak więc z jednej strony program obsługuje telefon lecz info o bootloaderze nie mogę dostać w żaden sposób. Ja bym spróbował przeinstalować minimal ADB and fastboot, może coś się "nie doinstalowało"?
@GUTEK@ Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Przede wszystkim jaką masz wersję tego Nota. Jeśli na procesorze Mediatek to polecenie do sprawdzenia czy bootloader zablokowany to: fastboot getvar all To które wpisujesz działa na Qualcommach.
RobertGo Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Tak mam Mediateka, dziękuję zaraz sprawdzam jeszcze raz.
RobertGo Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udało się!!! Dzięki. to znaczy udało się potwierdzić że bootloader nie jest odblokowany. Obejrzałem dwa poradniki z youtuba od Majster Pirzu i u niego po prostu była inna komenda. Dzięki jeszcze raz teraz zajmę się odblokowaniem.
RobertGo Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 9 godzin temu, tpawel napisał: Nie masz czasem jakiś polskich znaków w nazwie? Zawsze można spróbować drugie konto xiaomi założyć tylko do odblokowania Polskich znaków nie mam. Myślałem że może po paru godzinach coś ruszy ale znowu to samo. Konto próbowałem założyć ale założyłem je na inny numer bo przecież mój już jest powiązany z moim pierwszym kontem. Z kolei potem w formularzu na odblokowanie nie mogę chyba podać mego numeru a nazwy innego konta. Nie do końca rozumiem. Jak to drugie konto założyć. Pierwsze skasować?
tpawel Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Odsapnij dzien. Wróć w weekend do tego, to musi być jakiś mały błąd. Możesz założyć drugie konto, potem zalogować się na www i złożyć na nie prośbę, jak będzie już zgoda to wylogujesz się na telefonie że starego ( koniecznie też trzeba wyrzucić na i.mi.com tez) i zalogujesz na nowy.
RobertGo Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Tak odsapnąłem, dostałem info z drugiego źródła od Kamila który też ma stronę z poradnikami, podpowiedział że miał tak samo i że należy wpisać samo imię. Tak zrobiłem i poszło! Czekam na numer do odblokowania! Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi