matys1497 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, Czy mając ten ROM aktualnie zainstalowany na swojej Mi6 mogę sflashować bez przeszkód MIUI V8.2.25.0.NCACNEC poprzez Aktualizacje->Wybierz paczkę aktualizacji? Czy jakoś inaczej muszę to robić? A może lepiej odrazu flashować MIUIPolska? I jak mógłbym prosić w razie czego o jakiś pełny poradnik pod Mi6 jak to wszystko zrobić. Z góry dziękuję. [EDIT]: Ogólnie chciałbym pozbyć się tego fake'owego ROMu bo już trochę o nim poczytałem i sflashować MIUIPolska, tylko jak to zrobić mając zainstalowany ten ROM Miui 8.2.0.2 NCAMIEC Edytowane 8 Czerwca 2017 przez matys1497
Acid Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Wyłącz telefon. Przytrzymaj 3 przyciski i podłącz kabel. Z MiFlash wgraj ten rom fastboot oczywiście.
matys1497 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2017 14 minut temu, Acid napisał: Wyłącz telefon. Przytrzymaj 3 przyciski i podłącz kabel. Z MiFlash wgraj ten rom fastboot oczywiście. 3 przyciski? Czy muszę mieć odblokowany bootloader, żeby sflashować MIUIPolska lub xiaomi.eu? Znalazłem też taki poradnik na internecie, tylko ze do tego już trzeba mieć odblokowany bootloader.
Acid Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Kolego jest coś takiego jak MIUIPOLSKA. I tam w dziale pobierz miui są instrukcje. Jest tam odpowiedź na to pytanie 2
matys1497 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2017 14 minut temu, Acid napisał: Kolego jest coś takiego jak MIUIPOLSKA. I tam w dziale pobierz miui są instrukcje. Jest tam odpowiedź na to pytanie Wg tego poradnika trzeba odblokować bootloader i potem zainstalować TWRP, żeby sflashować ROM. A ja chciałem tylko wiedzieć czy jest jakaś opcja, żeby nie musieć odblokowywać bootloadera, tylko jakoś sflashować ROM i pozbyć się tego fake'owego MIUI 8.2.0.2 NCAMIEC.
galakty Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 8 minut temu, matys1497 napisał: Wg tego poradnika trzeba odblokować bootloader i potem zainstalować TWRP, żeby sflashować ROM. A ja chciałem tylko wiedzieć czy jest jakaś opcja, żeby nie musieć odblokowywać bootloadera, tylko jakoś sflashować ROM i pozbyć się tego fake'owego MIUI 8.2.0.2 NCAMIEC. No to Ci powiedział, fastboot i miflash.
matys1497 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2017 4 minuty temu, galakty napisał: No to Ci powiedział, fastboot i miflash. Czyli jak dobrze rozumiem: ściągam xiaomi.eu zipa rozpakowuje go, mi6 w fastboot, uruchamiam miflasha, tam opcja flash all pliki z zipa, i po sprawie? i to moge zrobic na zablokowanym bootloaderze?
Acid Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Nie. Albo czytasz miuipolska lub wysyłasz do MiCenter na instalację (bo jesteś kompletnie zielony) albo psujesz sobie telefon. Wybieraj. 3
matys1497 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2017 16 minut temu, Acid napisał: Nie. Albo czytasz miuipolska lub wysyłasz do MiCenter na instalację (bo jesteś kompletnie zielony) albo psujesz sobie telefon. Wybieraj. Dobra sory, dopiero teraz ogarnałem o co chodzi z tymi 3 przyciskami, muszę wcisnąć 3 przyciski volup + voldown + power i podlaczyc kabel dopiero wtedy i dostanę się do trybu EDL, dzięki któremu będę mógł sflashować ROM za pomocą MiFlash. Tylko pytanie, bo wszędzie jest napisane, że potrzebuję Fastboot ROM, czyli z tego wynika, że nie mogę wypakować romu xiaomieu.zip i sflashować wszystkich plików za pomocą MiFlash? Czy mogę?
MD13 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 19 minut temu, matys1497 napisał: Dobra sory, dopiero teraz ogarnałem o co chodzi z tymi 3 przyciskami, muszę wcisnąć 3 przyciski volup + voldown + power i podlaczyc kabel dopiero wtedy i dostanę się do trybu EDL, dzięki któremu będę mógł sflashować ROM za pomocą MiFlash. Tylko pytanie, bo wszędzie jest napisane, że potrzebuję Fastboot ROM, czyli z tego wynika, że nie mogę wypakować romu xiaomieu.zip i sflashować wszystkich plików za pomocą MiFlash? Czy mogę? Proponuje jednak wysłać fon do MiCenter , bo będzie po Mi6. 1
matys1497 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, MD13 napisał: Proponuje jednak wysłać fon do MiCenter , bo będzie po Mi6. Chciałbym to sam zrobić i przy okazji też się czegoś nowego nauczyć, też trochę nie mam za bardzo jak wysłać telefonu bo go porzebuję. pomożecie Panowie? Edytowane 8 Czerwca 2017 przez matys1497
galakty Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Codziennie kilka osób pyta o to samo, jeśli chcesz się nauczyć, to forum, portal, tutoriale i czytaj. Nauka nie polega na "Podajcie mi krok po kroku po raz setny, bo nie chce mi się czytać tego co było omawiane 50 razy". https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/
mrosi Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Tak jak napisał Acid, jakieś30 razy przeczytaj poradnik instalacji i dopiero potem zacznij cokolwiek robić. I lepiej zastanów się dwa razy, zanim założysz kolejny bezsensowny wątek. Przede wszystkim radzę zacząć korzystać z wyszukiwarki... Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi