Skocz do zawartości

Mi6 // Miui 8.2.0.2 NCAMIEC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, Czy mając ten ROM aktualnie zainstalowany na swojej Mi6 mogę sflashować bez przeszkód MIUI V8.2.25.0.NCACNEC poprzez Aktualizacje->Wybierz paczkę aktualizacji? Czy jakoś inaczej muszę to robić? A może lepiej odrazu flashować MIUIPolska? I jak mógłbym prosić w razie czego o jakiś pełny poradnik pod Mi6 jak to wszystko zrobić. Z góry dziękuję.

[EDIT]:

Ogólnie chciałbym pozbyć się tego fake'owego ROMu bo już trochę o nim poczytałem i sflashować MIUIPolska, tylko jak to zrobić mając zainstalowany ten ROM Miui 8.2.0.2 NCAMIEC

Edytowane przez matys1497
Opublikowano
14 minut temu, Acid napisał:

Wyłącz telefon. Przytrzymaj 3 przyciski i podłącz kabel. Z MiFlash wgraj ten rom fastboot oczywiście.

3 przyciski? Czy muszę mieć odblokowany bootloader, żeby sflashować MIUIPolska lub xiaomi.eu?

Znalazłem też taki poradnik na internecie, tylko ze do tego już trzeba mieć odblokowany bootloader.

Opublikowano
14 minut temu, Acid napisał:

Kolego jest coś takiego jak MIUIPOLSKA. I tam w dziale pobierz miui są instrukcje. Jest tam odpowiedź na to pytanie

Wg tego poradnika trzeba odblokować bootloader i potem zainstalować TWRP, żeby sflashować ROM. A ja chciałem tylko wiedzieć czy jest jakaś opcja, żeby nie musieć odblokowywać bootloadera, tylko jakoś sflashować ROM i pozbyć się tego fake'owego MIUI 8.2.0.2 NCAMIEC.

Opublikowano
8 minut temu, matys1497 napisał:

Wg tego poradnika trzeba odblokować bootloader i potem zainstalować TWRP, żeby sflashować ROM. A ja chciałem tylko wiedzieć czy jest jakaś opcja, żeby nie musieć odblokowywać bootloadera, tylko jakoś sflashować ROM i pozbyć się tego fake'owego MIUI 8.2.0.2 NCAMIEC.

No to Ci powiedział, fastboot i miflash.

Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał:

No to Ci powiedział, fastboot i miflash.

Czyli jak dobrze rozumiem: ściągam xiaomi.eu zipa rozpakowuje go, mi6 w fastboot, uruchamiam miflasha, tam opcja flash all pliki z zipa, i po sprawie? i to moge zrobic na zablokowanym bootloaderze?

Opublikowano

Nie. Albo czytasz miuipolska lub wysyłasz do MiCenter na instalację (bo jesteś kompletnie zielony) albo psujesz sobie telefon. Wybieraj.

• Like 3
Opublikowano
16 minut temu, Acid napisał:

Nie. Albo czytasz miuipolska lub wysyłasz do MiCenter na instalację (bo jesteś kompletnie zielony) albo psujesz sobie telefon. Wybieraj.

Dobra sory, dopiero teraz ogarnałem o co chodzi z tymi 3 przyciskami, muszę wcisnąć 3 przyciski volup + voldown + power i podlaczyc kabel dopiero wtedy i dostanę się do trybu EDL, dzięki któremu będę mógł sflashować ROM za pomocą MiFlash. Tylko pytanie, bo wszędzie jest napisane, że potrzebuję Fastboot ROM, czyli z tego wynika, że nie mogę wypakować romu xiaomieu.zip i sflashować wszystkich plików za pomocą MiFlash? Czy mogę?

Opublikowano
19 minut temu, matys1497 napisał:

Dobra sory, dopiero teraz ogarnałem o co chodzi z tymi 3 przyciskami, muszę wcisnąć 3 przyciski volup + voldown + power i podlaczyc kabel dopiero wtedy i dostanę się do trybu EDL, dzięki któremu będę mógł sflashować ROM za pomocą MiFlash. Tylko pytanie, bo wszędzie jest napisane, że potrzebuję Fastboot ROM, czyli z tego wynika, że nie mogę wypakować romu xiaomieu.zip i sflashować wszystkich plików za pomocą MiFlash? Czy mogę?

Proponuje jednak wysłać fon do MiCenter , bo będzie po Mi6.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MD13 napisał:

Proponuje jednak wysłać fon do MiCenter , bo będzie po Mi6.

Chciałbym to sam zrobić i przy okazji też się czegoś nowego nauczyć, też trochę nie mam za bardzo jak wysłać telefonu bo go porzebuję. pomożecie Panowie?

Edytowane przez matys1497
Opublikowano

Tak jak napisał Acid, jakieś30 razy przeczytaj poradnik instalacji i dopiero potem zacznij cokolwiek robić. I lepiej zastanów się dwa razy, zanim założysz kolejny bezsensowny wątek. Przede wszystkim radzę zacząć korzystać z wyszukiwarki...

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...