puszcza Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Witam, Mam 4X z wgranym Miui Polska. Zaznaczyłem opcję wybudzenia podwójnym stuknięciem ekranu w ustawieniach wyświetlacza.Niestety uśpiony telefon nie reaguje na dotyk. Nie mam żadnych folii, soft świeżo wgrany. Skonfigurowałem odcisk palca i blokadę wzorem. W jaki sposób aktywować wybudzanie dotykiem?
kamillm Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 6 godzin temu, puszcza napisał: Skonfigurowałem odcisk palca i blokadę wzorem. Usuń blokade wzorem i odciskiem palca i zobacz czy wtedy będzie działało, jaki masz soft?
puszcza Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Niestety nadal nie działa. Soft pobierałem z MIUI Polska, xiaomi.eu_multi_HM4X_7.5.19_v8-6.0. Edytowane 3 Czerwca 2017 przez puszcza
kamillm Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 4 minuty temu, puszcza napisał: Niestety nadal nie działa. Soft pobierałem z MIUI Polska, xiaomi.eu_multi_HM4X_7.5.19_v8-6.0. W takim razie byc moze jakis bug w sofcie, ciekawe jak na innych, ja bede mogl sprawdzic dopiero w przyszlym tygodniu.
puszcza Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2017 A jesteś pewien na której wersji działa to poprawnie? Czy mogę ją zainstalować bez usuwania obecnych ustawień i zainstalowanych aplikacji?
kamillm Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 25 minut temu, puszcza napisał: A jesteś pewien na której wersji działa to poprawnie? Przykro mi ale nie, ja na swoim bede instaloiwal stable 8.2.8.0 i moge Ci powiedziec za jakis czas jak to na nim wyglada. 26 minut temu, puszcza napisał: Czy mogę ją zainstalować bez usuwania obecnych ustawień i zainstalowanych aplikacji? Zrob sobie backup w TWRP i najwyzej sobie przywrocisz wszystko pozniej.
preston2009 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 @puszcza chyba masz Redmi Note 4X. Redmi 4X nie posiada funkcji DTTW! 1
puszcza Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2017 Mam 4X, jest taka opcja w ustawieniach. Czyli nie ma szans, żeby działała?
preston2009 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Też mam 4X i brak tej funkcji na ROMie xiaomi.eu. Na global stable też nie było. Zresztą na en.miui były tematy i twierdzili, że nie ma co liczyć w najbliższych wydaniach. Dla mnie funkcja bezużyteczna przy czytniku linii papilarnych który działa szybciej i nie pobiera tyle prądu.
puszcza Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2017 Możliwe, ale przyzwyczaiłem się do tej funkcji w innym telefonie. Dzięki za informacje, poczekam, może wyjdzie oficjalny albo nieoficjalny kernel to wspierający.
puszcza Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Jak rozumiem to kwestia kernela. Pozostałe z serii Redmi mają tę funkcję, więc czy byłaby możliwa edycja kernela? Na ile jest to trudne zadanie? Jest jakiś dział, np na XDA gdzie ludzie mogliby zrobić takie rzeczy? A może lepiej, ktoś z obecnego Forum? Edytowane 11 Czerwca 2017 przez puszcza
FromWP Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 14 minut temu, puszcza napisał: Pozostałe z serii Redmi mają tę funkcję. Chyba tylko 4a z Redmi ma tą funkcję, bo nie ma czytnika linii papilarnych.
puszcza Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2017 Pytam na ile jest możliwe i łatwe do osiągnięcia. Nie znam się do końca, ale chyba sam sprzęt (ekran, procesor itp) umożliwia na dodanie takiej funkcji?
Rekomendowane odpowiedzi